Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Motorola, Xbox 360 Satışlarına Engel Olabilir!


  
   Amerika Uluslararası Ticaret Komisyonu yargıcı, kullanım hakları Motorola'da bulunan 4 patentin Microsoft'un oyun konsolu Xbox 360'da izinsiz olarak kullanıldığı ve patent haklarını ihlal ettiği kararına vardı.Verilecek son karar sonrasında Motorola, Amerika'dan yurt dışına yapılan Xbox 360 ticaretini engelleyebilecek.
 
   Komisyonun 6 üyesi tarafından da yayınlanan araştırma sonucunda; Xbox 360 konsolunda yer alan  kablosuz internet ve video coding gibi özelliklerin de yer aldığı 4 patentin ihlal edildiği ve bunun sonucunda Amerika'da patentlenmiş olan bu özelliklere sahip konsolların yurt dışına çıkarılmasına engel olunabilineceği kararına varıldı.
 
   İhlal edilen patentler üzerinde kullanım hakkı doğan Motorola, komisyon tarafından 23 ağustos tarihinde verilecek son kararı bekliyor. Tabii bu esnada Microsoft, Motorola ile iletişime geçerek Xbox ticaretini engelleyebilecek olan bu sonuç hakkında bir orta yol bulabilir.
 
Motorola tarafından konu hakkında gelen açıklamalar şöyle: 
 
"Microsoft, Motorola Mobility şirketine ait olan patentleri ihlal ederken, yerimizde sakince kaldık ve sonuçları bekledik. Bu davanın başlamasındaki sebep, Microsoft'un "ilk patent için mahkemeye başvur - saldırı stratejisi"ne bir yanıt niteliğindedir. Şirket olarak ağustos ayında verilecek tam yetki kararını bekliyoruz."
 
Microsoft'un dava sonucu hakkında yorumu ise şu şekilde:
 
"Bugün idari mahkeme yargıcı tarafından yapılan yorumlar ve verilen ilk kararlar aslında ağustos ayında çıkacak sonucun ilk adımı. Dava devam ederken Microsoft olarak sessizliğimizi koruyacağız. Umarız Motorola, zaruri olan bu teknoloji patentlerini adil ve makul bir şekilde kullanım izni sunar."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG microsoft motorola xbox 360 patent patent ihlali ticaret satış konsol satışı
Max Payne 3'ün 2 Disk Olacağı Doğrulandı "Guild Wars 2'nin İçeriği Yıllarca Bitmeyecek"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

S.P.E.C.I.A.L.

28.4.2012 18:17:52

0
Umarım olur! Microsoft kadar parazit bir firma yok! Tamam iyi şeyler de yapıyorlar ama XBOX 360 denen antikanın grafik teknolojisini baltalaması olsun, yeni nesil konsolu geciktirmeleri olsun hardcore oyuncuların adeta kalbini sökmekten beter ediyorlar. Adamlar kablosuz klavye mouse'larına yedek alıcı bile satmıyorlar sapasağlam setim alıcısı kendi kendine bozuldu diye kenarda yatıyor. Umarım satışı engellenir de hem zarar ederler, hem güzel bir ders olur, hem de yeni konsolu erkene almak durumunda kalırlar da biraz grafik görürüz! Ama günleri sayılı. Mobil aletler durduraksız gelişiyor, artık yok öyle 7 yılda bir konsol çıkarmak. XBOX 720 çıkana kadar mobil aletler onu geçip daha rahat kontrol sağlarsa şaşırmam. O zaman göreyim bakalım kim kimi baltalıyor.

fatihkayacioglu

25.4.2012 22:35:25

0
bence bunu yaparlarsa xbox ölüm dönemine girer. xbox 720 çıkışı çok erkene gelir. aslında benim için sorun yok çünkü amerikadan xbox 360 alıcam :D aslında iyi bile olabilir yasaklanması yeni nesil konsollar gelir:) neyse motorola hayrola :D

hayansame

25.4.2012 00:55:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut291 Ms Hiçbirşey olmaz parayı bastırır halleder bütün işi.Zira ben Motorlanın yerinde olsam nolursa olsun sonuna kadar xbox360 satışlarının durudurulması için elimden ne geliyosa yaparım. Çünkğ nolursa biri bu Dünyanın süper gücü şirketlere hadlerini bildirmeleri gerekiyo.Tabi bu haberde nekadar doğru bilemeyiz dediğim gibi işin içinde Ms ve Para var. Boru deil yani Motorola avucunu yalar kesin.
kendini mi tatmin etmeye çalışıyorsun.

Quadhros

24.4.2012 18:31:02

0
Böyle birşey mümkün değilde bu işten Motorola kasasını bayağı bir doldurabilir..

aykut291

24.4.2012 18:12:57

0
Ms Hiçbirşey olmaz parayı bastırır halleder bütün işi.Zira ben Motorlanın yerinde olsam nolursa olsun sonuna kadar xbox360 satışlarının durudurulması için elimden ne geliyosa yaparım. Çünkğ nolursa biri bu Dünyanın süper gücü şirketlere hadlerini bildirmeleri gerekiyo.Tabi bu haberde nekadar doğru bilemeyiz dediğim gibi işin içinde Ms ve Para var. Boru deil yani Motorola avucunu yalar kesin.

BSC Misafiri

24.4.2012 16:36:55

0
motorolayı google almıştı google da microsofta gıcıklık için herşeyi yapar.

BSC Misafiri

24.4.2012 16:06:28

0
Sırf gıcıklığına yapıyorlar bunu.

senseman62

24.4.2012 14:18:32

+2
motorolaya baya bi telif hakkı ödenecek gibi

Yesil Kabus

24.4.2012 13:55:31

0
Resim hoş. Xbox'ın zaten fazla ömrü kalmadı. Biraz para alıp bu işi kapatabilir ama mahkeme yoluyla bu paranın kaç katını alır. Microsoft'a sıkıntı yaratabilir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız