"Nintendo İnsanların Mobil Oyun Oynama Şeklini Değiştirebilir"

Ömür Gencer


        Bildiğiniz gibi Nintendo, DeNA ile ortaklaşa olarak bu sene içinde mobil platformlar için ilk oyununu çıkaracak. DeNA Batı'nın CEO'su Shintaro Asako, Pocket Gamer Connects San Francisco 2015 etkinliğinde iki firmanın ortaklığı hakkında konuştu.
 
        Asoka, Nintendo'nun mobil oyunundan beklediklerini şu sözlerle dile getirdi:
 
       "Nintendo anlaşması dev, dev bir anlaşma. Nintendo, en iyi IPlere ve mobil platforma harika uyacak IPlere sahip. Nintendo'yu ikna etmemiz 5-6 yılımızı aldı. Oyunlarını Mobage (DeNA'nın tarayıcı platformu) üzerinden yayınlamaları konusunda ikna etmeye çalıştık. Bu fikri beğenmediler. Beş yılın ardından sektör değişti. Pazar değişti. Nintendo Çin gibi ülkeler dahil olmak üzere ulaşamadığı yerlere ulaşmak istiyor. Bence oyunlarımız, insanların mobil oyun oynama şeklini değiştirebilir. Başarılı mobil oyunların keşfedilebilir olması gerek. Nintendo'nun "başlaması-ücretsiz" mobil oyunlarını denemek isteyecek yüz milyonlarca insanın olacağına inanıyorum."
 
       DeNA ve Nintendo'nun bu yıl içinde çıkacak mobil oyununu duyurmak için hazırlıklara başladıklarını hatırlatalım. Bakalım Nintendo'nun hangi serilerini mobil platformlarda görebileceğiz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.