Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Passing By - A Tailwind Journey Renkli Bir Atmosferle Geliyor

 
 
Dikkat çeken içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ve göklere ulaşabileceğimiz bu yapım içerisinde renkli atmosferlere dalış yapabiliyor ve ilgi çekici karakterleri kontrol edebiliyoruz. Rengarenk dünyaları keşfedebildiğimiz ve balonumuzla beraber yukarılara doğru çıkabildiğimiz yapımda istediğimiz gibi göklere ulaşabiliyor, yüzen adalara geçiş yapabiliyor ve burada dilediğimiz şekilde bulmacaları çözebiliyoruz. Oyunun zaten özünde bulmaca ve macera içerikleri yer alıyor. Bu bulmaca ve macera içerikleriyle beraber ilgi çekici karakterlerle arkadaş olabilir, aynı zamanda bunları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bulmacaları çözmek için de burada gerçekten de farklı şekillerde etkileşime girmek gerekiyor.
 
Oyunda aynı zamanda balonumuzla beraber yukarılara doğru çıkabilir, balonumuzu ateşleyerek daha da fazla ilerlemeye çalışıyor, kendi zekamızı kullanarak bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve belirli bir istikameti bağlı kalmadan bilinmeyene doğru ulaşma macerasına adım atabiliyoruz. Oyunda, fragmanlardan ve görsellerden de görebildiğiniz gibi gerçekten de renkli bir atmosferin, karakterlerin ve ortamların bulunduğundan bahsedebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca çizgi film tarzı bir içerikle karşılaşabiliyoruz. Bunlarla aynı şekilde balonumuz ile beraber maceralara geçiş yapabiliyoruz.
 
Yüzen adalara tek tek geçiş yapabildiğimiz ve bunları araştırabildiğimiz ve keşfedebildiğimiz yapımda aynı zamanda etraftan kaynaklar toplayabilir, bu kaynakları lehimize kullanabilir ve yapabileceklerimiz burada oldukça önem arz ediyor. Oyunda aynı zamanda balonumuzun ucuna gelerek ve tepesine çıkarak burada etrafın nasıl olduğunu görebiliyor, yüzen adaları nerelerde konumlandırdığını aklımıza kazıyabiliyor, farklı ada sakinleri ile beraber arkadaşlıklar kurabiliyor, onlarla iletişime geçebiliyor ve etkileşim sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel bir macera içeriğiyle beraber yer alabilir ve seyahatimizi aslında burada unutulmaz yapmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Yüzen adaların burada ön plana çıkması elbette oldukça dikkatimizi çekiyor çünkü etrafın olabildiğince mavi ve beyaz olduğunu göz önüne alırsak gerçekten de güzel bir gökyüzü dileğiyle elde etmeye hazırlanıyoruz. Oyunda çizgi film tarzı grafikleri ve animasyon stili olduğundan dolayı da elbette burada gerçekten rahatlatıcı ve iç açıcı bir deneyim olduğumuzu hissedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yüzden adalara geçiş yapabiliyor, oraları keşfedebiliyor, kaynakları toplayabiliyor, yüzen adalarda bulunan sakinlerle beraber yakından konuşabiliyor ve onların nasıl bir durumda olduğunu görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde bir kız karakterini kontrol ediyor, bu karakterle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve burada aslında bir görevimiz bulunur. Arka planda bulunan hikaye içeriği ile beraber yer aldığımız yapımda hikaye içeriği hem kısa kısa ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarını bizlere aktarılıyor. Oyunun özünde aslında yüzen adalara geçmek ve burada gizemli bir mektubu teslim etmek durumunda kalıyoruz. Bu mektup elbette genç baloncu Curly tarafından teslim edilmek durumunda ve bunun için de farklı adalara doğru gitmek ve doğru yeri bulmak durumundayız. Bunun için bize karakterimizi kontrol ediyor. Bu kapsamda yüzen adalara doğru geçiş yapabiliyor, buralarda gizemli mektubu teslim etmek için aradığımız ismi bulmaya çalışıyor ve diğer taraftan çeşitli bulmacaları çözerek bir sonraki kısma doğru geçiş sağlamaya çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde bulmaca içerikleri de oldukça ön plana çıkıyor. Bu bulmaca içeriklerini elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesine barındırdığını aktarmamız gerekiyor. Zaten bu tarz oyunlarda öncelikle bulmacaları içeriğine alışmak ve bulmacalar içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek için çevre unsurlarını kullanmak lazım. Oyunun ortalarına doğru zaten hem mekaniklere alışmış oluyor hem de bulmacaların özünü anlayarak buralarda neler yapmak istediğimizi çözebiliyoruz.
 
 
 
Balon gemisi ile beraber gökyüzünü açılabileceğimiz ve bu gemi ile beraber yüzen adaları keşfedebileceğimiz, aynı zamanda rengarenk dünyaları keşfedebileceğimiz yapımda diğer yolcularla ve ada sakinleri ile beraber buradaki yerimizi alabilir ve onlarla sürekli olarak etkileşime geçmek durumunda kalıyoruz. Elbette bu tarz oyunlar daha çok rahatlatıcı ve bulmaca içeriği ile ön plana çıkan bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Bu oyun özelliğinde de aynı şekilde bu durumun olduğundan söz edebiliyoruz. Oyunda olabildiğince mavi gökyüzüyle ve bembeyaz bulutlarıyla çeşitli manzaralar bizlere aktarılıyor ve 2 boyutlu bir grafik yapısında olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Yandan görünümlü ve uzaktan görünümlü yapısı ile beraber karakterimiz elbette burada bir kağıt gibi görünüyor ancak yandan gördüğümüzde bir yapıya sahip olduğundan dolayı bu pek sırıtmıyor. Ancak merdivenlerden tırmandığımız ve sağa sola döndüğümüz esnada elbette karakterimizin burada ince bir kağıt gibi olduğunu biliyor ve bu da aslında gerçeklikten uzak olduğunu bizlere aktarıyor. Zaten oyunun özünde herhangi bir gerçeklik durumu olmadığından dolayı bu durum arka planda kalıyor ve gerçeklik takıntınız yoksa bu oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde edebilir ve çizgi film tarzı bir yapı olduğundan dolayı da içinizi açan o ortamlara geçiş yapabilirsiniz.

Tuhaf dünyalara geçiş yapabileceğiniz ve bu dünyaları keşfedebileceğiniz yapımda aynı zamanda bulmaca, platform ve hayatta kalma unsurlarının bir araya geldiğini burada görebiliyoruz. Hayatta kalma unsurları ile beraber yenilikçi bir yapıyı bünyesine barındırmaya hedefleyen oyunda kaynaklarımızı doğru şekilde ve doğru zamanda idare etmemiz gerekiyor. Balonumuzu uçurmak için çeşitli yakıtların veya kendimizi hayatta tutmak için farklı unsurların bulunması gerektiği yapımda boş vakitlerimizde dünyayı keşfedebiliyoruz. Aslında burada yarı açık bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz ve balonumuzla beraber adada dolaşıp buralara yolculuk edebiliyoruz. Yolculuk esnasında tuhaf işlerle ve olaylarla karşılaşabiliyor ve buralardaki işleri rayına oturtmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yolculuk esnasında çeşitli bulmacalarla karşı karşıya kalıyor, bu bulmacaları çözerek daha fazla kaynağa sahip olabiliyor ve ilgi çekici unsurların burada elimize geçtiğini görebiliyoruz.
 
 

Balonumuzu ısıtabildiğimiz ve balonumuzu ısıttıktan sonra daha fazla yukarılara çıkabildiğimiz yapımda, yüzen adaları görmek için elbette bir miktar yukarıda olmak gerekiyor. Belli bir miktar irtifa kazandıktan sonra bu yüzen adaları görebiliyor ve buralara geçiş sağlayabiliyoruz. Balon gemimizle beraber adada da yolculuk edebileceğimiz ve buralardaki sakinlerle beraber karşılaşabileceğimizi yapımda, bilinmeyene doğru ilerlemeye çalışıyor ve burada çözülmesi gereken aslında birkaç serinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun arka planında bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu hikayeyi içeriği ile beraber gizemli bir mektubu bir yere götürmek durumunda kalıyor ve o yeri bulmak için de burada farklı şekillerde hamle yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda farklı bölgeler bulunuyor, bundan bahsettik, ve bu farklı bölgeler içerisinde her bölgenin kendine ait atmosferleri, içerikleri, biyomları ve daha fazlası yer alıyor. Buralarda da farklı bölümler karşımıza çıkıyor ve buraları keşfetmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre her bölge içerisinde farklı ve ilgi çekici atmosferlerin bizlere sunulduğu belirtiliyor. Bununla beraber de elbette buralarda ekran görüntüleri alabilir ve rahatlatıcı bir deneyimin burada bizleri nasıl sunulduğunu görebilirsiniz. Oyunda gerçekten de zaten ilk etapta belirttiğimiz gibi iç açıcı bir atmosferin ve renklerin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
 
