Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Steam, Linux'a Uyarlanıyor


    Teknoloji "guru"larından ve Linux hayranı olmasıyla bilinen Michael Larabel, geçtiğimiz günlerde Valve'ye bir ziyarette bulunmuş ve ziyareti sonucunda Twitter'dan anlattığı detaylara bakılırsa Steam platformu Linux işletim sistemine uyarlanıyor.
 
     Valve'nin Linux uyumlu yapımlar üzerinde çalıştığını belirten Larabel, Steam'in başlı başına Linux'a uyarlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bunların hiçbirinin Valve tarafından henüz onaylanmadığını söylememiz gerekiyor. Eğer doğruysa Linux kullanıcıları için çok güzel bir haber olduğunu söylemeliyim. Buradan çıkaracağımız ana fikir ise Valve'nin servislerini kitle boyutunu önemsemeksizin her kullanıcıya ulaştırmak için yoğun bir çaba sarfettiği. Tam da tanıdığımız Valve...

    2010 yılında birkaç İngiliz tabanlı site Steam'in Linux'a geldiğini duyurmuştu. Bu raporu Valve yalanlamıştı. Daha sonra ise Steam'in Mac OSX sürümünde Linux versiyonuyla ilgili bazı kalıntılar keşfedildi. Haydi ama Valve, çıkar ağzındaki baklayı!
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak NeoGaf PC linux söylenti steam
Resistance'a Üçleme Paketi Geliyor Sorcery'nin Final Kapağı Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Ambarad

6.5.2012 01:04:26

0
Bu olay resmiyet kazanırsa, senelerdir kullandığım Windows'a büyük bir keyifle elveda diyeceğim. Zaten şuan Windows'u sırf oyun için kullanıyorum. Umarım bu hayal bir an önce gerçekleşir de, senelerdir kullanmak için can attığım Ubuntu'yu kullanırım.

RISC64

25.4.2012 20:02:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: E4EN iyi hoşta linux'teki oyunlar sayılı o ne olucak ?
anaç zaten onu ortadan kurtarmak . steam girdiğinde illaki linux sürümleride çıkacak oyunların

merty24

25.4.2012 18:47:02

0
linuxun en onemli eksisi oyun eksızlığı aaa kalitede yapımların çıkmayısı ınşallah bu haber doğrudur da doya doya lınuxda oyun keyfi süreriz

E4EN

25.4.2012 15:35:32

0
iyi hoşta linux'teki oyunlar sayılı o ne olucak ?

BSC Misafiri

25.4.2012 13:16:42

0
Mac gibi bir sisteme geldiyse, linux için gelmesi de yakındır zaten. Linux işletim sistemininde mac ten daha çok kullanıcısı var.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız