TES V: Skyrim için Kinect Desteği Duyuruldu

Gökhan Yılmaz

Bir diğer Microsoft-Bethesda anlaşması da, oyunun çıkacak olan ilk DLC'sinin bir süre Xbox 360'a özel kalması üzerine yapılmıştı.

 
     Bethesda sonunda The Elder Scrolls V: Skyrim için olasılık dahilinde olan bir güncellemeyi resmi olarak oynanış videosu eşliğinde duyurdu: Kinect desteği!
 
     Artık Xbox 360 oyuncuları Kinect'i kullanarak oyunda bolca sesli komut kullanabilecek. Skyrim Dragon Shout'larsilah çekme, yolculuklarınızda eşlik eden dostlarınıza emirler verme ve oyunun menülerini kullanabilme gibi sizin 200'den fazla komutunuzu algılayabilecek. Sadece söyleyerek oyunu kaydedebilecek, yükleyebilecek veya kullanmak istediğiniz silahı telaffuz edip anında çıkartabileceksiniz.
 
     Ayrıca özel harita komutları, eşyalarınızı ismine, ağırlığına ve değerine göre sıralama komutları gibi çeşitli yeni özellikler de bulunuyor. Bethesda, Kinect desteğinin ücretsiz olarak geleceğini bildirirken tüm ses komutlarının listesinin önümüzdeki haftalarda yayınlanacağını belirtti. Kinect desteğinin tanıtıldığı oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.