Ada yolculuğuna adım attığımız bu esnada istediğimiz şekilde oyunun tüm içeriklerinden yararlanmaya çalışıyor ve oyun bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmak istenir. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulduğundan dolayı elbette beklentilerinizi düşük tutmakta ve dengeli tutmakta fayda var diyebiliriz. Çünkü oyun içeriği ile beraber elbette üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor ve aynı zamanda hikaye anlatımı da oldukça basite kaçmış durumda. Zaten bir bulmaca platform oyun için elbette yine de yeterli bir içeriği bünyesinde barındırdığını görmek istiyor ve bununla beraber de oyunda macera dolu bir içeriğin bizleri beklediğine umuyoruz. Oyunda anlamlı deneyimlerin olduğundan da bahsedebilir ve rastgele olaylarla ve karşılaşmalarla beraber de buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 
 
Boş vakitlerimizde dünya, yani Ada adada dolaştığımız ve diğer dünyaları keşfedebildiğimiz yapımında her bölgenin yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı piyonları ve ilgi çekici detayları bulunuyor. Ve yolculuğumuz esnasında ise buralardaki unsurlarla ve karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Yol boyunca ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşabildiğimiz yapımında Ada Sakinleri ile beraber tanışabiliyor, onların nasıl bir duygu ve düşünce içerisinde olduklarını görebiliyoruz. Bu karakterlerin burada neden yaşadıklarını ve aynı zamanda gizemli bir mektubu iletmek için aradığımız adresi de bu karakterlere sorabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre yine oyunda özenle hazırlanmış bölümlerin bulunduğu bir yapı ve aynı zamanda ilgi çekici ortamlar bizlere sunuluyor. Diğer taraftan unutulmaz yolculuklarla beraber ilgi çekici dostluklar kurabiliyor ve bu dostlukları da kendi başınıza anlamlandırmaya çalışıyorsunuz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca yine yukarıda da ufak ufak bahsettiğimiz gibi her ada içerisinde farklı ve benzersiz bulmacaları olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu odaların her birinin farklı biyomları içermesinin haricinde diğer taraftan atmosferleriyle ve bulmaca içerikleriyle aynı zamanda Sakinleri ile beraber de dikkat çekici yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bulmacaları çözerek kadim sıraları açığa çıkarabileceğimiz ve oyunda gerçekten de gizem ve sır dolu bir ortamın bulunduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
 
 
 
Çok sayıdaki tasarım ve eklentiyi kullanarak da bu bulmacaları çözmeye çalışıyor ve aynı zamanda uçan balonumuzu burada özelleştirme sistemi ile beraber de istediğimiz gibi kişiselleştirebiliyoruz. Yani oyun içerisinde özelleştirme sisteminin de olduğundan bahsediliyor. Ancak bu özelleştirme elbette detaylı olarak, yani çok çeşitli bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Burada belli başlı renklerde balon gemimizi dilediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve iki boyutlu bir yapı olduğundan dolayı da bunların renkleri ile farklı unsurlarıyla beraber değiştirebiliyoruz. Bu da tamamen sizin bakış açınız ve balon giymenizi nasıl yapmanıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İki boyutlu bir yapı olduğundan dolayı elbette oyunda farklı ve tuhaf sanat tarzının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Nitekim muayene içerisinde ilerlerken ve karakterimize sağa sola yaparken elbette karakterimizin yukarıda bahsettiğimiz gibi kağıttan bir karakter olduğunu görebiliyor ve bu karakterin de farklı sanatsal yapıya sahip olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dinamik ve atmosferik canlı müziklerle beraber yer alabileceğimiz yapımında bu tarz bulmaca ve macera içeriklerini yer aldığı platform oyunları gerçekten de müziksiz çekilmiyor. Çünkü oyunun arka planda yer alan rahatlatıcı müzikler ve ortamlara uygun efektler gerçekten de ön plana çıkması gereken ve oyuncular tarafından sevilen unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilgi çekici müziklerin ve atmosfer deneyimlerinin bulunduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bir oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun kısacası hayatta kalmak, platform ve bulmaca deneyimini bizlere sunuyor. Aynı zamanda oyuna Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Oyunu şu anda aynı zamanda Steam platform üzerinde demo sürümü mevcut ve bu demo sürümü ile beraber de oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda oyun 12 Mart tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Passing By - A Tailwind Journey
Hairdresser Simulator Kuaförlük Deneyimiyle Geliyor Switch 2'nin Mart 2025'te Piyasaya Sürüleceği Bildiriliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız