Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'da Miyamoto Bir Kenara Çekiliyor

O oyun dünyasının gururu
       Nintendo Entertainment Analysis and Development'ın genel müdürü olan Shigeru Miyamoto artık oyun yönetmenliği ve tasarımcılığı gibi önemli görevlerde yer almayacağını açıkladı. 59 yaşındaki ünlü isim küçük projelere yelken açıyor.
 
      Artık kendi köşesine çekileceğini ve kendi başına geliştirebileceği oyunlar üzerinde duracağını söyleyen Miyamoto ayrıca genç geliştiricilerle birlikte çalışabileceğini de vurguluyor. Hatta Miyamoto henüz başlamadığı küçük bir projenin 2012 yılı sonunda piyasaya sürüleceğini de söylüyor.
 
      Shigeru Miyamoto'nun görevinden ayrılmasının nedeni ise 5 yıllık geliştirme sürelerinin kendisine göre olmadığını söylemesi. Sanırım 59 yaşındaki birisinin böyle bir karar vermesine şaşırmamak gerekiyor.
 
    Bu arada şunu hemen belirtelim ki bu karar Shigeru Miyamoto'nun Nintendo'dan ayrılacağı anlamına gelmiyor. Eminim onu ileride Nintendo başkanı olarak da görme fırsatımız olacaktır.
 
 Güncelleme: Nintendo'dan basında çıkan iddialara düzeltme geldi. Miyamoto'nun bir kenara çekilmesi konusunun yanlış anlaşıldığını söyleyen yetkililer, ünlü ismin artık genç nesille çalışmak istediğini söylüyor. Miyamoto haberi sonrası Nintendo hisselerinde %2'lik bir düşüş yaşanması sanırım Nintendo'nun böyle bir açıklama yapmasına neden oldu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer Shigeru Miyamoto Nintendo
Soul Calibur V'in Hikaye Videosu Yayınlandı Gerçekçi Bir Angry Birds Filmi Nasıl Olurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız