Blizzard'ın Yeni MOBA'sından İlk Detaylar

Samet Konuksal


    İlk başta "Blizzard DOTA" adıyla duyurulan, sonrasında "Blizzard All Stars" adını alan MOBA oyunu, en nihayetinde son isim değişikliğiyle birlikte somut bir hale büründü. BlizzCon'da duyurulan Heroes of the Storm'dan ilk ayrıntılar ortaya çıktı.
 
   Belirtilenlere göre Heroes of the Storm, oyun yapısı olarak DOTA ve LoL'e göre çok daha casual olacak. Ortalama bir oyunun 15-20 dakika arası süreceği oyunda, yaratıklara son vuruş yapmanın herhangi bir önemi yok. Zira oyunda elde edilen bütün ganimetler, takım üyeleri arasında paylaştırılıyor. Bu olay sadece yaratık öldürmede değil, düşman öldürmede de geçerli.
 
    Yapılan açıklamalara göre Heroes of the Storm'da bir kahramanın birden fazla 'heroic' yeteneği bulunacak. Diğer oyunlardaki ultimate yeteneklerin bu oyundaki adı olarak tanımlayabileceğimiz heroic yetenekleri, oyuna girmeden önce seçeceğiz. Son olarak belirtilenlere göre Heroes of the Storm, "farm yap, dövüş, kazan" mantığına dayalı olmayacak. Çünkü oyunun genel odak noktası olarak PvP öğeleri gösteriliyor.