Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Unreal Engine 4'e Yeni Görseller Yayınlandı


     Dün, demosundan alınan ilk ekran görüntüleriyle birlikte karşımıza çıkan Epic Games'in yeni nesildeki oyun motoru Unreal Engine 4, bugün bir kez daha bizlerle. 
 
     Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Game Developers Conferance sırasında gizli olarak gösterilen Unreal Engine 4'ün yayınlanan ekran görüntüleri, GDC'deki demodan alınma. Dün gelen görsellere oranla daha soluk renk paletiyle gördüğümüz bu görüntülerin Unreal Engine 4 adına çok da iyi izlenim bıraktığını söyleyemeyiz. En azından yetkililerin yeni nesil adına söyledikleri sözlere bakarak..
 
     Yeni görüntülerle sizleri baş başa bırakalım. Kesin yorumlar için demonun videosunun net olarak yayınlanmasını beklemek en iyisi gibi gözüküyor. İşte görüntüler;
 




Bu haberin bağlantısı
URL
unreal engine 4 unreal engine epic games next gen xbox playstation pc
Video Oyunları Meslek Lisesine Hoş Geldiniz! Square Enix'ten Yeni Proje; D vs D
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

GoldPunch

20.5.2012 03:08:01

0
Adı üzerinde unreal.

ultra_storm

19.5.2012 17:28:14

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Konsollar oyun konusunda uzak ara üstün. 4 senedir hertürlü ödülü silip süpürüyorlar. Uncharted 3'den haberin yok, Red Dead Redemption'i ne zaman görürsün Allah bilir :) http://en.m.wikipedia.org/wiki/Spike_Video_Game_Awards Bu sene PC'de düzgün grafikli bir oyun yok diyoruz. Varsa göster The Last Of Us ile kıyaslayalım. Yoksa ödülün adresi yine belli :) BF3 zaten geçen sene çıktı, fazla abartılmış ve multiplayer ağırlıklı bir oyun. Hilesiz multiplayer konsolda oynanır. Satışlarda fark attılar PC'ye http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=Battlefield+3
Saçmalama bf 3 nerde hileliymiş pc'de ? 7 aydır bf 3'ü pc'de oynuyorum sadece 2 hileci gördüm şimdiye kadar reset oyunudan haberin yok sanırım last grafiğine güzel diyorsan ona muhteşem dersin :)

BSC Misafiri

19.5.2012 13:19:30

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri konsollarda çamur olup pcde fırtınalar estiren crysis serisi ve bf3'ü ne çabuk unuttun arkadaşım? pcdeki low ayarlarda oynadı çoğu konsol kullanıcısı bf3'ü.kısacası pc her zaman önde olacaktır.hem oynanış olarak hem de grafik olarak.uncharted 3'e gelince,o konsollarda değil sadece ps3'te en iyi grafikli oyun ödülünü aldı.bilip bilmeden konuşma.
Konsollar oyun konusunda uzak ara üstün. 4 senedir hertürlü ödülü silip süpürüyorlar. Uncharted 3'den haberin yok, Red Dead Redemption'i ne zaman görürsün Allah bilir :) http://en.m.wikipedia.org/wiki/Spike_Video_Game_Awards Bu sene PC'de düzgün grafikli bir oyun yok diyoruz. Varsa göster The Last Of Us ile kıyaslayalım. Yoksa ödülün adresi yine belli :) BF3 zaten geçen sene çıktı, fazla abartılmış ve multiplayer ağırlıklı bir oyun. Hilesiz multiplayer konsolda oynanır. Satışlarda fark attılar PC'ye http://gamrreview.vgchartz.com/browse.php?name=Battlefield+3

BSC Misafiri

19.5.2012 13:19:14

0
Grafikler hemenmi muhteşem görünecek sanki. Zamanla gelişecek. PS3 ve Xbox360 çıktığında ilk oyunları grafikleri iyi değildi. Ama zamanla geliştirdiler. Yani çok iyi grafik bekliyorsanız daha çok bekleyeceğiz. Anca 5-6 senede ulaşacağız.

BSC Misafiri

19.5.2012 13:18:33

0
Ahahaha KZ2 ilk yayınlanan video'dan kötüydü diyen olmuş. Kendisini yorum yapmadan evvel oyunu oynamaya davet ediyorum.

BSC Misafiri

19.5.2012 13:18:28

-1
Adamlara bak ya pc de iyi grafikli oyun yokmuş ps3 te bilmem uncharted bilmem the last ödül almış:) Sen hiç görmedin galiba crysis 2 ile bf 3 ün hangi platformda daha iyi göründüğünü sizin o dedemin zamanından kalam konsollarınız yüzünden tonla para yatırdığımız ekran kartlarında verim alamıyoruz bir iki oyunun dışında!

thepunisherWZ

19.5.2012 13:17:41

+1
Epic Games, Unreal Engine 4 adı altında görseller yayınlayarak beklentileri büyük olan takipçilerine seslendi : "N'çok beklersiniz..." Hocam her yeni nesilde bir önceki nesle kaymaya mı başladık şimdi de?

BSC Misafiri

19.5.2012 01:19:38

0
BSC Misafiri 18.05.2012 23:30:23 konsollarda çamur olup pcde fırtınalar estiren crysis serisi ve bf3'ü ne çabuk unuttun arkadaşım? pcdeki low ayarlarda oynadı çoğu konsol kullanıcısı bf3'ü.kısacası pc her zaman önde olacaktır.hem oynanış olarak hem de grafik olarak.uncharted 3'e gelince,o konsollarda değil sadece ps3'te en iyi grafikli oyun ödülünü aldı.bilip bilmeden konuşma.

EmuMaster

19.5.2012 01:11:49

+1
son resim doom 3 motoru id tech 4 le renderlenmiş gibi sanki.Ne yaptın sen epic bu resimlerle motormu tanıtılır.Nerde o samartian videoları nerde bu tırt resimler. valla cryengine 3'ün üstüne motor yok.Heleki o amatörlerin titanic demosunu gördükten sonra.belki yeni nesilde cryengine 4 bile kullanılmaz 3.5 ile devam edilir. Şuan yeni nesil konsolların donanımı belli olmadığı için udk4'ü nextgen konsollar ile bağdaşlaştırmak saçmalığın daniskası olur.Çünki pc donanımı ile renderlenmiş 3-5 resimle daha ismi belli olmayan konsollara laf atmak bayağı saçma. benim kanaatime göre nextgen konsollar samartian'ı çalıştıracak güçte olmayacak.Çünki 2005 deki killzone 2 trailerini hatırlayanlar bilir.Oha demeden alamamıştı herkes kendini.Killzone 2 çıktığında çok iyi grafikli bir oyun olmasına rağmen o trailerdeki cgi kalitesinin neredeyse yarısı elde edilmişti.Oda 30 fps gameplay ve düşük textureler ile. oyun motorlarının hepsi güzeldir.Yeterki yapımcı kullanmayı bilsin.udk3.5'i en iyi kullanan oyunda şuan için arkham city.ve bioshock serisinin son oyunu infinity de göreceğiz. resimlere değinecek olursak tek kelime "tırrrrrrrrrt" .Yanlış yaptın epic çok tepki çekersin bunları yayınladığın sürece.

aydogdu1453

18.5.2012 23:55:19

0
Unreal Engine kadar ruhsuz ve kaba bir oyun motoru bu camiada yok.Ne kadar özentisiz ve basiretsiz görüntüler.Yemişim next gen'i.Bunların alayı sahtekar.9600 gt akar. :) Hadi grafiğini geçtim.Karakterlerin tepkileri bile odun gibi.Biraz esneklik olsun.Yüz mimikleri belli olsun.Microsoft'un ballandıra ballandıra anlatıp daha oyunlarda adam akıllı göremediğimiz tess'ler.Kısacası yine yeni yeniden dx9 akar.Dx11 bakar.

BSC Misafiri

18.5.2012 23:30:23

-1
quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck Anlaşılan yeni nesil konsollar bukadarcık grafiği kaldırabilecek seviyede olduğu için daha fazlasını sunamıyorlar.. Halbuki PC deki modlarda bile çok daha üstün grafikler yapılıyor. Yeni nesil konsola 1-2 ram koyarlar bide utanmadan. Açık dünya oyunlarında en çok rame ihtiyaç duyuluyor o yüzden daha detaylı ve geniş bir çevreyi kapsayan açık dünya oyunu için örnek GTA serisi, en az 8 gb ram lazım.
Her gördüğünüz şeyi yeni konsol sanmak moda oldu. Bunlar yapım aşaması veya PC görüntüleri olabilir. Yeni konsolların donanımı bile belli değil. En ufak bilgi yok PC'yi de gözünde fazla büyütme; geçen sene en iyi grafik ödülünü Uncharted 3 aldı, bu yılda en iyi grafikli oyun The Last Of Us, PC'de ise çöp grafikli diablo 3 var başka da bir numara yok. Konsollar yine üstün

BSC Misafiri

18.5.2012 23:30:12

0
Tek kelimeyle olmamış yeni nesilin lider motoru unreal engine olmayabilir.

mj 23

18.5.2012 22:31:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster Piii, Allah kahretmesin bu ne len.. Yemişim yeni neslini böyleyse eğer.
+ lamaya calisirken - ye bastim yav pardon :D

Sulu Çor Kağan

18.5.2012 22:19:46

0
Piii, Allah kahretmesin bu ne len.. Yemişim yeni neslini böyleyse eğer.

İyi İsim

18.5.2012 21:42:52

+1
Anlaşılan yeni nesil konsollar bukadarcık grafiği kaldırabilecek seviyede olduğu için daha fazlasını sunamıyorlar.. Halbuki PC deki modlarda bile çok daha üstün grafikler yapılıyor. Yeni nesil konsola 1-2 ram koyarlar bide utanmadan. Açık dünya oyunlarında en çok rame ihtiyaç duyuluyor o yüzden daha detaylı ve geniş bir çevreyi kapsayan açık dünya oyunu için örnek GTA serisi, en az 8 gb ram lazım.

Wayward Son

18.5.2012 19:37:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: REV0

mantıklı olabilir de, nesini kanıtlıyorlar bu resimde ? Işık oyunları ve gölgelendirme dışında gözüme çarpan birşey yok.. Hatta birinci resim komple rezalet, ışık arkadan vuruyor, ayaklarda yansıması var, gölge ışığın geldiği yöne kırılıyor, bunu farketmemek için düpedüz fizikten terk olmak lazım...
Valla bana inanılmaz görseller de gösterseler deli gibi de sevinmezdim. Zira daha yeni nesil konsolların ne özellikleri belli ne de isimleri belli. Teknik detaylar gelmeye başladıkça aşağı yukarı ne gibi bir görsel sunacağını tahmin edebiliriz. Ayrıca yeni nesil sadece yüksek grafik sunacaksa zahmet edip çıkarmasınlar hiç konsol, PC'de zaten yeterli donanım gücü var. Mesela Skyrim eğer ki yüksek ram kapasitesine göre dizayn edilseydi (yani konsollara göre değil) iç savaşı konu alan bir oyunda o grafik kalitesinde gerçek savaş sahneleri görebilirdik (PC için modlar yapıldı bile). Yeni kontrol cihazları, yaratıcı fikirler bekliyorum yeni nesil konsollarda. Sadece güzel grafik değil, bolca içerik sağlayabilecek ram de lazım. Bunun yanında dün yayınlanan UE4 görselleri çıkış oyunları için yeterliydi ama bugünkülerin ciddi beta havası var. Mevcut UE3 bile bugün yayınlanan görsellerden daha iyi görüntü veriyor hatta. UDK mailleri düzenli olarak bana geliyor, müthiş görsellere imza atıyor bazı ekipler. Sanmıyorum ki Epic bir önceki versiyonundan daha kötü grafik verecek bir motoru yeni nesil diye kakalasın.

REV0

18.5.2012 19:19:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Son görseli gördükten sonra ağır beta olduğuna eminim şu görüntülerin. Zaten Samaritan'ı koyup ardından bunu görmek hayal kırıklığı yaratıyor. Şöyle de bir şey var; şu görsellerin hareketli hallerini görmek gerek. Belki adamlar başka teknolojiler gösteriyorlar (fizik, etkileşim vs.) de sadece görsele odaklanıyoruz biz de. Tech demo vs. çıksa da görsek.
mantıklı olabilir de, nesini kanıtlıyorlar bu resimde ? Işık oyunları ve gölgelendirme dışında gözüme çarpan birşey yok.. Hatta birinci resim komple rezalet, ışık arkadan vuruyor, ayaklarda yansıması var, gölge ışığın geldiği yöne kırılıyor, bunu farketmemek için düpedüz fizikten terk olmak lazım...

Wayward Son

18.5.2012 19:01:05

+1
Son görseli gördükten sonra ağır beta olduğuna eminim şu görüntülerin. Zaten Samaritan'ı koyup ardından bunu görmek hayal kırıklığı yaratıyor. Şöyle de bir şey var; şu görsellerin hareketli hallerini görmek gerek. Belki adamlar başka teknolojiler gösteriyorlar (fizik, etkileşim vs.) de sadece görsele odaklanıyoruz biz de. Tech demo vs. çıksa da görsek.

ultra_storm

18.5.2012 18:28:54

-1
quote:

Orijinalden alıntı: REV0

O zaman senin mantıkla yola çıkarsak, UE4'ün tam verimli, grafik beee diyebileceğimiz halini görmemiz 7 sene alacak bu mudur ? Yada PS3'de duyduğumuz 'Daha konsolun yüzde 0.00000000000000001', kullanmadılar hele bi bekleyin' saçmalıklarını PS4'te veya X720'de duymaya devam edeceğiz yani... Bu kadar saf olmayın, ürün ortada fazla lafa luzum yok. Ya 'BETA resimleri bunlar hehehe' diyerek sıyrılacaklar işin içinden ya da bunu kabul edip, 60fps'de çalıştırmak için anca bu kadar oluyor ağalar' diyip EPIC FAIL'lerini kucaklayacaklar.
Kesinlikle katılıyorum ps 3'ün daha %1'ni kullanıyor saçmalığını ps 4 çıktığında ps 4 içinde duyacağız.

Fatal1ty.

18.5.2012 18:24:50

+4
Biz yeni nesildeymişiz de haberimiz yokmuş. Skyrim'e çıkan kaplama yamaları bile daha iyi. Hele o son resim ne öyle, yayımlamaya utanırım.

REV0

18.5.2012 18:18:06

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Acness Bu görüntüleri eleştirenler hangi gözle bakıyor acaba çok merak ediyorum ? Unreal engine 3 ile çıkarılan ilk oyunlara birde son oyunlara bakın bakalım bir mi ? Unreal engine 4'te aynısı olucak ve unreal engine 4 yeni neslin en çok tutulan motoru olucak...
O zaman senin mantıkla yola çıkarsak, UE4'ün tam verimli, grafik beee diyebileceğimiz halini görmemiz 7 sene alacak bu mudur ? Yada PS3'de duyduğumuz 'Daha konsolun yüzde 0.00000000000000001', kullanmadılar hele bi bekleyin' saçmalıklarını PS4'te veya X720'de duymaya devam edeceğiz yani... Bu kadar saf olmayın, ürün ortada fazla lafa luzum yok. Ya 'BETA resimleri bunlar hehehe' diyerek sıyrılacaklar işin içinden ya da bunu kabul edip, 60fps'de çalıştırmak için anca bu kadar oluyor ağalar' diyip EPIC FAIL'lerini kucaklayacaklar.

encuni

18.5.2012 17:58:16

+1
Skyrim grafiği gibi hatta aynı sayılır.

BSC Misafiri

18.5.2012 17:51:57

0
Unreal fos çıktı. Samaritan'dan da birşey çıkmaz kayboldu gitti, gameplay yok birşey yok

BSC Misafiri

18.5.2012 17:51:47

0
Hay sizin vovunuza.

BSC Misafiri

18.5.2012 17:51:32

0
Burda tesselationun ne olduğunu bilmeyip, sırf cümle içinde kullanmış olmak için yazan arkadaşlar var. Bide UE ile Cryengine kıyaslaması yapan arkadaşlar var, onlara daha ayrı güldüm. Mesele güzel görüntü üreten bir motor geliştirmek değil, onu her geliştirici yapabilir. Mesele o motoru düzgün optimize edebilmek. Oyun geliştiricilerinin ne sıklıkla hangi motoru tercih ettiğine dikkat edin, sonra tekrar düşünün. Bu anlamda UE tüm platformlarda en optimum sonuçları verdiği için bu neslin en düzgün optimize olmuş en esnek oyun motoru.

shalashaska

18.5.2012 17:34:48

0
unrealdır bu unreal

mj 23

18.5.2012 17:17:58

0
Gow 3 bile bundan daha iyi hele son ss tam rezilliK Cok pis moralim bozuldu samaritan neree bu neree

BughotfixGG

18.5.2012 17:14:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Acness Bu görüntüleri eleştirenler hangi gözle bakıyor acaba çok merak ediyorum ? Unreal engine 3 ile çıkarılan ilk oyunlara birde son oyunlara bakın bakalım bir mi ? Unreal engine 4'te aynısı olucak ve unreal engine 4 yeni neslin en çok tutulan motoru olucak...
sen neyden bahsediyorsun arkadaş madem öyle olacak o motor bir hiç kalacak sen diyorsun ki unreal engine den daha iyi öyleyse cry engine 3 motorunun gölgesinde kalır. birde demişsin en çok tutulan motoru olacak güldürme beni :) asıl yer yerinden sallayacak olan tek motor gelecekte cry engine 4 olması adamlar 3.sürümdekini kısıtladı çünkü şuanki piyasadaki donanım perfonmansı yetmedi.

Acness

18.5.2012 17:07:03

-6
Bu görüntüleri eleştirenler hangi gözle bakıyor acaba çok merak ediyorum ? Unreal engine 3 ile çıkarılan ilk oyunlara birde son oyunlara bakın bakalım bir mi ? Unreal engine 4'te aynısı olucak ve unreal engine 4 yeni neslin en çok tutulan motoru olucak...

MiyopBey

18.5.2012 17:06:25

-1
Allah gözünüzü doyursun

Kasatka

18.5.2012 17:04:09

+2
Gow 3 deki modellemeler bundan iyi.

Glukhovsky

18.5.2012 17:02:30

0
Sıradan gözüküyor.

ultra_storm

18.5.2012 17:00:31

-5
Berbat'ya bi samaritana bak bide buna.

paradoks!

18.5.2012 16:55:56

+9
Açıkçası mevcut oyun grafiklerinden üstün gelmedi demonun videosunda şaşırtırlar belki ama yeni nesil dendiğinde hepimizin beklentisi otomatik olarak yüksek oluyor umarım bu nesilde olduğu gibi sınırları konsola göre çizmezler...şuanda pc konsola göre zaten çok üst seviye ancak bana konsolda gösterilenin hd versiyonu gibi geliyor kaldı ki şuan gösterilen demo görüntülerini bilgisayarlar destekler nitelikte

VitalyScherbo

18.5.2012 16:52:49

0
Bu kadar düşük çözünürlüklü görsellerle hiçbir şey anlaşılmaz.

REV0

18.5.2012 16:45:55

0
CGI trailer'la oyun motoru benzemez birbirine Unreal 4 budur beyler, maalesef. Samaritan'ı konsolda görmek isteyenler daha çok bekler... Yeni nesil görmek isteyen Frostbyte2, CryEngine 3 baksın bir zahmet.

capoeira_GS

18.5.2012 16:44:56

0
video olmadan anlaşımaz

avatar78

18.5.2012 16:44:29

0
UE4'ün gerçek gücünü görüntülerle görmek çok zor, yeni bir motor sonuçta.

vergosa

18.5.2012 16:38:35

0
ınsanlar otekı vıdeoyu ve soylenenlerı gduyduktan sonra su resme bakıp bu mu dıyor bu ne ya bumuydu o kadar övdükleri tamam kabul edelim güzel grafikleri var ama video ve soylenenlerden sonra fıs çıkıyor ınsallah tamamlanmıs halı deıldır

BughotfixGG

18.5.2012 16:36:24

0
Bu efektler acayip berbat, biri bana bunu şaka olduğunu söylesin.

ageof98

18.5.2012 16:35:19

0
İnsan yeni nesili böyle görmek istemiyordu.İnşallah bu bitmemiş halidir.Yoksa son resimdeki detaysızlık ve antisotropic eksikliği kendini çok belli ediyor.Bir de bazı kaplamalar oraya yapıştırlmış gibi gözüküyor.Ben yeni nesilde maksimum etkileşim bekliyorum.Ayrıca 2. resimdeki balyozda neden tessellation kullanılmamış bilmiyorum.İlk gelen resimlerdeki dağ manzarasında çok güzel kullanılmıştı.Son olarak 1. resimdeki gölgeler de beni hayal kırıklığına uğrattı. Şahsen ben yeni nesili böyle beklemiyordum.Galiba o da bizim bu tepkimizi beklemiyordu.Bana kalırsa yeni nesil böyle gelecekse biz biraz daha bekleyebiliriz

BalrogTR

18.5.2012 16:35:09

0
İlk resimdeki karakter detayları güzel fakat çokta etkilendiğimi söyleyemicem malesef.

creed87

18.5.2012 16:34:03

0
bu grafiklerle oyunlar zaten var belki konsol içindir bu

sarjaleti

18.5.2012 16:30:15

+3
Yeni nesil böyle olamaz, olmamalı.

BSC Misafiri

18.5.2012 16:27:30

0
Bu mu yeni nesil? pek tatmin etmedi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız