Valve: "Source Engine 2'ye Şimdilik Gerek Yok"

Samet Konuksal

Source Engine'dan bir manzara.


     Valve'in Half Life 2'den bu yana çıkardığı oyunların hepsinde kullandığı oyun motoru Source Engine, oyun dünyasının en başarılı oyun motorlarından.
 
     Oyuncuların birçoğu, 2004'den bu yana Left 4 Dead'den Portal'a, bir çok oyunda kullanılan motorun eskidiğini düşünüyor.  Bundaki en büyük sebep ise, Valve'in yeni Half Life oyununu Source Engine 2 ile yapacağından emin olmamız.
 
     Valve'dan Chat Faliszek, Source Engine 2 hakkında konuştu. Faliszek, olan oyun motorlarını geliştirmeye devam etmek istediklerini, yeni motora gerek olmadığını söyledi; "Source Engine'i zaten geliştiriyoruz. Şimdilik bir yenisine ihtiyaç yok."
 
     Ayrıca Faliszek, şu aşamada firmanın yeni bir oyun motoruna geçiş yapmasının uzun bir süreç gerektirdiğini savundu. Faliszek, "Yeni oyun motoru demek, yeni yöntemler, eşyalar demek. Bu yöntemleri yapım ekibinin tam olarak öğrenmesi uzun bir süreç istiyor." şeklinde konuştu. Bir de oyun motorunun geliştirilme aşamasını düşündüğümüzde, gerçekten de bu durum Valve'i oyun dünyasında pasifleştirir.