Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 4 Pro Neden Alınmalı?


     Önceki yazımızda Xbox One X neden alınmalı sorusuna yanıt aramıştık. Şimdi de aynı soruyu PlayStation 4 Pro için soruyoruz. Alınır mı alınmaz mı, halihazırda PlayStation 4 sahibi olanların alması gerekir mi, fiyatına göre sunduğu performans başarılı mı, Xbox One X’mi PlayStation 4 Pro’mu gibi sorulara oyuncu gözünden yanıtlar arayacağız. Yine ilk olarak teknik özelliklerden başlayalım.



     Teknik Özellikler

     2.1 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli AMD işlemcisi, 4.2 Teraflop işlem gücüne sahip grafik birimi, 8GB GDDR5 belleği ve 1TB depolamasıyla PlayStation 4 Pro, PlayStation konsol ailesinin bugüne kadar çıkmış en güçlü konsolu olma özelliğini taşıyor.


     Tasarım

Standart sürümdeki 2 katlı yapıyı 3’e çıkaran Pro modeli internet aleminde yer yer çeşitli esprilere konu oldu. Diğer taraftan Xbox One X, Xbox ailesinin en güçlü ve en küçük modeli olurken PS4 Pro ise PlayStation 4 ailesinin en büyük boyutlara sahip üyesi. Her iki konsol da genişlik ve yükseklik olarak yakın boyutlara sahipken PlayStation 4 Pro’nun 32.7 cm olan uzunluğu onu bu ünvana taşıyor. Rakibi ise 24 cm ile neredeyse 4’te 3 oranla daha az yer kaplıyor. Yenilenen Dualshock 4 ile birlikte gelen konsolun kontrolcüsünün ön yüzündeki pad kısmına da arka tarafta olduğu gibi bildirim ışığı eklenmiş.

     PlayStation 4 Pro ebatlarıyla biraz kaba bir görüntü verse de 3.3 kg ağırlığı ile en ağır konsol değil. Bu ünvan 3.8 kg ağırlıyla Xbox One X’e ait.



     Giriş-Çıkış Birimleri

     İkisi önde biri arkada olmak üzere toplamda 3 adet USB 3.1 portu bulunan konsolun arka kısmında ayrıyeten birer adet güç çıkışı, HDMI çıkışı, PS Camera için AUX çıkışı, optik ses çıkışı ve ethernet portu bulunmakta.

     Xbox One X’ten farklı olarak PlayStation 4 Pro’nun Blu-ray sürücüsü 4K UltraHD Blu-ray diskleri desteklemiyor.



     Oyun Deneyimi

     PlayStation 4 Pro, destekli oyunlarda tıpkı rakibinde olduğu gibi oyunculara 2 farklı deneyim seçeneği sunuyor. Bunlardan bir tanesi 4K çözünürlük olurken diğeri ise iyileştirilmiş grafikler ile birlikte 1080p seçeneği. Tabi bu seçenekler oyundan oyuna değişiklik gösteriyor. Kimi oyunlar 4K, 60FPS ve HDR desteğini bir arada sunarken kimileri 1440p-1620p gibi çözünürlüklere destek veriyor. Bazı oyunlar yüksek grafik ayarlarında 1080p ve 60FPS’i garanti ederken bazıları ise sabit 30FPS veya 30-60 arası değişen FPS oranları sunuyor. Şu ana kadar pek çok 1. ve 3. parti oyun PS4 Pro desteği almış durumda. Önümüzdeki dönemlerde çıkacak önemli yapımlar da yine PS4 Pro desteğiyle birlikte gelecek.

     4K çözünürlük desteğinden yararlanabilmek için yapmanız gerekenler One X’te olduğu gibi sistem ayarlarından 4K çözünürlüğü aktif etmek ve PS4 Pro destekli oyunlarınızın güncellemelerini indirmek. Oyun boyutları ve yükleme süreleriyle ilgili durumlar PlayStation 4 Pro için de geçerli. 4K doku dosyalarıyla birlikte 100GB civarına yaklaşan oyun boyutları gerek depolama alanı için gerekse ülkemiz internet altyapısı şartlarında indirme süreleri için biraz sıkıntılı bir durum.



     PlayStation 4 Pro’da pek çok oyunu gerek 4K gerekse de 1080p ve yüksek grafik ayarlarıyla oynadık. Oyunların her iki türlü de etkileyici durduğunu söyleyebiliriz. Zaten Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu’nun standart PlayStation 4 üzerinde bile neler yaptığını gördükten sonra fazla söze gerek kalmıyor. Özellikle 1. parti oyunların optimizasyonu konusunda yoğun bir çalışma olduğu açıkça belli. Yine bir diğer Uncharted oyunu olan Lost Legacy, 4K ve HDR desteğiyle akıcı bir deneyim yaşadığımız bir başka oyun oldu. Tam bu noktada One X için sorduğumuz soruyu PS4 Pro için de soralım. Bu konsol için 4K bir monitöre sahip olmak şart mı? Hayır. Şayet görsel iyileştirmeleri çözünürlükten daha fazla önemsiyorsanız; ki bana kalırsa 1080p çözünürlük her halükarda yetip de artıyor, sizler için gayet tatminkar bir performans sunacaktır.

     Teknik anlamda PlayStation 4 Pro’yu en çok öne çıkaran durum fiyat/performans dengesi. Tavsiye edilen satış fiyatı 1699 TL olarak piyasaya sürülen konsol mevcut piyasa şartlarında 1799-1899 TL bandında bulunabiliyor. Bu fiyat bandında bir PC konfigürasyonu toplayıp 4K’da oyun oynamayı geçtim 1080p ve yüksek ayarlarda oyun oynatacak bir sistem bile kurmak mümkün değil. Bu nedenle 4K çözünürlükte veya 1080p ve yüksek grafik ayarlarında oyun oynamak istiyorsanız bunun en uygun yollu çözümü PlayStation 4 Pro.



     Kime Hitap Ediyor?

     Daha öncede söylediğimiz gibi konsolların albenisini arttıran en önemli unsurlardan biri “exclusive” olarak tanımladığımız o konsola özel olarak çıkan oyunlar. Hele bir de bu oyunlar başarılı olursa konsol tercihinizi direkt olarak etkileyebiliyor. Tam bu noktada PlayStation 4, konsol aldıracak nitelikte oyunlara sahip. Şimdiye kadar çıkmış olan The Last of Us Remastered, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Bloodborne, Horizon: Zero Dawn, The Last Guardian, Persona 5 ve önümüzdeki dönemlerde çıkış yapacak olan God of War, The Last of Us Part II, Days Gone, Detroit: Become Human, Spider-Man, Death Stranding gibi yapımlar PlayStation cephesinin önemli oyunları olarak dikkat çekiyor. PlayStation 4 Pro’yu Xbox One X’ten daha alınası yapan en önemli sebep belki de bu; PS4 Pro sahibi olduğunuzda yalnızca bu konsolda deneyim edebileceğiniz pek çok başarılı oyun bulunması. Ayrıca PlayStation Türkiye’nin çalışmaları sayesinde bu oyunların pek çoğunu Türkçe arayüz desteğiyle, hatta bazılarını Türkçe seslendirmelerle oynamanız mümkün (bkz. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu).



     Şayet birinci önceliğiniz daha iyi grafikler görmek değilse veya en ufak teknik detaylara takılan bir oyuncu değilseniz, sizin için oyunların içeriği görselliğinden daha ağır basıyorsa, kaldı ki iki konsol arasında görsel anlamda aşırı büyük farklar yok; oyun yelpazesi ve daha uygun fiyatıyla birlikte PlayStation 4 Pro tam size hitap ediyor. Halihazırda bir oyun bilgisayarına sahipseniz Xbox One X’de oynayıp PC’de oynayamayacağınız oyun yok. Bu nedenle konsol tercihinizi PS4 Pro’dan yana yapmak daha mantıklı olacaktır. Özellikle Türkiye şartlarında, standart bir oyuncunun alım gücünü düşünürsek PlayStation 4 Pro, bu seviyede oyun oynanabilecek en uygun fiyatlı çözüm.

     Peki halihazırda PlayStation 4 sahibi olan birinin PlayStation 4 Pro’ya geçmesi gerekir mi? Bu da tamamen sizin tercihinize kalmış. “Benim için oyunun içeriği önemli. İki efekt eksik görsem bir şey kaybetmem” diyenlerdenseniz aynı şekilde devam edebilirsiniz. “Yok benim gözüm daha iyisinde” derseniz üstüne biraz katarak PS4 Pro’ya geçebilirsiniz. Şayet ilk defa PlayStation 4 ailesinden bir konsol alma düşüncesindeyseniz yine “almışken iyisi olsun” diyerek PS4 Pro’yu tercih edebilirsiniz.



     Sonuç

     Sonuç olarak tüm bu seçimler tamamen sizin tercihinize kalmış. Gerek Xbox One X olsun gerekse de PlayStation 4 Pro olsun sizin isteklerinize hangi konsol cevap veriyorsa onu tercih edin.

     Kamu Spotu: Şayet ikisini de seviyorsanız ikisini birden alın. Kimse niye aldın demez. Yeter ki bir ürüne sahip olduğu için rakip firmanın ürününü kötüleyen bir insan olmayın. Sonuç olarak bu teknolojilerin hepsi eğlence sektörünün bir parçası ve biz eğlenip iyi vakit geçirelim diye varlar. Oturup kavgaya tutuşalım diye değil :)

     Bu yazımızda PlayStation 4 Pro’yu teknik detayları, tasarımı, performansı ve oyun yelpazesiyle ele aldık ve kendi deneyimlerimizi paylaştık. Umarım sizler için de fikir verici bir içerik olmuştur.

    Herkese tercih ettiği platformda iyi oyunlar diliyorum.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Ultimate Fishing Simulator Türkçe Altyazı Seçeneği ile Birlikte Erken Erişime Açıldı League of Legends Şampiyonluk Ligi Takımlarının Son Durumları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

HHarunTasar

4.12.2017 00:51:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yahu oyunlar tonla para. Tabii ki insanlar oyunun süresine, devamlılığına ve eğlence faktörüne bakacak. On saat deneyim yaşatan oyuna kalkıp 200? niye vereyim? Zaten bu yüzden MP ağırlıklı oyunlar aldı başını gitti.
Sana o fiyat TR'de ki adam indirim ile alıyor durumu olan o parayı veriyor Yurt dışında 60 Dolar adam 1500 Dolar asgari ücret alıyor 60 dolar bi oyuna veriyor adam için hiç bir şey sen 1500 TL alıyorsun 200 TL veriyorsun.

BSC Misafiri

3.12.2017 22:27:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @hülya Güzel kardeşim benim Zelda ve Mario zaten tek atımlık oyunlar değil. Ben ne diyorum sen sen ne diyorsun. U4'ün online kısmı ne ara dolu oldu da ben görmedim. Halo 5 oynamadığın kabak gibi ortada. Film,sinema bileti ve kitap gibi sanat-kültür platlatformunu,oyun-eğlence gibi hızlı tüketilen platformla kıyaslamak nasıl bir aklın ürünüdür anlamadım ki bunların fiyatları,oyun fiyatlarından kat kat daha düşük.
FPS piyasasında kontenjan yok. FPS isteyen adam Cod, Battlefield, Wolfenstein, Star Wars, Destiny 2, Overwatch oynuyorlar. Artık halonun esamesi bile okunmaz. Hele eski Bungie'siz halonun hiç şansı yok. Xbox bu yüzden satmıyor. Destiny 2 BF ile aynı anda yeni halo çıksaydı belki %1 şansı olabilirdi ama olamadı.. Uncharted, GOW, Zelda gibi oyunların alternatifi yok. O yüzden PS4, Nintendo daha çok satıyor. Tek atımlık demişsin ama "One Shot kill" "headshot" Xbox'ın yıllardan beri kanayan yarası GOTY potansiyeli olmamasıdır, şimdi ex de kalmadı.

BSC Misafiri

3.12.2017 22:23:16

0
Yahu oyunlar tonla para. Tabii ki insanlar oyunun süresine, devamlılığına ve eğlence faktörüne bakacak. On saat deneyim yaşatan oyuna kalkıp 200? niye vereyim? Zaten bu yüzden MP ağırlıklı oyunlar aldı başını gitti.

HHarunTasar

3.12.2017 21:56:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @hülya Güzel kardeşim benim Zelda ve Mario zaten tek atımlık oyunlar değil. Ben ne diyorum sen sen ne diyorsun. U4'ün online kısmı ne ara dolu oldu da ben görmedim. Halo 5 oynamadığın kabak gibi ortada. Film,sinema bileti ve kitap gibi sanat-kültür platlatformunu,oyun-eğlence gibi hızlı tüketilen platformla kıyaslamak nasıl bir aklın ürünüdür anlamadım ki bunların fiyatları,oyun fiyatlarından kat kat daha düşük.
Güzel kardeşim senin mantığın bu ben kıyaslamıyorum sen diyorsun ki tek atımlık oyun oynuyorsun sonra kaldırıyorsun bende sana diyorum ki kitap ve film de tek atımlıktır okursun izlersin sana bi hikaye sunar biter işte oyunda burada sana bi hikaye anlatıyor yani hikayeli oyun tek atımlık alınmaz mantığı nasıl bi aklın ürünü asıl onu merak ediyorum

Persona_Non_Grata

3.12.2017 21:49:48

0
Yav şu ban yemiş trolü beslemeyin, prim vermeyin. Forum artık temizlendi kimse kimseyle atışmıyor saçma sapan, oyununuzu oynayın keyifle.

BSC Misafiri

3.12.2017 21:37:53

0
@hülya Güzel kardeşim benim Zelda ve Mario zaten tek atımlık oyunlar değil. Ben ne diyorum sen sen ne diyorsun. U4'ün online kısmı ne ara dolu oldu da ben görmedim. Halo 5 oynamadığın kabak gibi ortada. Film,sinema bileti ve kitap gibi sanat-kültür platlatformunu,oyun-eğlence gibi hızlı tüketilen platformla kıyaslamak nasıl bir aklın ürünüdür anlamadım ki bunların fiyatları,oyun fiyatlarından kat kat daha düşük.

BSC Misafiri

3.12.2017 21:37:45

0
One X 4K oyun oynayacaklara harika bir alternatif yoksa 1080p 60 FPS için alınmaz..O kısımlar yalan...

İdrak İstimlak

3.12.2017 18:01:41

0
Ya şu çok övdüğü oyunu bile bitirmemiştir, ben mesela bitirdim Halo 5'i koydum bir kenara, daha sonra arkadaşıma hediye ettim. Multisine bir defa bile girmedim. Zaten hikaye modu çöpün önde gideni, Master Chief oyunda çok az yerde oynanabiliyor, oyun çıkmadan önce gösterilen hype videolarının içeriğindeki hiç bir şey oyun boyunca olmadı, sözde iki düşman karakter olacaklardı. Oyun zevki böyle olan birinin bizim saydığımız oyunları beğenmesi tabiki mümkün değil. Oyun dünyasını bu tip oyuncular maalesef kuşatmış durumda, adam daha oyunu almadan multisi var mı, kaç saat sürecek gibi sorular soruyor. Kendileri gibi oyun dünyasını da batırdı bu oyuncu profili...

HHarunTasar

3.12.2017 16:44:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @d3vstator Hala işine gelmeyen kısımları çevir artı olarakmış gibi yansıt. Halo 5 2015 de çıkmış millet hala çatır çatır oynuyor ve yapımcıdan destek geliyor. U4'ü bitir gitti-bitti o oyun,işte aradaki fark bu ama sen anlamazsın çünkü Sony hep en iyidir. Kaç tane Yakuza oynadın da taş gibi diyorsun be birader oyun batıya daha yeni geldi. Sallayıp da bi firmayı ilahlaştırmanın bi anlamı yok. Sony'nin oyunları oyna-bitir-rafa kaldır üçlemesi üzerine kurulu.
Halo 5 oynamasak inanacağız Unc4 online daha dolu gir de gör bak sana göre tüm hikayeli oyunlar çöptür Zelda yılın oyununa aday mario yılın oyununa aday Horizon yılın oyununa aday Persona 5 yılın oyununa aday 2'si Nintendo EXC diğer 2'si PS EXC ve hepsi hikaye oyunu bu oyunlar için konsol alınıyor herkes senin gibi değil sadece multi oynamıyor. Adam hem hikayeli oyun oynuyor hem multi Witcher 3 boşuna o kadar satmadı yada Uncharted 4 ve Dünyada milyonlarca Blu-ray film satılıyor senin kafana göre bunlarda tek seferlik ne gerek var yada kitaplar tek seferlik neden kitap alalım ki bunlar insana bir şeyler katan şeyler girdim rekabet ettim değil bi hikaye bi zevk veren sana bir şeyler anlatan şeyler.

İdrak İstimlak

3.12.2017 15:18:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @d3vstator Hala işine gelmeyen kısımları çevir artı olarakmış gibi yansıt. Halo 5 2015 de çıkmış millet hala çatır çatır oynuyor ve yapımcıdan destek geliyor. U4'ü bitir gitti-bitti o oyun,işte aradaki fark bu ama sen anlamazsın çünkü Sony hep en iyidir. Kaç tane Yakuza oynadın da taş gibi diyorsun be birader oyun batıya daha yeni geldi. Sallayıp da bi firmayı ilahlaştırmanın bi anlamı yok. Sony'nin oyunları oyna-bitir-rafa kaldır üçlemesi üzerine kurulu.
Kim o çatır çatır Halo 5 oynayanlar merak ettim? https://www.halowaypoint.com/en-us/forums/6e35355aecdf4fd0acdaee3cc4156fd4/topics/halo-5-population-discussion-thread/f56a5d71-6ec3-4df8-99dd-2ead7d16b5fd/posts?page=1 Bak millet burada oyuncu yok diye ağlıyor... Sen önce nitelik ve nicelik arasındaki farkı bilmelisin. O kadar fazla oyun geliyor ki, ben şahsen yetişemiyorum senin o oyna bitir, kaldır, kenara koy dediğin oyunlara. Bir de bana Yakuza oynadın mı diye soruyor, buna gülmek bile fazla gelir. Ayrıca ben hep Sony diyen biri değilim, Nintendo'nun exclusive politikasını da beğendiğim için, o konuda da fikirlerimi fırsat buldukça yazarım ki, gayette kaliteli oyunlara sahipler. Görüyoruz yere göğe sığdıramadığınız multiplayer oyunlardaki mikro ödeme, lootbox çılgınlığını, buna sizin gibi oyuncular da layıklar.

BSC Misafiri

3.12.2017 14:43:22

0
God of War, The Last of Us 2 gibi Legendary Exclusiveleri Türkçe oyunları oynamak için PS4 Pro şart. 5 yıl geçse bile Xboxta GOW resitali, Türkçe Oyun göremeyiz. Amateur PS4 kullanıcılarına da Pro tavsiye ederim. Trailerlarda Pro gösteriliyor.

BSC Misafiri

3.12.2017 14:43:10

0
Arkadaşlar PC toplayacak için one X aşırı mantıklı 6 teraflop grafik işlemci hemen hemen gtx 1070 ile birebir oluyor. Zaten 1070 in kendisi 2 bin küsür lira. Evinde 4K tv si olanlar ya da yeni gamer pc toplamak isteyenler için harika bir alternatif. Ama halihazırda gamer pc sahibi olanlar için çok birşey ifade etmiyor Ps o zaman daha mantıklı gibi.

BSC Misafiri

3.12.2017 14:42:59

0
@d3vstator Hala işine gelmeyen kısımları çevir artı olarakmış gibi yansıt. Halo 5 2015 de çıkmış millet hala çatır çatır oynuyor ve yapımcıdan destek geliyor. U4'ü bitir gitti-bitti o oyun,işte aradaki fark bu ama sen anlamazsın çünkü Sony hep en iyidir. Kaç tane Yakuza oynadın da taş gibi diyorsun be birader oyun batıya daha yeni geldi. Sallayıp da bi firmayı ilahlaştırmanın bi anlamı yok. Sony'nin oyunları oyna-bitir-rafa kaldır üçlemesi üzerine kurulu.

Project Scorpio

3.12.2017 14:36:22

0
Derdini konsola değil yapımcıya söyle.

HHarunTasar

3.12.2017 13:46:17

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Project Scorpio One x’i almamak için 1 tane neden bile yok.
Evet PUBG ile Black Desert online'ı bile 60 FPS veremeyip 30 FPS'e mahkum bırakan şu inanılmaz cihaz. Yazık o paraya yazık

İdrak İstimlak

3.12.2017 09:59:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @devstator P5'i millet Emu ile çatır çatır oynuyor.ULL alt tarafı DLC,Nsane trilogy diğer platformlarda da boy gösterecek hadi gelmesin Remasterlardan artık gına geldi insan exclusive diye yazmaya utanır.Yakuza serisi çöp. Sen gelde tek atımlık oyunlardan konuş. U4'ü bi daha oynamak için ne gibi sebebin var? GoW'ı tekrar oynamak için ne sebebin var? Al oyunu 12 saat içinde bitir, kaldır rafa dursun orda. Tek umudumuz GTS di oda yalan oldu.HZD'ı beklediğim gibi bi değildi.Bişeylere körü körüne bağlanmanın ne anlamı var be birader.
Maalesef bunu anlayamıyorum, ne demek bir oyunu oynuyorsun, sonra kenara kaldırıyorsun. Yahu bir oyunu yüzlerce, binlerce saat mi oynamalı miyim? Nitelik ile nicelik arasındaki farkı bilmiyorsun galiba? O laf ettiğin Yakuza' adamı taş eder, aç bir meta'larina bak. Ama tabii oynayınca bitiyor değil mi, çöp o zaman. Kabul ediyorum mesajının en komik yeri Persona 5'in emulatorle oynandığını yazdığın Kısımdi. Aslında oradan sonrasını okumamam gerekiyordur ama kendimi de tutamadım, bakalım bu arkadaş başka ne şakalar yapmış diye...

Project Scorpio

2.12.2017 23:09:14

0
One x’i almamak için 1 tane neden bile yok.

HHarunTasar

2.12.2017 22:28:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @devstator P5'i millet Emu ile çatır çatır oynuyor.ULL alt tarafı DLC,Nsane trilogy diğer platformlarda da boy gösterecek hadi gelmesin Remasterlardan artık gına geldi insan exclusive diye yazmaya utanır.Yakuza serisi çöp. Sen gelde tek atımlık oyunlardan konuş. U4'ü bi daha oynamak için ne gibi sebebin var? GoW'ı tekrar oynamak için ne sebebin var? Al oyunu 12 saat içinde bitir, kaldır rafa dursun orda. Tek umudumuz GTS di oda yalan oldu.HZD'ı beklediğim gibi bi değildi.Bişeylere körü körüne bağlanmanın ne anlamı var be birader.
Bu adama verin multi oyun aylarca yıllarca oynasın bunun gibiler yüzünden Multi oyundan başka bir şey yok.

BSC Misafiri

2.12.2017 22:18:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: BlackLead
quote:

Orjinalden alıntı: Koç_hisarlı Pro mu kaldı,5 çıkacak hata olur
2019'un sonuna kadar çıkacak oyunlar ayarlanmış bile.Ps5 'i 2020'de anca gelir.Onun oturması da 1 sene desen oldu sana 2021. zaten ps4 neslinde çok güzel exc. oyunlar var sırf onları oynamak için bile 4.nesil ps alınır.Ben şahsen önümüzdeki ay alıyorum proyu.Beni 3-4 sene rahat götürür
Aynı kafadayım bizi 3-4 sene götürür..Sırf RDR 2'yi bile aylarca hatta yıllarca oynarız..

BSC Misafiri

2.12.2017 22:17:41

0
@devstator P5'i millet Emu ile çatır çatır oynuyor.ULL alt tarafı DLC,Nsane trilogy diğer platformlarda da boy gösterecek hadi gelmesin Remasterlardan artık gına geldi insan exclusive diye yazmaya utanır.Yakuza serisi çöp. Sen gelde tek atımlık oyunlardan konuş. U4'ü bi daha oynamak için ne gibi sebebin var? GoW'ı tekrar oynamak için ne sebebin var? Al oyunu 12 saat içinde bitir, kaldır rafa dursun orda. Tek umudumuz GTS di oda yalan oldu.HZD'ı beklediğim gibi bi değildi.Bişeylere körü körüne bağlanmanın ne anlamı var be birader.

BSC Misafiri

2.12.2017 22:17:21

0
@hülya Sinema bileti 20tl (misal) oyun 150-300tl. Bide örnek vermiş hay Allah'ım ya Rabbim.

HHarunTasar

2.12.2017 19:59:06

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Project Scorpio PS Pro neden alınmalı sorusuna verecek bir cevabım yok ama almamak için o kadar çok neden var ki hangi birisini sayalım...
Evet tıpkı Xbox one X'ı almamak için yüzlerce neden olduğu gibi

Project Scorpio

2.12.2017 19:11:13

+1
PS Pro neden alınmalı sorusuna verecek bir cevabım yok ama almamak için o kadar çok neden var ki hangi birisini sayalım...

İdrak İstimlak

2.12.2017 09:12:54

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yahu bu sene hepi topu 2 exclusive oyun gördü konsol. Xbox da oyunlar PC ye geldiği için oyun yok diyorlar ama Nioh,P5,Nier,Hellblade,SFV'i PC de şu an millet takır takır oynuyor. Elde kaldı bi tek Yakuza ve HZD. Yahu hepsini geçtim,Sony'nin oyunları tek atımlık. Bi kere oyna kaldır rafa çünkü oyunların çoğunda ya MP modu yok yada olanıda üfürükden uydurma. Çoğu oyunlarında,oyunu ikinci kere oynatmak için maalesef hiç bir sebep yok. Bi kere güzel bi deneyim yaşa sonra oyunu ya sat yada rafa kaldır. Oyunların kendini tekrardan oynatabilitesi hiç yok. Kimse kimseyi kandırmasın, gerçek bu.
Sallama bilgilerle bilmeyenleri uyutabilirsin ama forumda bilen illaki çıkacaktır. Bir defa PC ye de çıktı dediğin Persona 5 exc oyundur, ikincisi bu sene sadece PS4 çıkan ve senin muhtemelen haberinin olduğu ama işine gelmeyen bazı oyunlar ds şunlar. Uncharted Lost Legacy Yakuza 0 Yakuza Kiwami Crash Bandicoot Nsane Trilogy Gran Turismo Sport Gravity Rush 2 Final Fantasy 12. Zodiac Age Horizon Zero Down Knack 2 Daha buraya eklenecek oyunlar var ama bu sana yeter herhalde...

BlackLead

2.12.2017 01:16:42

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Koç_hisarlı Pro mu kaldı,5 çıkacak hata olur
2019'un sonuna kadar çıkacak oyunlar ayarlanmış bile.Ps5 'i 2020'de anca gelir.Onun oturması da 1 sene desen oldu sana 2021. zaten ps4 neslinde çok güzel exc. oyunlar var sırf onları oynamak için bile 4.nesil ps alınır.Ben şahsen önümüzdeki ay alıyorum proyu.Beni 3-4 sene rahat götürür

HHarunTasar

2.12.2017 00:00:42

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yahu bu sene hepi topu 2 exclusive oyun gördü konsol. Xbox da oyunlar PC ye geldiği için oyun yok diyorlar ama Nioh,P5,Nier,Hellblade,SFV'i PC de şu an millet takır takır oynuyor. Elde kaldı bi tek Yakuza ve HZD. Yahu hepsini geçtim,Sony'nin oyunları tek atımlık. Bi kere oyna kaldır rafa çünkü oyunların çoğunda ya MP modu yok yada olanıda üfürükden uydurma. Çoğu oyunlarında,oyunu ikinci kere oynatmak için maalesef hiç bir sebep yok. Bi kere güzel bi deneyim yaşa sonra oyunu ya sat yada rafa kaldır. Oyunların kendini tekrardan oynatabilitesi hiç yok. Kimse kimseyi kandırmasın, gerçek bu.
Sen bu kafa ile Sinemaya da gitmen filme de böyle mi diyorsun Sana yaşattığı haz zevk hiç umrunda olmuyor mu? böyle kafalar yüzünden oyun dünyası Multi çöplüğüne döndü. Adam PS4 alırım hem bu oyunları oynarım Hemde Multi oyun oynarım diyor, Neden Xbox alıp kendini o Single oyunlardan mahrum etsin PC'si de varsa zaten Xbox almıyor.

ReflexAction

1.12.2017 16:28:01

0
Mevcut nesil tüm konsollara sahip biri olarak söylüyorum xbox one gereksiz xbox one x dahada gereksiz nedeni ile exclusive yok halo hariç neredeyse tüm exc diye sundukları oyunlar PC de var PS4+PC daha iyi bir seçim şu dönemde oyun çeşitliliği açısından PS4 meselesine gelirsek 4K TV niz yoksa PS4 Pro kesinlikle almayın boşa paradır benim gözümde her ne kadar Sony 1080p de geliştirme sunuyoruz vs dese de tamamen satış stratejisi 1080p ile doğru düzgün bir geliştirme sunmuyor.(Pro sahibiyim)

Wayward Son

1.12.2017 15:16:25

0
quote:

Orjinalden alıntı: F355 Challenge PC ve standart PS4'den oluşuyor oyun sistemim. One X'in PC'si olan adama bir esprisi yok. PS4'e de çok nadiren dokunuyorum yeni aldım zaten ama gelecek bir sürü efsane oyun var. Biraz off-topic olacak ama Playstation'ın monitör çözünürlüklerini desteklememesi bence çok kötü. Gönül PS4 Pro almak isterdi ama salak Sony Pro'dan 1440p output almamıza izin vermiyor, ben de PC'de 2K monitör kullanıyorum donanımım ona göre Pro için 4K monitör alsam sonra PC'de GTX 1070 4K'ya yetmeyecek bir de onu upgrade et bir sürü masraf. Pro oyunların çoğunu 1440P'den 4K'ya upscale ettiği halde 1440P desteklemiyor ya çok ayar oluyorum, üstelik One X 2K destekliyor. 2K monitörde de PS4'ün 900p-1080p oyunları leş gibi duruyor. Buna artık bir patch falan gelmesi lazım.
1070 4K'da sıkıntı çıkarmıyor diye biliyorum. Ama bence 4K'nın asıl olayı HDR'da. HDR monitörler de baya pahalı(dır herhalde, araştırmadım pek).

BSC Misafiri

1.12.2017 14:02:37

0
Kamu Spotu bölümünü okumadan şuraya yorum yazmayın ne olur....

Dark Poison

1.12.2017 12:57:33

+1
Hiçbir nedenim olmasa bile Ghost of Tsushima için ps4pro+4k tv alırım.Ama en önemli sorun şu ki paran yoksa havayı alıyorsun.O yüzden neyi neden aldığımdan ziyade,parayı bulmak ana meselem oluyor çoğu zaman :)

BSC Misafiri

1.12.2017 12:09:33

+1
Yahu bu sene hepi topu 2 exclusive oyun gördü konsol. Xbox da oyunlar PC ye geldiği için oyun yok diyorlar ama Nioh,P5,Nier,Hellblade,SFV'i PC de şu an millet takır takır oynuyor. Elde kaldı bi tek Yakuza ve HZD. Yahu hepsini geçtim,Sony'nin oyunları tek atımlık. Bi kere oyna kaldır rafa çünkü oyunların çoğunda ya MP modu yok yada olanıda üfürükden uydurma. Çoğu oyunlarında,oyunu ikinci kere oynatmak için maalesef hiç bir sebep yok. Bi kere güzel bi deneyim yaşa sonra oyunu ya sat yada rafa kaldır. Oyunların kendini tekrardan oynatabilitesi hiç yok. Kimse kimseyi kandırmasın, gerçek bu.

BSC Misafiri

1.12.2017 12:09:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: Dspartacus
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
Joystick yüzünden PS4 almayın derken,Bu çok kişisel bir şey değil mi..Bende XBox kontrolcüsünü beğenmiyorum..Ondan dolayı ben şimdi Xbox almayım mı...Herşey oyunda bitiyor bu kadar net...
hayır xbox kontrolü sevmediği için 2 binden fazla verip ps4pro aldı sadece fifa oynuyor yani futbol için değmiyor harcanan para buna değiniyorum bana göre en iyisi xboxundır ama yıllar alışkanlığı bırakmak zor yıllarca ps oynayanlar xboxu beğenmeyebilir sonuçta ps4 ex için en iyidir ama futbol için xbox ekonomik açıdan
Futbol diyorsun kol olarak mutlaka etkiler ancak ea sports en son sony ile anlaşma yaptı yani bu demek oluyor ki artık futbol oyunları da ps tarafında daha iyi olacak. Şahsen 60 küsür Milyon satmış bir konsolun tarafında olmayı bende tercih ederim fifa points va derken kazancını kaça katladı kim bilir neyse sonuca gelecek olursa ülkemizde ps almak daha mantıklı ikinci el oyun olsun ps store un indirimleri türkçe altyazı ve dublaj desteği (alt yazıyı kullanıyorum sadece çünkü her şeyi orjinalinde severim ancak oyuncularımdüşündükleri anlamına gelir bu) ps tr nin kampaynları ve destekleri vs vs derken fark çoğalıyor bu sebeple ps diyorum yoksa xbox da gayet güzel bir konsol forza serisi de çok sevidiğim bir oyundur misal yani illa düşman olacak değil ama artıları ve eksileri bu kadar çok olunca insanları doğru yönlendirmek adına yazıyorum bunu yoksa inanın imaknım olduğu zaman ya one x ya da one s çekeceğim :)

mehmetalpertr

1.12.2017 11:43:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: F355 Challenge PC ve standart PS4'den oluşuyor oyun sistemim. One X'in PC'si olan adama bir esprisi yok. PS4'e de çok nadiren dokunuyorum yeni aldım zaten ama gelecek bir sürü efsane oyun var. Biraz off-topic olacak ama Playstation'ın monitör çözünürlüklerini desteklememesi bence çok kötü. Gönül PS4 Pro almak isterdi ama salak Sony Pro'dan 1440p output almamıza izin vermiyor, ben de PC'de 2K monitör kullanıyorum donanımım ona göre Pro için 4K monitör alsam sonra PC'de GTX 1070 4K'ya yetmeyecek bir de onu upgrade et bir sürü masraf. Pro oyunların çoğunu 1440P'den 4K'ya upscale ettiği halde 1440P desteklemiyor ya çok ayar oluyorum, üstelik One X 2K destekliyor. 2K monitörde de PS4'ün 900p-1080p oyunları leş gibi duruyor. Buna artık bir patch falan gelmesi lazım.
bende de GTX 1070 var.. 4K monitörü de destekliyor. Yani sorunsuz 4K 30 FPS bazı oyunlarda ise 60 FPS alıyorum. İşlemci nedir ? benim işlemci İ7 6700K ..

BSC Misafiri

1.12.2017 02:58:02

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Dspartacus ya arkadaşlar asgari ücret az diye feryat ediyorsunuz o zaman futbol için xboxu alın her yıl fifa almaya gerek kalmaz ea access veriyor yok umrumda değil ben ps4 istiyorum diyorsanız ne diyelim 50 cent gibi paranızı tuvalet kağıdı yapmışsınız böyle devam edin :) ama alan kişi ex için alsın. god çıkınca konsol satışı 70 milyon olur ama şuan 60 milyonda sanırım ama uncharted 4 oyunu alan sayısı 10 milyon dijital kardeşlik diyelim kutulu alanları ikinci elde satmaları diyelim 25 milyon kişi oynamiş tahminen geri kalan futbol oynuyor futbol için hahahahahahahahahahahah :D 35 milyon kişi futbol için ps4 almış biride benim arkadaşım o kadar ex al dediydim almadı beğenmedi hahahahaha pehh korkunç uncharted 4 en iyi oyunu şuan almadı arkadaşlar övünmeyin çok satmiş bu konsol diye 50 milyon bu kafada yaşıyor hepsi futbolcu ex ex tamam bende çok severim diyorum ex için alın nerde hala rakibine kat kat fark atmiş mış atsa ne yazar 60 milyondan 20 milyonu oynamiş 10 milyonu sadece almış 60 milyon satsa ne yazar sanırım konsol alanların büyük bölümü çocuk veya futboldan başka bişey anlamayan yetişkinler
Bu yorumunla oyun piyasasından anlamadığın belli oldu. Hesaplama öyle yapılmaz! Sonuç olarak Sony Exc oyun, multiplatform satışları, online oyuncu hertürlü fark atıyor. Hepsinin toplamında başarılılar önemli olan budur. Sen Xboxta 15 milyon satan oyun göster sonra konuş. Halo Wars 2 neden 300binde kalmış, 10 milyon satan Uncharted xbox oyunlarının toplamınaa fark attı. 20 milyona gerek yok olsa idam olurdu. Sony Black Friday tarihinde rekor kırmış. https://finance.yahoo.com/video/playstation-head-had-biggest-black-162600244.html

F355 Challenge

1.12.2017 01:42:16

0
PC ve standart PS4'den oluşuyor oyun sistemim. One X'in PC'si olan adama bir esprisi yok. PS4'e de çok nadiren dokunuyorum yeni aldım zaten ama gelecek bir sürü efsane oyun var. Biraz off-topic olacak ama Playstation'ın monitör çözünürlüklerini desteklememesi bence çok kötü. Gönül PS4 Pro almak isterdi ama salak Sony Pro'dan 1440p output almamıza izin vermiyor, ben de PC'de 2K monitör kullanıyorum donanımım ona göre Pro için 4K monitör alsam sonra PC'de GTX 1070 4K'ya yetmeyecek bir de onu upgrade et bir sürü masraf. Pro oyunların çoğunu 1440P'den 4K'ya upscale ettiği halde 1440P desteklemiyor ya çok ayar oluyorum, üstelik One X 2K destekliyor. 2K monitörde de PS4'ün 900p-1080p oyunları leş gibi duruyor. Buna artık bir patch falan gelmesi lazım.

Persona_Non_Grata

1.12.2017 00:33:03

+4
Çünkü en iyi exclusive oyunlar bu konsola özel. NOKTA

Koç_hisarlı

1.12.2017 00:25:36

+4
Pro mu kaldı,5 çıkacak hata olur

Dspartacus

30.11.2017 23:31:49

+1
ya arkadaşlar asgari ücret az diye feryat ediyorsunuz o zaman futbol için xboxu alın her yıl fifa almaya gerek kalmaz ea access veriyor yok umrumda değil ben ps4 istiyorum diyorsanız ne diyelim 50 cent gibi paranızı tuvalet kağıdı yapmışsınız böyle devam edin :) ama alan kişi ex için alsın. god çıkınca konsol satışı 70 milyon olur ama şuan 60 milyonda sanırım ama uncharted 4 oyunu alan sayısı 10 milyon dijital kardeşlik diyelim kutulu alanları ikinci elde satmaları diyelim 25 milyon kişi oynamiş tahminen geri kalan futbol oynuyor futbol için hahahahahahahahahahahah :D 35 milyon kişi futbol için ps4 almış biride benim arkadaşım o kadar ex al dediydim almadı beğenmedi hahahahaha pehh korkunç uncharted 4 en iyi oyunu şuan almadı arkadaşlar övünmeyin çok satmiş bu konsol diye 50 milyon bu kafada yaşıyor hepsi futbolcu ex ex tamam bende çok severim diyorum ex için alın nerde hala rakibine kat kat fark atmiş mış atsa ne yazar 60 milyondan 20 milyonu oynamiş 10 milyonu sadece almış 60 milyon satsa ne yazar sanırım konsol alanların büyük bölümü çocuk veya futboldan başka bişey anlamayan yetişkinler

HHarunTasar

30.11.2017 23:16:02

+5
quote:

Orjinalden alıntı: 1982-utkan Arkadaşlar Exl Evet önemli özellik Yılda 1 2 kerede olsa Multiplatform oyunlara ara verip Exl oyun oynayıp kenara kaldırıyoruz.Peki Ps4 Pronun Xbox one x ten Exl harici üstün yönü varmı Veya Diğer her yönden xbox mu üstün
Hayır, PS4'de Daha fazla ve daha iyi indirimler oluyor, Asya pazarındaki oyunların %90'ı Xbox'a çıkmıyor,Exc oyunları baya üstün ve fazla, VR teknolojisi var,Mikro ödeme manyağı değil ve oyunları Hikaye odaklı güzel oyunlar,Xbox'da tek iyi olan şey EA Access oda ileride PS4'e gelecek en azından EA böyle söylüyor. Ayrıca iyi bi PC'si olan zaten Xbox almıyor tüm oyunları PC'de var EA Access desen oda PC'de var. PC tercih ediyor konsol tercihini de PS4'den yana yapıyor. Ve ilk Xboxlar aşırı sorunluydu tipsiz kaba bi görüntü tuğladan büyük kocaman ağır bi güç adaptörü ve PS4'den donanım olarak bi tık aşağıdaydı oyunların çoğunu 900p olarak açıyordu bütün bunlar PS4'ü öne geçirdi,Microsoft Pazarlamayı da yanlış yaptı.

Dspartacus

30.11.2017 23:07:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
Joystick yüzünden PS4 almayın derken,Bu çok kişisel bir şey değil mi..Bende XBox kontrolcüsünü beğenmiyorum..Ondan dolayı ben şimdi Xbox almayım mı...Herşey oyunda bitiyor bu kadar net...
hayır xbox kontrolü sevmediği için 2 binden fazla verip ps4pro aldı sadece fifa oynuyor yani futbol için değmiyor harcanan para buna değiniyorum bana göre en iyisi xboxundır ama yıllar alışkanlığı bırakmak zor yıllarca ps oynayanlar xboxu beğenmeyebilir sonuçta ps4 ex için en iyidir ama futbol için xbox ekonomik açıdan

BSC Misafiri

30.11.2017 23:03:45

+1
quote:

Orjinalden alıntı: 1982-utkan Arkadaşlar Exl Evet önemli özellik Yılda 1 2 kerede olsa Multiplatform oyunlara ara verip Exl oyun oynayıp kenara kaldırıyoruz.Peki Ps4 Pronun Xbox one x ten Exl harici üstün yönü varmı Veya Diğer her yönden xbox mu üstün
Eee tamamda Oyunlar aşağı yukarı aynı gözüküyor tüm konsollarda,En büyük fark çözünürlük değerleri oluyor..Neslin sonuna yaklaşmışken insan içi oyun dolu bir konsol almak istemez mi..PS4 alan adam hem exc. hemde multiplatform oyunların keyfini sürecek..Ne diye daha az çeşitliliğe sahip bir konsol alsın..Güç isteyen gitsin PC alsın..Hiçbir sınırlaması yok PC'nin..İster 60 fps oynar, İster Full ayarlarda...

Dspartacus

30.11.2017 23:02:13

+1
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
Bazıları için Fifa/PES machineden öteye gidemeyn bir machine ve community. Ne yapsın game passi, ea accessi. Eline ultimate team ver oynasın dursun
yazık futbol için 2 milyardan fazla para harcamaları halbuki bu iş 900 tlye çözülürdü :D sonra asgari ücret düşük diyorlar bence çok fazla 3 4 bin olsa asgari aboww bu sefer millet btc için tarla kurardı oynasınlar oynasınlar hatta 3 bine yakın xbox x alıp öyle oynasınlar para çok

Dspartacus

30.11.2017 22:59:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: hülya1358
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri herkez exlerden bahsediyor ama 3te 1 ex oynuyor arkadaşıma xbox aldırtmaya çalıştım biliyorum o futboldan başka oyun oynamaz ea access ile yolunu bulurdu ama gel görki en güzel joystick beğenmedi gitti ps4 pro aldı geçen cuma indirimlerinde ona ex oyunları gösterip almasını söyledim uncharted4 gibi oyunları almadı sadece fifa 18le takılıyor 2100 tl boşa gitti yani anlıyacağınız ben xbox one s aldım 700e 1.5 yıl garantili ea access ile game pass ile yolumu buldum ps4 pro alacaktım ama ea accessi red etmiş sony şirketi game pass gibi özelikleride yok ne zaman tüm exler türkçe olarak çıktı ozaman ikinci elden alırım görüyorsunuz 3te 1 ex oynuyor geri kalan internet cafelerde pes oynar bizim arkadaş gibi fifadan başka oynamaz o kadar ücretsiz oyun varken yine onları oynamaz ps4 ex çıkarmasaydı yine ps4 çok satılıyor bir gereksiz joystick saçmalığı tartışmasız en iyi xboxda, burada herkeze şunu söylemek istiyorum joystick yüzünden ps4 almayın sadece futbol oynayacaksınız xbox en iyisidir ama EX diyorsanız ps4prodan şaşmayın tabiki lütfen şu konsolu ex için alın futbol için değil yazık paranıza
Anlıyorum o yüzden rakibine 2 kat fark attı o yüzden nintendo switch de Mairo çıktıktan sonra deliler gibi sattı EXC oynayan az bi kişi zaten Herkes Diğer oyunlar peşinde bu konsollarda aslında EXC oyunlar için satmadı hepsi yalan.
yahu siz ne içiyorsunuz ya 60 milyondan fazla konsol satıldı uncharted 4 10 milyon satıldı dijital kardeşlik diyelim 20 etsin geri kalan 40 milyon niye ex oyun almamış ben genelleme yapıyorum türk oyuncular exden başka bişey düşünmez hak veriyorum haklıdır ben onları yargılamıyorum ki diyorumki ex için alın ama futbol için ps4 almayın niye sen olayı başka yere çekiyorsun soruyorum sana 2 4 6 kat fark atmiş niye ex oyunu 10 milyon satılmış en iyi oyunu olan uncharted4, god çıkacak oda 20 milyonu geçmiyecek ama konsol satışı 70 milyon olacak 50 milyon insan ne oynuyor futbol anlıyorsun değilmi :D

Zooe

30.11.2017 22:30:26

0
Arkadaşlar Exl Evet önemli özellik Yılda 1 2 kerede olsa Multiplatform oyunlara ara verip Exl oyun oynayıp kenara kaldırıyoruz.Peki Ps4 Pronun Xbox one x ten Exl harici üstün yönü varmı Veya Diğer her yönden xbox mu üstün

esmerbuyucu

30.11.2017 22:05:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: Xan'ela

En azından oynayacakları exclusive oyunları var
Konsollarda çoğunlukla multiplatform ağırlıklı oynandığından -ki buna ps community'si dahil- mantık devreye giriyor. Artık oyun zamanlarının %70'ini exclusive ile geçiriyorlarsa ps4 puro mantıklı bak

HHarunTasar

30.11.2017 21:46:39

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri herkez exlerden bahsediyor ama 3te 1 ex oynuyor arkadaşıma xbox aldırtmaya çalıştım biliyorum o futboldan başka oyun oynamaz ea access ile yolunu bulurdu ama gel görki en güzel joystick beğenmedi gitti ps4 pro aldı geçen cuma indirimlerinde ona ex oyunları gösterip almasını söyledim uncharted4 gibi oyunları almadı sadece fifa 18le takılıyor 2100 tl boşa gitti yani anlıyacağınız ben xbox one s aldım 700e 1.5 yıl garantili ea access ile game pass ile yolumu buldum ps4 pro alacaktım ama ea accessi red etmiş sony şirketi game pass gibi özelikleride yok ne zaman tüm exler türkçe olarak çıktı ozaman ikinci elden alırım görüyorsunuz 3te 1 ex oynuyor geri kalan internet cafelerde pes oynar bizim arkadaş gibi fifadan başka oynamaz o kadar ücretsiz oyun varken yine onları oynamaz ps4 ex çıkarmasaydı yine ps4 çok satılıyor bir gereksiz joystick saçmalığı tartışmasız en iyi xboxda, burada herkeze şunu söylemek istiyorum joystick yüzünden ps4 almayın sadece futbol oynayacaksınız xbox en iyisidir ama EX diyorsanız ps4prodan şaşmayın tabiki lütfen şu konsolu ex için alın futbol için değil yazık paranıza
Anlıyorum o yüzden rakibine 2 kat fark attı o yüzden nintendo switch de Mairo çıktıktan sonra deliler gibi sattı EXC oynayan az bi kişi zaten Herkes Diğer oyunlar peşinde bu konsollarda aslında EXC oyunlar için satmadı hepsi yalan.

esmerbuyucu

30.11.2017 21:46:31

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri herkez exlerden bahsediyor ama 3te 1 ex oynuyor arkadaşıma xbox aldırtmaya çalıştım biliyorum o futboldan başka oyun oynamaz ea access ile yolunu bulurdu ama gel görki en güzel joystick beğenmedi gitti ps4 pro aldı geçen cuma indirimlerinde ona ex oyunları gösterip almasını söyledim uncharted4 gibi oyunları almadı sadece fifa 18le takılıyor 2100 tl boşa gitti yani anlıyacağınız ben xbox one s aldım 700e 1.5 yıl garantili ea access ile game pass ile yolumu buldum ps4 pro alacaktım ama ea accessi red etmiş sony şirketi game pass gibi özelikleride yok ne zaman tüm exler türkçe olarak çıktı ozaman ikinci elden alırım görüyorsunuz 3te 1 ex oynuyor geri kalan internet cafelerde pes oynar bizim arkadaş gibi fifadan başka oynamaz o kadar ücretsiz oyun varken yine onları oynamaz ps4 ex çıkarmasaydı yine ps4 çok satılıyor bir gereksiz joystick saçmalığı tartışmasız en iyi xboxda, burada herkeze şunu söylemek istiyorum joystick yüzünden ps4 almayın sadece futbol oynayacaksınız xbox en iyisidir ama EX diyorsanız ps4prodan şaşmayın tabiki lütfen şu konsolu ex için alın futbol için değil yazık paranıza
Bazıları için Fifa/PES machineden öteye gidemeyn bir machine ve community. Ne yapsın game passi, ea accessi. Eline ultimate team ver oynasın dursun

BSC Misafiri

30.11.2017 21:42:02

0
*God of War, TLOU2, Spiderman gibi en iyi Next Gen oyunlar.. *Ghost of Tsushima, Horizon ZD, Days Gone gibi Next gen yeni IPler.. * Playstation Community & En çok online oyuncu var. Next Gen Online oyunlar en çok Playstation'da oynanıyor. * VR de var bu özellikler rakipleri geçiyor

BSC Misafiri

30.11.2017 21:30:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri herkez exlerden bahsediyor ama 3te 1 ex oynuyor arkadaşıma xbox aldırtmaya çalıştım biliyorum o futboldan başka oyun oynamaz ea access ile yolunu bulurdu ama gel görki en güzel joystick beğenmedi gitti ps4 pro aldı geçen cuma indirimlerinde ona ex oyunları gösterip almasını söyledim uncharted4 gibi oyunları almadı sadece fifa 18le takılıyor 2100 tl boşa gitti yani anlıyacağınız ben xbox one s aldım 700e 1.5 yıl garantili ea access ile game pass ile yolumu buldum ps4 pro alacaktım ama ea accessi red etmiş sony şirketi game pass gibi özelikleride yok ne zaman tüm exler türkçe olarak çıktı ozaman ikinci elden alırım görüyorsunuz 3te 1 ex oynuyor geri kalan internet cafelerde pes oynar bizim arkadaş gibi fifadan başka oynamaz o kadar ücretsiz oyun varken yine onları oynamaz ps4 ex çıkarmasaydı yine ps4 çok satılıyor bir gereksiz joystick saçmalığı tartışmasız en iyi xboxda, burada herkeze şunu söylemek istiyorum joystick yüzünden ps4 almayın sadece futbol oynayacaksınız xbox en iyisidir ama EX diyorsanız ps4prodan şaşmayın tabiki lütfen şu konsolu ex için alın futbol için değil yazık paranıza
Joystick yüzünden PS4 almayın derken,Bu çok kişisel bir şey değil mi..Bende XBox kontrolcüsünü beğenmiyorum..Ondan dolayı ben şimdi Xbox almayım mı...Herşey oyunda bitiyor bu kadar net...

BSC Misafiri

30.11.2017 21:30:17

0
Konsolun Türkiye de tutmasının sebebi exclusive oyunlara türkçe altyazı veya seslendirme gelmesi başka hiç birşey değil. Exclusive lerde türkçe desteği olmasa ben satışların %50-%50 veya ona yakın olacağını düşünüyorum. Çünkü türkçe exclusive olayı dışında(ki baya önemli bir kriter) xbox konsolu bana göre servis anlamında konsol yapısı controller anlamında daha iyi bir konsol.Bu benim görüşüm ikisini de kullandım kavga edecek o kötü bu iyi diyecek bir şey yok.İkisi de kendine has güzel cihazlar. Dediğim gibi en önemli kriter türkçe desteği yoksa ben zannetmiyorum bu kadar fark olacağını.

Xan'ela

30.11.2017 21:22:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu "Cevabı; Exclusive oyunları upscale 4k oynamak için." Donanım, yazılım, online hizmetler ve tasarım olarak Xbox One X bu ızgaralı tost makinesinden zaten daha iyi tartışmaya gerek yok.
En azından oynayacakları exclusive oyunları var

esmerbuyucu

30.11.2017 21:14:08

+1
"Cevabı; Exclusive oyunları upscale 4k oynamak için." Donanım, yazılım, online hizmetler ve tasarım olarak Xbox One X bu ızgaralı tost makinesinden zaten daha iyi tartışmaya gerek yok.

BSC Misafiri

30.11.2017 20:28:57

+1
herkez exlerden bahsediyor ama 3te 1 ex oynuyor arkadaşıma xbox aldırtmaya çalıştım biliyorum o futboldan başka oyun oynamaz ea access ile yolunu bulurdu ama gel görki en güzel joystick beğenmedi gitti ps4 pro aldı geçen cuma indirimlerinde ona ex oyunları gösterip almasını söyledim uncharted4 gibi oyunları almadı sadece fifa 18le takılıyor 2100 tl boşa gitti yani anlıyacağınız ben xbox one s aldım 700e 1.5 yıl garantili ea access ile game pass ile yolumu buldum ps4 pro alacaktım ama ea accessi red etmiş sony şirketi game pass gibi özelikleride yok ne zaman tüm exler türkçe olarak çıktı ozaman ikinci elden alırım görüyorsunuz 3te 1 ex oynuyor geri kalan internet cafelerde pes oynar bizim arkadaş gibi fifadan başka oynamaz o kadar ücretsiz oyun varken yine onları oynamaz ps4 ex çıkarmasaydı yine ps4 çok satılıyor bir gereksiz joystick saçmalığı tartışmasız en iyi xboxda, burada herkeze şunu söylemek istiyorum joystick yüzünden ps4 almayın sadece futbol oynayacaksınız xbox en iyisidir ama EX diyorsanız ps4prodan şaşmayın tabiki lütfen şu konsolu ex için alın futbol için değil yazık paranıza

BSC Misafiri

30.11.2017 20:17:11

+4
ağır derece souls fanı olarak bloodborne ps4 almam için yeterli bir sebep olmuştu. bu vesileyle diğer exc oyunları da oynadım. gerçekten exc oyunları güzel

mehmetalpertr

30.11.2017 20:02:33

0
sadece exc ler yeterli.. PS4 ve PS4 Pro çok iyi bir seçim. 4K upscalling yapıyor Pro.. 4K varsa tercih olabilir.. Fiyatı da rakibine göre çok daha uygun. Konsol olarak PS4 ve Switch yanına Gaming PC .. ben bunlarla devam ediyorum. PC de devam etmemin sebebi Steam de oyunların ( Key sitelerinden bahsediyorum ) PS4 den çok daha ucuz olması.. PS4 e de exc leri ve çok özel olarak PS4 oynamak istediğim oyunları alıyorum ( Örnek Just Cause 3 ve MGS V PP yi PS4 e aldım.. Ayrıca PS4 tüm exc leri neredeyse hepsini alıyorum.. ) N Switch de de şu an sadece Zelda var.. Ama olsun Switch olmasa bile PS4 excleri 4K performansı ve fazlasıyla sony lider bir konsol yaptı..

BSC Misafiri

30.11.2017 19:54:04

0
Şahsen 2014 ağustos ayından beri Ps4 kullancısı olarak şunu söyleyebilirim ki en basitinden oynayabileceğin insan bakımından bile Ps4 almak çok daha mantıklı Fps oyunu oynayacaksın grafiksel çok bir fark yok üstüne türk insan çoğunluğu oyunları keyiflendiriyor ister takımınızda ister rakip takımda olsun türkle oynamayı şahsen ben daha çok severim yenmeyi çok daha fazla severim :) eşit koşullar bir kere her neyse internetiniz iyiyse microsoft fanboylarının bahsettiği kadar kötü bir altyapı yok hatta tam tersine gayet düzeldi ve güzel çalışıyor oyun fiyatları konusunda sabırsızlık yapıp 220-250 lira vermezseniz istediğiniz her oyun 1 ay içinde maks 2 ay içinde store da %30-40 indirime giriyor yani oyunlar da pahalı değil. Şuan oyunlar tam oturmuş durumda her şeyden önce her tarz oyun var artık. Bu demek değildir ki xbox kötü alınmaz hayır tabii ki alınır ancak artık eskisi gibi bir esprisi yok gidip pc alıp hem xbox hem pc oyunlarını alıp oynayabilirsiniz. Kol ile oynamak istersen de 200-250 lira gözden çıkarıp kaliteli wireless 3.5 mm kulaklık girişli bir xbox one kolu alabilirsiniz önerim bu yönde bir forza bence klavye ile oynanmamlı (direksiyon seti kıyaslanamaz tabii) yani diyeceğim o ki eğer alabiliyorsanız ps4 pro ama zora girecekseniz hiç düşünmeden de ps4 slim almanızda yarar var sony microsoft ile anlaşması biten tüm firmaları da yanına çekmiş durumda zaten bu içerik desteği özel içerik erken erişim vs vs gibi şeyleri beraberinde getiriyor. Bu arada tabii ki karar sizin xbox da gayet güzel yeni nesil için uyun bir konsol bu sadece bir bilgilendirme yazısıdır :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız