Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Çin'de Konsol Yasağı Kalktı


     Çin hükümeti gençlerin zihinsel gelişimini olumsuz etkilediği gerekçesiyle konsolların satışına karşı bir politika izliyordu. Sonunda konsol yasağı kalktı. Şangay Serbest Ticaret Bölgesi'nde konsollar artık resmi olarak satılabilecek.
 
     Yetkililer bunun geçici bir durum olduğunu söyleseler de, henüz yasağın tekrar ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir açıklama yapmış değiller. İşin ilginç yanı asıl bağımlılık yaratan türün MMO ve online oyunlar olmasına rağmen, Çin'in konsolları hedefe alması.
 
    Ülkede milyonlarca oyuncu MMO oyunlarına hastalık derecesinde bağlı ve geçen yıl bu tür oyunlara milyar dolarlar harcandı. Bakalım konsolların ülkeye girmesi gençleri ne kadar olumsuz etkileyecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dualshockers Çin Konsol Yasak
Final Fantasy X/X-2 HD'nin Geliştiricisi "Virtuos" inFamous: Second Son'ı İki Defa Bitirmelisiniz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

*Meteora*

7.1.2014 19:00:13

-1
Üstteki yorumlara kısmen katılıyorum, ama bence hem konsolların kullanımı hemde bilgisayarlarda oyun kullanımı tamamen yasaklanmalı.Çindede yasak kalkarsa Dünyada zeki millet kalmayacak.

Virtual Reality

7.1.2014 12:42:52

+4
MMORPG ve Free to Play oyunlar dışında bağımlılık yapan oyun görmedim. MMORPG ler ve Free to Play ler kesinlikle yasaklanmalı, geri kalanının alayı serbest bırakılmalı Gençler, okulu asıp MMORPG lerin başında ziyan oluyor. Fakat cafe de 2 saat PES FIFA atan veya akşam evinde 2 saat Gran Turismo oynayan Battlefield oynayan adamın hakkını da elinden almayacaksın.

ankara

7.1.2014 11:54:16

0
Çinde ne kadar çok yasak oluyor

BSC Misafiri

7.1.2014 11:26:40

0
rus fo dahhh

OldGamers86

7.1.2014 11:23:21

0
Hadi gözleri aydın olsun :)

bozcan

7.1.2014 11:03:56

+1
Konu insan sağlığıysa MMO zaten konsoldan daha tehlikeli, zaten PS4 piyasaya zor yetişiyordu birde Çin'den kaymak kapmak için stokları kaydırırlar mı acaba?

emrahcey

7.1.2014 10:10:37

0
Bir çok MMO oyunlarında Çin kültürü işleniyor. Özellikle eski diyebileceğimiz oyunlarda, tabii piyasa doyunca artık yeni yeni türlere yönelmeyede başladılar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız