Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

UE5 Destekli INDUSTRIA 2'den İki Dakikalık Oynanış Videosu Geldi

 
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan ve Unreal Engine 5 desteği ile birlikte geliştirilen hikaye odaklı nişancı macera oyunu INDUSTRIA 2 için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise IGN, oyundan 2 dakikalık bir içeriği bizlere sunuyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağını bu videodan görebiliyoruz.
 
INDUSTRIA 2 üst düzey grafiklerle geliyor
 
 
 
INDUSTRIA 2 açıklanan detaylara göre fizik tabanlı bir sisteme sahip olacak ve ilgi çekici bir işçilik sistemi ile beraber oyuncuları farklı malzemeler oluşturmaya itecek. Standart bir envanter sistemi ile beraber kaynakları toplayabileceğimiz oyunda aynı zamanda çeşitli üretimler gerçekleştirebileceğiz. Hikaye odaklı yapım içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısıyla ilerleyebilecek ve herhangi bir çevrimiçi unsur barındırmayacak.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun yaklaşık olarak 4 ila 6 saatlik bir süreyi kapsayacak. Blackmill Games ekibi tarafından geliştirilen bu oyun, ilgi çekici görsellerle ve animasyon tarzı ile bizlere sunulacak. Ayrıca oyunda parçalanma efektleri yer alacak. Bu da oyundaki vahşeti ve gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
Şu anda oyunun ne zaman çıkış yapacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen süreçte daha fazla detayın bizlere sunulmasını bekliyoruz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve kendimizi gergin ve karanlık atmosferlerde bulabileceğimiz bir nişancı aksiyon oyunu sizleri bekliyor. Bu oyunda tüyleriniz diken diken olacak ve ilk oyundan bu yana devam eden hikayenin en son bölümüyle karşılaşacaksınız. İlk oyundaki ön bölümde yer alan olayların yıllar sonrasını konu alan bu yapımda, elbette paralel bir boyuta sıkışıp kalabilirsiniz ve burada yer aldığınız süre boyunca bu durumdan kurtulmak için elinizden geleni yapmanız gerekecek.

Yapım içerisinde ilgi çekici bölümler ve yapay zeka tarafından kontrol edilen bir düşmanla karşılaşacaksınız. Dolayısıyla hem dünyanın hem de düşmanların gerçekten de ilgi çekici ve dikkat çekici unsurlar olduğundan bahsetmek gerekiyor. Yapımda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendinizi zorlu ve musallat karanlık ortamlarda bulabiliyor ve bunları aşmak için elinizden geleni ve fazlasını yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Oyunda aynı zamanda elinize farklı silahlar alabiliyor, bu silahları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve düşmanlara karşı farklı şekillerde kullanabiliyorsunuz. Kontrol edilemeyen yapay zekayı ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Yapımda elbette arka planda bir hikaye içeriği sizlere aktarılıyor ve bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglar ve bir anlatıcı ile beraber sizlere aktarılıyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca hem geçmişe hem de geleceğe doğru bir adım atmaya hazırlanıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elinizden geleni yapmanız gerekiyor.

Sürükleyici ve yavaş tempolu bir oyun deneyimi sizlere sunuluyor. Yapımda elbette doğrudan hızlı bir şekilde oyunda ilerleyemiyor ve oldukça yavaş ilerleyen bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bir yandan etkileşim unsurlarının hayli ön planda olduğu yapımda elbette elinizde farklı şekillerde silahların ve araçların olduğunu görebiliyor ve fizik tabanlı etkileşim ve mekaniklerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda ilerlerken elbette hem etrafı keşfetmek hem de etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor.
 
 

Devam oyunu içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi yavaş tempolu bir oyun deneyimi sizleri bekliyor ve bunun yanı sıra envanter sisteminin de sizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Envanter sisteminin olduğu bir oyunda elbette etraftan toplayabileceğiniz kaynakların sizlere sunulduğunu ve akabinde ise bu kaynaklarla beraber elinizden geleni yapmanız gerektiğini aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca elinize farklı silahlar alabiliyor, bu silahların yeteneklerinden faydalanabiliyor ve tabancalardan makineli tüfeklere kadar istediğiniz gibi bunları kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Arka planda yer alan hikaye boyunca önünüze farklı şekillerde korku unsurları ve gerilim unsurları çıkabiliyor. Bunun yanı sıra düşmanlar da sizlere sunuluyor ve gizemli bir Kuzey manzarasını burada keşfetmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Bu oyunda hem keşfetmeye hazırlanabiliyor hem de etraftaki kaynakları toplayabiliyor hem de elbette düşmanlarla savaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun bu üç temel mekanik arasında gidip geliyor ve bunları bizlere sunarken diğer yandan ise atmosferiyle ve ortamlarıyla ve hatta burada manzaralarıyla beraber dikkatleri bir hayli üzerine çekmeyi istiyor. Yapım içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı kullanıyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber elbette doğrudan olayları gözlemleyebiliyor ve elimizdeki silahları kullanırken ve nişangahımızla beraber bakarken düşmanları oldukça yakından görebiliyor ve bununla beraber eve dönüş yolumuzu bulmaya çalışabiliyoruz.
 
Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi paralel bir evrenin içerisinde ne yazık ki takılı kalabiliyor ve bunun için eve dönüş yolumuzu bulmaya kendimize adayabiliyor ve bununla beraber etraftaki kaynakları toplayabiliyor, bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve ek olarak düşmanları buradan ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Huzurlu bir adada bulunduğumuz ancak düşmanların buraya gelerek bu adanın gidişatını ve geleceğini değiştirdiği yapımda ada içerisine tekrar bir huzur getirmek bizim temel hedeflerimiz arasında yer alıyor ve öngörülemeyen olaylarla beraber karşı karşıya gelebiliyoruz. Yaptığınız hamlelerle beraber canlı bir dünyanın bulunduğu bu yapımda elbette gidişatınıza yön verebiliyor ve bununla beraber dünyayı etkileyen sonuçlarla karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
 

1989'lu yılların Doğu Berlin'inin de yer aldığımız yapım içerisinde elbette evimize giden bir yolu bulmak durumunda kalıyoruz. Zaten hikaye paralel evren makinesi ile beraber bizlerin başka yöne çekilmesi ile başlıyor ve bunun yanı sıra elbette biz de eve dönüş yolumuzu bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yapay zekaların istila ettiği ve kötüye kullanıldığı bir dünyada bulunduğumuz yapımda elbette robot güçlerin istilası altında bulunan bir dünyada kendimize bulabiliyor ve unutulmaz karakterlerle burada tanışmak durumunda kalıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda arka planda dokunaklı bir hikaye kullanıyor ve bu hikaye ile beraber hem etkilenebileceğimiz hem de daha fazla oynayabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığım süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek ve aynı zamanda hikaye boyunca ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette 2 ay boyunca ilerlerken neler olup biteceğini tamamen biz karar verebiliyor ve akabinde ise bu hikayede neler olacağına bizzat tanıklık edebiliyoruz.

Bunun yanı sıra yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve onlardan çeşitli destekler ve yardımlar alabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette yakın içerisinde dilediğimizi gerçekleştirmek ve aynı zamanda düşmanların üstesinden gelmek için bu karakterler ile beraber de ilerleyebiliyoruz. Ancak bu karakterlerden elbette çok fazla yardım beklememek gerekiyor çünkü yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca zaten ana karakterimiz paralel evren içerisinde sıkışmış durumda ve tüm bu unsurlarla beraber biz de eve gidiş yolumuzu bulmak için ana karakterimize güvenmek durumunda kalıyoruz ve bu güveni elbette boşa çıkarmaması gerekiyor. Biz de karakterimizin temel hareketlerini ve hedeflerini kontrol ediyor, bununla beraber karakterimize en iyi şekilde yönetmeye çalışıyor, sağa sola doğru saklanabiliyor, gizlilik odaklı unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor veya doğrudan aksiyona dalış yapabiliyoruz.
 
Yayınlanan fragmanları ve ekran görüntülerine bakacak olursak, yapım içerisinde benzersiz ortamlar, geniş Kuzey atmosferinin manzaraları ve çok daha fazlası bizlere sunulmak isteniyor. Başka bir dünyaya yayılan makine sistemleriyle beraber yer alabileceğimiz yapımda aynı zamanda elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanabiliyor ve burada yükseltilebilir silahların olduğundan da bahsetmek mümkün.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elimizdeki silahları en iyi şekilde özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyor, savaşa hazır duruma getirebiliyoruz. 5 farklı silahın bulunduğu yapım içerisinde bu silahları susturucu takabiliyor, genişletilmiş şarjörlerle beraber daha fazla atış yapabiliyor ve özel saldırılar gibi çeşitli eklentiler ve bonuslar silaha dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber daha güçlü olmak için silahların modifikasyonlarını değiştirebiliyor ve istediğiniz şekilde özelleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette her bir oyuncu farklı bir taktik ve deneyim ortaya dökebiliyor ve kendi stratejilerini doğrudan oyuna yansıtabiliyorsunuz. Aynı zamanda istediğiniz şekilde silahları kullanabilir ve hangi silahı kullanmak istediğinize bağlı olarak oyunun gidişatı değişkenlik gösterebiliyor.

Bunun yanı sıra elbette robot sistemlerinin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu sistemlerle beraber vücut parçalanmalarının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Parçalanma efektlerinin de yer aldığı yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre 4-6 saatlik bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Yani yaklaşık olarak bu süre zarfında oyunu deneyimleyebilir ve akabinde ise rafa kaldırabiliriz.

Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı alanlara doğru ilerleyebilir, her alan içerisinde farklı ortamların, sistemlerin, düşmanların ve çok daha fazlasını bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Akabinde ise her ortam içerisinde farklı manzaralar karşımıza çıkabiliyor ve bu manzaraları en iyi şekilde değerlendirmek ve ekran görüntüleri almak tamamen bize kalıyor. Dolayısıyla yakın içerisinde gerçekten ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabilir ve bu ortamları keşfetmek aynı zamanda etraftaki kaynakları toplamak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu kaynaklarla beraber hemen envanterimizi en iyi şekilde genişletebiliyor ve envanter sistemi ile beraber yer alabildiğimiz yapımda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor veya akabinde ise yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Karanlık ve gergin ortamlarda bulunduğumuz yapımda kendimize sürekli olarak diken üstünde hissedebiliyor ve yeni nesil bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
2021 yılında çıkan ve başta atmosferi ve hikayesiyle dikkat çeken INDUSTRIA, oyunculara soğuk savaş dönemi ve paralel evrenler arasında geçen bir deneyim sunmuştu. Şimdi, devam oyunu olan INDUSTRIA 2 ile bu karanlık ve gizemli dünyaya geri dönüyoruz.
Kısaca toparlayacak olursak INDUSTRIA 2, ilk oyunun bıraktığı yerden devam ediyor. İlk oyunda Nora, kaybolan sevgilisini bulmak için alternatif bir gerçeklikte yolculuk yapmış ve orada kendini karmaşık bir bilim kurgu hikayesinin ortasında bulmuştu. INDUSTRIA 2, bu hikayeyi daha da derinleştiriyor ve oyuncuları daha karanlık ve karmaşık bir maceraya sürüklüyor.
 
Oyunun hikayesi, distopik bir dünyada geçiyor. Alternatif gerçekliklerdeki yolculukların ve deneylerin sonucunda, insanlık büyük bir felakete sürüklenmiş ve dünya, post-apokaliptik bir hale gelmiştir. Nora, bu dünyada hayatta kalmak ve insanlığın kalan son umutlarını yeniden inşa etmek için mücadele etmek zorundadır. Bu süreçte oyuncular hem eski dostlar hem de yeni düşmanlarla karşılaşacak ve insanlık tarihinin en büyük sırlarından bazılarını keşfetmeyi bekleyebilir. INDUSTRIA 2, ilk oyunun temel mekaniklerini korurken, yeni özellikler ve iyileştirmeler ile oynanış deneyimini daha da zenginleştiriyor.
 
Oyunun ana oynanış unsurları arasında keşif, bulmaca çözme ve çatışma bulunuyor. Ancak, bu unsurlar daha derinlemesine ve karmaşık bir şekilde işlenmiş durumda. Oyuncular, geniş ve detaylı bir dünyayı keşfetme şansına sahipler. Her köşe, bir hikaye parçası veya bir sır barındırıyor. Çevredeki nesnelerle etkileşime geçmek, bulmacaları çözmek ve kaynakları toplamak, oyunun önemli bir parçasını oluşturuyor. Geliştiriciler, oyuncuları daha fazla araştırma yapmaya teşvik eden çok sayıda gizli alan ve yan görev eklemişler. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Steam platformundaki sayfası açık durumda ve Dilerseniz Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Devam oyunu şeklinde bizlere sunulacak bu oyun hem bilim kurgu severlerden hem de gerilim dolu atmosferlerden hoşlananlara hitap ediyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Türk Mitolojisi Temalı The Nightscarred: Forgotten Gods'ın Savaş Mekanikleri Jurassic Park ve Crysis'ten İlham Alan Ferocious'tan Yeni Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.6.2024 21:38:05

0
vay be. birisi 20 sene önce bana, fps türü bu seviyelere kadar düşecek ve insanlar bunlara beklentiye girip heyecanlanacak deseydi güler geçerdim heralde

BSC Misafiri

21.6.2024 21:37:57

0
Trailer bana half life'ı anımsattı.Episode2 de antlionların yuva yaptığı maden ocaklarını.oyun doğru yerden ilham almış :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız