Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Black Ops 6 Fragmanı Terminus Haritasını Sergiliyor

 
 
Activision tarafından biz oyun severlere sunulacak olan Call of Duty serisinin en yeni oyunu Black Ops 6 için yeni fragmanlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise zombi modunun çıkış haritalarından biri olan Terminus haritasının tanıtımı bizlere sunuluyor.
 
Black Ops 6 için tanıtımlar sıklaştı
 
 
 
Soğuk Savaş olaylarından 5 yıl sonrasını konu alan oyunda 1990'ların başlarında yer alıyoruz. CIA liderliğindeki Requiem ekibinin eski üyelerinden bazılarının esir tutulduğu dönemde başladığımız yapım hem aksiyonuyla hem de savaş mekanikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Zombi modunun şu anda oldukça fazla tanıtımı yapılıyor ve üzerinde bir hayli fazla duruluyor. Dolayısıyla oyuncuların beklentileri de artıyor.
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Call of Duty: Black Ops 6, 25 Ekim tarihinde Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5 ve PC için piyasaya sürülecek. Ayrıca ilk günden Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan abonelik hizmeti Game Pass’te de yer alacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Call of Duty serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Black Ops 6 için beklentiler bir hayli yüksekken çıkışı merakla bekleniyor. Seri içerisinde şu zamana kadar gerçekten de zorlu bir dönem yaşandığından bahsedebilir ve daha önce çıkan serinin en son oyunu ne yazık ki beklentiyi karşılayamıyor. Çünkü içerisinde yer alan harita ve tek oyunculu kısım bir hayli yetersiz bulunuyor. Belli bir harita içerisinde farklı görevleri atılmaktan başka tek oyunculu kısımda herhangi bir şey yapamıyor ve ne yazık ki tek oyunculuk kısmı gerekli özenin gösterilmediğini söyleyebiliyoruz. Zaten Modern Warfare serisinin en son oyununda işlenen bu durum ne yazık ki isteneni veremedi ve hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından bir hayli eleştirildi. Fakat şimdi Black Ops 6 ile bu durumun değişmesi söz konusu diyebiliriz. Çünkü geliştirici ekipler oyunun tek oyunculuk kısmına bir hayli özen gösterdiklerini ve bu kapsamda üst düzey bir iş başardıklarını aktarıyor.
 
Bu kapsamda biz de beklemeye koyularak aynı zamanda beklentilerimizi yükseltmek durumunda kalıyoruz. Elbette artık büyük çaplı oyunlar bildiğiniz üzere oldukça yüksek maliyetlerle beraber bizlere sunuluyor ve uzun süre bekleme süreleri ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Durum böyle olunca ve bunun akabinde ise ne yazık ki isteneni veremeyen oyunlarla karşı karşıya gelince elbette oyuncular tarafında bir hayli üzüntü yaşanıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi Modern Warfare serisinin en son oyunu ek bir paketken tam oyuna çevrilmiş. Ancak bu durum ne yazık ki oyuncular kanadında kötü bir şekilde yankı buldu. Durum böyle olunca uzun vakitler verilen oyunların bu denli isteneni karşılayamaması gerçekten üzücü bir haber olarak karşımıza çıkıyor ve bu durumda umuyoruz ki ilerleyen süreçte serinin hakkını veren oyunlar bizlere sunulur ve kendimizi tek oyunculu ve sinematik hikaye ve savaş odaklı sisteme adım atabiliriz.

Black Ops 6 içerisinde köklerin dönüşünün söz konusu olduğuna vurgulamakta fayda var. Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modların yer alacağı yapım içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve sinematik bir deneyim elde etmek istiyorsanız elbette oyunun tek oyunculu kısmına geçiş yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Fakat oyunun çevrimiçi çok oyunculuk kısmında olduğunu belirtmekte fayda var. Bu kapsamda siz de çok oyunculu kısmına geçiş yaptıktan sonra elbette istediğinizi gerçekleştirebiliyor, diğer oyuncularla beraber belli bir harita içerisinde kapışabiliyor ve seriye eklenecek olan zombi moduyla beraber kendi ekibinizi kurarak bu zombileri ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye adım atabiliyorsunuz. Dikkat çekici zombi modunun oyuncuları gerçekten de üst düzey bir yapıyla sunacağı aktarılıyor. Çünkü uzun süre boyunca bu mod kapsamında çeşitli fragmanlar yayınlandı ve tanıtımlarla beraber bir hayli ön plana çıktı. Durum böyle olunca zombi modu içerisinde gerçekten de farklı haritalar ve içerikler bizleri bekliyor ve kendimize oyuna kaptırmak için bu moda adım atmak durumunda kalıyoruz. Bu kapsamda istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, çevrimiçi kapsamda elbette farklı özelleştirmelerin ve kişiselleştirmelerin sahibi olabiliyor ve bunun yanı sıra farklı silah özelleştirmeleri ile kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bu tarz detaylarla süper güç olarak ilerlemeye çalıştığımız yapımda kendi karakterimizi en iyi şekilde yönetmeye hazırlanıyor ve zombilere karşı kullanabileceğimiz geniş silah kütüphanesi ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette kendi ekibimizi kurduktan sonra doğrudan oyuna dahil olabilir ve zombileri ortadan kaldırmak için çeşitli tuzaklar kurabiliyoruz. Zombilere karşı bombalar atabiliyor, elimizdeki silahları ateşleyebiliyor, makineli tüfeklerle beraber her birinin kafasına mermi saçabiliyor ve yakında bu silahlarıyla beraber zombileri paramparça edebiliyoruz. Dolayısıyla burada hangi silahı kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor ve aynı zamanda hangi aksiyon sistemi ile beraber oyuna dahil olmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan özgürlükçü sistemler arasında bulunuyor ve bu sayede her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Casus aksiyon hikayesi ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde kargaşa dönemine doğru adım atabiliyor ve buradan tek oyunculu kısımda 90'ların başında bir dünyada kendimizi kargaşa döneminin hakim olduğu bu dönem içerisinde geleneksel savaş hukukları terk ediliyor ve türlü tuzaklarla beraber bizlere çeşitli deneyimler sunuluyor. Farklı mekanlara doğru ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda bu mekanlarda heyecanı yaşamaya hazırlandığımız yapımda dinamik oyun mekaniklerinin olduğundan söz etmekte fayda var.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve aynı zamanda savaş ortamını oradan hissedebildiğimiz yapımda Black Ops 6’nın ana senaryosu üzerinde bir hayli duruluyor. Tek oyunculu kısımda yapabileceklerimizle beraber çizgisel bir sinematik aksiyon savaş sistemi ile karşılaşmayı umuyor ve uzun bir tek oyunculu kısmın olduğunu umuyoruz. Çünkü oyunu satın alırken hem tek oyunculu kısmı oynamak için hem de çok oyunculu kısmı oynamak için para ödemek durumunda kalıyor ve hatta bazı oyuncular sadece hikaye modunu deneyimlemek için bu oyuna para veriyor. Dolayısıyla hikaye modunun ön plana çıkması seri içerisinde yer alan oldukça önemli özellikleri arasında bulunuyor. Eğer sadece çevrimiçi çok oyunculu kısmı önem verirlerse, ama ne yazık ki bu bekleneni karşılamamış oluyor. Çünkü verilen para her iki mod içerisinde de geçerli oluyor. Eğer tek bir mod isteneni veremiyorsa, ne yazık ki oyunun gidişatını kötü olduğunu vurgulayabiliyoruz. Ancak çok oyunculuk kısım elbette farklı sezonları beraberinde getireceğinden ve yeni güncellemeler alacağından dolayı sıkıntılı bir şekilde çıksa bile ilerleyen süreçte toparlanabiliyor ve yeni içeriklerle yeni kullanıcıları çekebiliyor. Ancak tek oyunculu kısmın elbette iyi hazırlanmadığı ve kısa olduğu durumlarda ne yazık ki istenen verilemiyor ve buralarda güncelleme almayacağını aktarmakta fayda var.

Oyuncular çıkışıyla beraber 12 klasik 6’ya 6 ve 4’ü de 2’ye 2 veya 6’ya 6 oynanabilen saldırı haritalarını deneyimleyebiliyor ve istediğiniz gibi 16 farklı harita içerisinde becerilerinizi sınayabiliyorsunuz. Çok oyunculu kısımda kendinizi deneyimleyebileceğiniz ve farklı oyun mekanikleriyle beraber atılabileceğiniz yapımda haritalar içerisinde gezip tozabiliyor ve çok oyunculu deneyimle beraber en üst seviye becerilerinizi ortaya dökebiliyorsunuz. Seri içerisinde yer almaya yepyeni iki haritanın burada olduğunu aktarabiliyor ve aynı zamanda bu haritanın zombi modu içerisinde yer alacağını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak, serinin en yeni oyunu şu anda beklenen yapımları arasında bulunuyor ve oyun hemen doğrudan nişancı ve aksiyon deneyimini bizlere sunmak istiyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve buralarda yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebiliyoruz. Aynı zamanda geniş silah kütüphanesi ile oyundaki yerimizi alabiliyor ve tek oyunculu kısımda hikayenin ve sinematik anlatımın keyfini çıkarmaya hazırlanabiliyoruz. Beklentiler bir hayli yüksekken oyunun şu anda ön siparişleri açık olduğunu vurgulamakta fayda var. 25 Ekim 2024 tarihine çıkış yapmaya hazırlanan oyunun ön siparişleri 70 dolardan açılmış durumda. Steam platformu üzerinden satın alabilir ve beklemeye koyulabilirsiniz. Bunun yanı sıra sadece PC değil, konsol sürümlerinin de olduğunu söyleyebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Black Ops 6 ile ilgili beklentiler yüksek ve umarız ki bu yeni oyun, serinin hayranlarını memnun edecek düzeyde bir tek oyunculu ve sinematik hikaye sunar. Serinin hakkını veren, oyuncuları tatmin eden bir yapımın ortaya çıkması, hem serinin itibarını yeniden kazanması hem de oyuncuların uzun zamandır beklediği kaliteli bir deneyimi yaşamaları açısından büyük önem taşıyor. Umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalır ve seriye yepyeni bir soluk gelir. Çünkü serinin gidişatı bildiğiniz üzere ne yazık ki iyi tarafta değil, kötü bir gidişat içerisindeydi. Ancak, Black Ops 6 için bu durumun değişeceği umuluyor. Geliştirici ekip, bu kez tek oyunculu modun üzerine yoğunlaştıklarını ve bu kapsamda üst düzey bir iş başardıklarını belirtiyor. Bu da oyuncuların beklentilerini artırıyor ve yeni oyunun seriye hak ettiği değeri geri kazandırabileceği düşünülüyor.
 
 

Call of Duty serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Black Ops 6, büyük beklentilerle oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Serinin son oyunları, özellikle tek oyunculu kısım ve harita tasarımı açısından yeterli bulunmamış, bu nedenle eleştiriler almıştı. Özellikle serinin en son çıkan Modern Warfare oyunu, tek oyunculu kısmının yetersizliği ve görev çeşitliliğinin sınırlı olması nedeniyle hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından olumsuz geri bildirimler aldı. Tek oyunculu modun gerekli özeni görmemesi, bu eleştirilerin odak noktası haline geldi.

Son olarak, oyunu çıkışıyla beraber satın almak istiyorsanız, yine Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Orta Çağ Temalı Strateji Oyunu Band of Crusaders Duyuruldu Gamescom Açılış Gecesinde Yeni Oyun Duyuruları Yer Alacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız