Miyamoto: "Mario Aslında Silah Kullanıyordu"

Gökhan Yılmaz

 
     Mario'nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto Mario'nun, ilk oyunun geliştirme aşamasında silah kullanan bir karakter olduğunu açıkladı. Miyamoto, Famitsu ile yaptığı röportajda oyunun o halinde A tuşunda silah ile ateş etme, B tuşunda koşma ve yukarı tuşunda zıplama özelliklerinin bulunduğunu belirtti.
 
     O zamanlar Mario'nun shoot 'em up türünde bir oyun olarak tasarlandığını beliten yapımcı, Mario'nun bulutların üstüne zıplayarak silah ile ateş edebildiğini söyledi. Fakat sonradan zıplama özelliğine odaklanılarak silah kullanımından vazgeçilmiş. Bildiğimiz Mario oyunlarında yukarı çıkarak ulaştığımız gök yüzü bölümleri de bu ilginç ayrıntının eseriymiş.
 
     Ayrıca bu prototipte Mario'nun önü şimdiki gibi fazla görünmüyormuş. İnsanlar gidecekleri yeri daha fazla görmek istemişler fakat Miyamoto Mario'yu daha fazla küçültmek istemiyormuş. Bu nedenle tüm oyununun görüntüsü küçültülüp, Mario eski haline büyültülmüş ve şimdiki sonuç elde edilmiş. Aynı zamanda tam bu noktada Mario'nun mantlarlar ile büyüyüp küçülebilme fikri ortaya atılmış.