GTA Online'dan Heyecan Verici Detaylar Yayınlandı

Samet Konuksal


    Sadece bu senenin değil, genel manada oyun dünyası için en büyük çıkışlardan birini yapan Grand Theft Auto V'in online modları Ekim ayında açılacak. Rockstar Games, ayrı bir özenle geliştirdiği Grand Theft Auto Online için yeni detaylar paylaştı.
 
- Grand Theft Auto V'in online modundaki gelişmeler, tamamen oyuncularla birliktelik halinde yapılacak. Bu yüzden Rockstar Games, GTA Online'ın açıldığı ilk günden itibaren oyunculardan geri bildirim bekliyor olacak.
 
- GTA Online'a çıkış döneminde haftalık, ilerleyen zamanlarda da aylık olarak güncellemeler getirilecek.
 
- GTA Online'daki sunucular 16 kişiye kadar destek verecek.
 
GTA Online'ın çıkışında neler yapabileceğiz?
 
- Açık Dünya: Tıpkı tek kişilik modda olduğu gibi GTA V'in online modunda da açık dünyanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanabileceğiz. Modun çıkışıyla birlikte oyundaki kişilerle birlik olup magandalık yapabilir, film izleyebilir, bisiklet sürebilir ve istersek de birbirimize karşı çatışmalar yapabiliriz.
 
- İşler ve Görevler: GTA Online'da daha önce 500'den fazla görevin olacağı açıklanmıştı. GTA Online'ın çıkışıyla birlikte ister yalnız kurt olarak, ister de çeteyle birlikte bu görevleri yapmaya başlayabileceğiz.
 
- Yarışlar: GTA Online'da sıradan bir yarış oyununda görebileceğimizden daha fazla yarış çeşidi mevcut olacak. Her türlü kara yarışının haricinde uçsuz bucaksız okyanuslarda yarışmak ve hava araçlarını kullanarak birbirimizle kapışmak mümkün olacak.
 
- Spor: GTA V'in tek kişilik modunda mevcut olan tenis, golf gibi sporların hepsini GTA Online'da birbirimize karşı yapabileceğiz. Spor mücadelelerinden sonra para ve Reputation puanı kazanacağız.
 
- Para Döngüsü ve Sıralama: GTA Online'ı bir önceki GTA oyunlarının multiplayer modlarından farklı kılan belki de en önemli özellik bu olacak. GTA Online'da oluşturduğumuz karakterin bir Reputation puanı bulunacak. Bu puan, GTA dünyasındaki sıralamamızı belirleyecek. Oyun sırasında Reputation puanımız arttıkça yeni araçlara, silahlara, kıyafetlere ve bölgelere erişim olanağımız da artacak. Bütün bunları almak için sadece Reputation puanı yetmeyecek. Bu seçenekleri görevlerden ve etkinliklerden gelecek paralarla satın alabileceğiz.
 
İleride Neler Olacak?
 
- İçerik Üretme Aracı: The Content Creator ile birlikte GTA Online'a yeni yarış ve deathmatch bölümleri ekleyebileceğiz. Bu araç, ilerleyen haftalarda gelecek güncellemeyle oyuna eklenecek.

- The Beach Bum Pack(DLC): GTA Online'ın ilk DLC'si bu haberle birlikte onay kazanmış oldu. Bu paketle birlikte oyuna sahil temalı 4 yeni araç eklenecek. 300'den fazla eşyanın eklendiği pakette 2 yeni silah da oyunculara sunulacak.
 
- Capture the Flag: GTA Online'da klasik multiplayer oyuncularını eğlendirecek bir çözüm önerisi, CTF. Çoğu oyunların multiplayer bölümünde gördüğümüz Capture the Flag modu, GTA Online'a da eklenecek.
 
- Büyük Soygunlar: Co-op modu benzetmesi yapabileceğimiz soygunlarda geniş planlamalar yaparak ve takım oyununu kullanarak paranın yolunu gözetleyeceğiz.