Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ueda: Oyunların Sanat Olması Tanıma Göre Değişir

1970 doğumlu tasarımcı Sony Computer Entertainment Japan adına çalışıyor

     ICO ve Shadow of the Colossus gibi oyunları ile dikkatleri üzerine çeken ve bu oyunlarla tüm zamanların en iyi oyun yapımcıları arasında kendine yer bulan Fumito Ueda şu sıralar Playstation 3'e özel olarak geliştirilen The Last Guardian üzerinde çalışıyor.
 
     Osaka Sanat Üniversitesi'nden mezun olan ve sanatçı olmak yerine, oyun yapımcılığını seçen Ueda, oyunların sanat olup olmadıkları konusunda bir açıklama yaptı. Oyunların sanat olup olmadığı konusunda uzun süredir devam eden tartışmalara Ueda da şu sözlerle katıldı:
 
"Genellikle sanat için iki tür derecelendirme yapılır: Yüksek Sanat ve Düşük Sanat"
 
     Yine de sanat hakkında, dünya çapındaki sanat hakkında konuşmaya başladığımızda insanlar daha dar olan ilk tanımı düşünmeye eğilim gösteriyorlar. Eğer bu tanımı kullanırsak, video oyunlarının sanat olduğunu düşünüyorum.
 
      Gamespot ile olan röportajında The Last Guardian'ın Shadow of the Colossus'tan çok ICO'ya benzeyeceğini de söyleyen Ueda'nın oyunlarının "sanat" olarak tanımlanabilecek en iyi yapımlar olarak görüldüğünü de belirtelim.
 
     Peter Molyeneux gibi ünlü isimlerin bile hayranlığını kazana Fumito Ueda'nın The Last Guardian ile yine oyun dünyasına mükemmel bir yapım kazandırması bekleniyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 action adventure scee ps3 sanat
Unreal Engine 3 Videosunun Orijinali Yayınlandı Silent Hill'den Etkilenen Bir Video: The Confident
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MantarTheGreat

9.3.2011 20:51:45

0
bu konuda hem fikiriz, sonuçta o oyun üzerinde kaç insanın emeği ve yeteneği var. her biri birbirinden yaratıcı olan sayfalarca oyun örnek verilebilir... hatta biraz ileri gidip, video oyunlarına 8. sanat bile diyebiliriz...

gogoemir

9.3.2011 19:14:10

0
Şu oyun çıksada bir oynasak..:)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last Guardian
+ TAKİBE
AL
19 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız