Nvidia'dan PC Oyunculuğuyla İlgili İstatistikler

Samet Konuksal

League of Legends'in üçüncü sezon finallerinden bir görüntü.


    Free to Play ve bağımsız oyunların yükselişiyle birlikte PC oyunculuğu, geçtiğimiz senelere orannla çok daha farklı bir yerde karşımıza çıkıyor. Konsollardaki varlığını kaybedince Nvidia gibi bir şirketten de daha yoğun bir destek alan PC oyunculuğuyla ilgili yeni istatistikler yayınlandı. 
 
    Aşağıdan göz atabileceğiniz istatistik görselinin Türkçe karşılıklarını da belirttik. Yorum size kalmış.
 
 
    Dünyada 600 milyon PC oyuncusu bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfusu 300 milyon, Hindistan'ın nüfusu ise 1.2 milyar. 
 
    James Bond serisi 1963 senesinden bu yana 6.2 milyar dolarlık gelir elde etti. Call of Duty serisi ise 2003 senesinden bu yana 8 milyar dolarlık gelir barajını devirdi. Bu istatistik muhtemelen Call of Duty serisinin diğer platformlardaki gelirlerini de içeriyor.
 
    2013'teki Ulusal Hokey Ligi'nin Stanley kupasının final karşılaşması 8.2 milyon kişi tarafından izlendi. League of Legends'in 2012 sezonunun final karşılaşması ise 8.3 milyon izleyiciyi gördü.
 
    Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL'in 2012'deki gelirleri 9.5 milyar dolar olarak hesaplandı. PC'deki oyun içi sanal ürünlerden elde edilen gelir ise aynı sene içerisinde 15 milyar doları geçti.
 
    Son olarak, dizi ve film yayın servisi Netflix, 2013'ün ilk yarısında 4 milyar saat boyunca izlendi. PC platformunun en iyi 20 oyunu ise aynı dilim içerisinde 13.5 milyar saat boyunca oynandı.