Firefall Yapımcıları: "Bize Göre Konsollar Öldü"

Talha Aynacı


   Bir dönem World of Warcraft ekibine önderlik eden ve şu sıralar Firefall isimli F2P modelindeki shooter oyunu üzerinde çalışan Red 5 Studios'un CEO'su Mark Kern, geleneksel video oyun konsolu ve dağıtımcı tabanlı oyun yapma döneminin son duruşunu sergilediğine inanıyor.
 
   Eurogamer'la bir söyleşi gerçekleştiren Kern'e göre, free-to-play model oyunlar yapımcıları daha özgür kılarken, oyunculara daha zengin bir oyun içeriği sunarak, riskli AAA sınıfı konsol oyunlarından daha iyi bir deneyim vadediyor. İçinde milyon dolarların döndüğü ve yapımcıların maalesef emeklerinin karşılığını alamadığını konsol tabanlı oyunlara istinaden free-to-play modelinde yapımcıların oyuncularla birlikte büyüdüğünün altını çizen CEO, ayrıca her proje sonrasında yaşanan işçi çıkarma dalgalarının da ayrı bir hastalık semptomu olduğu kanısında.
 
"Kimin dağıtımcılara ihtiyacı var ki? Kesinlikle benim değil! Hele bu aşamada." diyerek cümlelerine devam eden Kern'in ne Xbox 360 ne de Playstation 3 için hiç bir planı olmadığı da anlaşılmış oluyor.