Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Elden Ring Shadow of the Erdtree İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı

 
 
Yayıncılığını Bandai Namco ve geliştiriciliğini FromSoftware ekibinin üstlendiği Elden Ring genişleme paketi Shadow of the Erdtree için resmi hikaye fragmanı yayınlandı. Yeni ek paket, uzun süredir geliştiriliyor ve oyuncuların beklentilerinin bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Shadow of the Erdtree yeni hikaye içeriğiyle geliyor
 
 
 
The Game Awards Game of the Year ve Golden Joystick Awards Ultimate Game of the Year dahil olmak üzere yüzlerce ödül kazanan Elden Ring, oyuncuları uçsuz bucaksız bir açık dünyaya bırakıyor. Fantezi bir dünyada geçen aksiyon rol yapma oyununda oyuncular, kendi tarzlarında etrafı keşfedebiliyor ve maceraya atılabiliyor.
 
Shadow of the Erdtree paketinde ise oyuncular, Gölgeler Diyarı'nda gizemli yolculuklarına devam ediyor, tehlikeli zindanlara doğru atılabiliyor, yeni düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyor ve yeni silah ve ekipmanlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor. Aynı zamanda paket içerisinde yepyeni bir hikaye içeriğinin olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
Elden Ring şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Steam üzerinden PC için mevcut. Genişleme paketi ise “Shadow of the Erdtree” 21 Haziran'da çıkacak.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Fantastik bir açık dünyada yer alabildiğimiz ve aynı zamanda aksiyon rol yapma unsurları ile karşı karşıya kaldığımız bu yapımda ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve kendimizi burada geliştirmek durumunda kalıyoruz. Zorlu ortamlara geçiş yapabildiğimiz, farklı düşman çeşitleri ile karşı karşıya kaldığımız ve aynı zamanda hayatta kalmaya çalıştığımız bu yapımda fantastik dünyanın zorlu düşmanlarını ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda arka planda bulunan hikayeyi öğrenmeye başlıyoruz. Yapımın içerisinde hikayesi doğrudan bizlere aktarılmıyor, bu hikayenin çözümü tamamen bize bırakılıyor. Yani oyun içerisinde yapacağımız hamleler, nereye gidebileceğimiz ve diğer unsurlar tamamen bize bırakılıyor ve yaptığımız hamlelerle beraber hikaye kendini açabiliyor. Her bir hamle ile farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz.

Oyun içerisinde oldukça özgür bir ortam bizleri bekliyor. Bu özgürlükle beraber kendimize oyuna kaptırabiliyor, istediğimiz bölgeye doğru ilerleyebiliyor, hangi düşmanı kesmek istiyorsak ona doğru yaklaşabiliyor ve etrafta bulabildiğimiz hikaye kırıntıları ile ve notlarla beraber de hikayenin bizlere neler sunduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendimizi ilgi çekici bir hikaye içerisinde bulabiliyor, ancak hikaye doğrudan bizlere aktarılmadığından ve kullanıcıların çabasına bırakıldığından dolayı birçok oyuncu bunu elbette eleştiriyor. Oyunun yapısı bu şekilde diyebiliriz. Yani oyun zaten hikaye bizlere direkt olarak açmak isteseydi bunu yapardı, ancak oyunun kendine has bir tarzı bulunuyor ve bu tarzı bozmamak ve aynı zamanda bu temelle beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor.

Genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir içerikle beraber bizlere sunulan bu yapımda ilgi çekici bölgeler ve düşmanlar bizleri bekliyor. Fantastik dünya yolculuğumuzda elbette ilgi çekici ortamlara doğru ilerleyebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken dikkat çekeceğim düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Heyecan dolu devasa bir dünyada yer aldığımız yapımda aldığımızdaki binek hayvanla beraber ilerlemeye çalışır ve atımızla beraber zirvelerden zıplaya zıplaya ilerleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda elbette koşabiliyor ancak bu koşmayla beraber yavaş bir şekilde gidebiliyoruz. Dolayısıyla binek hayvanımızla beraber daha bayır demeden doğrudan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları keşfetmek durumunda kalıyoruz.

Elden Ring'in gücünü kullanmaya çalışabildiğimiz veya kabinde ise buranın lordu olabileceğimiz bu yapımda yükselebiliyor, kendi zarafetimizi daha da ileriye taşıyabiliyor ve burada bulunan dikkat çekici araçların ve kaynakların sahibi olabiliyoruz. Heyecan dolu devasa bir dünyada yer aldığımız yapımında çeşitli olayları içinde barındıran açık arazilerin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda karmaşık ve üç boyutlu tasarımlara sahip büyük zindanlarda kendimize bulabiliyoruz. Yapım içerisinde bol bol zindan karşımıza çıkıyor. Bu zindanlara girmeden önce elbette kendimizi hazır hissetmemiz gerekiyor çünkü buralarda uzun süreler boyunca kapışabiliyor ve zindanın genel olarak sonlarında bir patron savaşı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de oyunda patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber daha zorlu bir düşman ile karşı karşıya kalabiliyor ve kendimizi burada sıkıp gelebiliyoruz. Dolayısıyla patron savaşlarında öncelikle o düşmana nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda kendi saldırılarımızı bu hamlelere göre düzenleyebiliyoruz. Düşmanın saldırı stilini öğrendikten sonra o saldırılardan kaçınmak ve aynı zamanda doğrudan kontrol atağa geçmemiz lazım. Bunu tamamladıktan sonra ve düşmanın saldırılarını boşa çıkardıktan sonra karşı saldırıya geçerek düşmanın canını yavaş yavaş azaltabiliyoruz. Ancak burada her bir patron gerçekten de farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber de düşmanın ortadan kaldırılmasını sağlayabiliriz. Fakat düşmanın oldukça zorlu olduğu bu dünyada sürekli olarak kendimize ölürken bulabiliyor ve sürekli olarak aynı düşmanla kapışmaya çalıştığımız esnada gerçekten de bıkıp usanabiliyoruz ancak oyunun temelinde bu durum yer alıyor diyebiliriz.
 
Patronlarla beraber savaşırken farklı şekillerde iksirler, bonus donanımlar ve araçlar kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, farklı silah ve cephaneliklerle beraber ilerleyebileceğiniz yapıda da elbette elinize kılıç, kalkan ve daha fazla silah çeşidi alabiliyorsunuz. Bununla beraber, hızlı bir şekilde ilerleyebildiğiniz yapımda düşmanları ortadan kaldırmadan önce elbette zorlu bir yapının olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Çünkü oyun aksiyon ve rol yapma deneyimi sunduğundan dolayı elbette zorlu patron savaşları ile beraber bizleri sürekli olarak haşır neşir edebiliyor ve bizi burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanları burada kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ancak patron savaşlarında gerçekten de zorlanabiliyoruz. Dolayısıyla burada sürekli olarak kendimizi ölürken bulabilir ve akabinde ise aynı şeyleri denerken görebiliriz. İşler bu noktada gerçekten sarpa sarabiliyor ve bu noktada yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Çünkü her bir hamle ile beraber düşmanların üzerine gidebiliyor veya darbe yiyebiliyoruz. İşte bu darbeleri yemedikten sonra gerçekten de güzel bir şekilde ilerlediğimizi hissedebiliyoruz.

Oyunda karakterimizin temel becerileri bulunuyor ve bu temel becerilerle beraber düşmanlara saldırılarından kaçabiliyor, kendimizi sağa sola doğru yuvarlayabiliyor, zıplayabiliyor, ileriye doğru atılabiliyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanlara saldırılarından kaçınabiliyoruz. Bu şekilde temel hareketlerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve bu saldırılardan kaçınarak kendimizi daha güvenli bir yere atabiliyoruz. İşte bu noktada yapacağımız hamlelerle beraber doğru zamanda doğru hamlelerle düşmanın canını azaltmaya çalışıyor ve bu şekilde düşmanları ortadan kaldırarak dünyayı bu tehlikelerden arındırmaya başlıyoruz.
 
 

Oyunun temelinde tamamen düşman kesme ve düşman öldürme sistemi bulunuyor. Bunlarla beraber elimizden geleni yapmaya koyularak dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve oyunun sanat tarzına bakacak olursak gerçekten de güzel bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

Aksiyon ve rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen yapımda açık arazilerde, karmaşık zindanlarda ve daha fazla bölgede kendimizi bulabiliyor ve buralarda bulunan düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda oyuncular yolculukları sırasında bilinmeyeni keşfetmek için ellerinden geleni yapmaya, köyler ve tehditlerin üstesinden gelmenin verdiği o hazzı gerçekten de burada hissedebiliyor, tatmin edicilik konusunda gerçekten de güzel bir yapıya sahip olan oyunda kendi karakterimize aynı zamanda oluşturabiliyor ve bu karakterimizle beraber açık dünyaya kendimizi bırakabiliyoruz. Dikkat çekici noktalara doğru geçiş yapabildiğimiz, gizli noktaları açığa çıkarabildiğimiz ve aynı zamanda gizemli unsurları ortaya dökebildiğimiz yapımda elbette geliştirici ekibin dünya içerisinde koyduğu çeşitli gizemli alanlar bulunuyor. Bu gizemli alanları bulmak için oyun içerisinde gözlerimizi dört açmamız gerekiyor ve bununla beraber elimizden geleni yapmaya koyularak oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Karakterimizi oluşturabileceğimiz, görünüşünü özelleştirebileceğiniz ve bunun yanı sıra kuşanabileceğimiz silahları seçebileceğimiz yapımda elbette dikkat çekici bir karakter ile beraber ilerlemeye başlıyor ve bununla beraber silahlardan zindanlara, büyülerden dilediğimiz kombinasyona kadar farklı şekillerde aksiyona dahil olabiliyoruz. Bu seçimler tamamen bize ait oluyor ve düşmanlara karşı nasıl bir kombo yapmak istiyorsak ona göre hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber kendini özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Yolculuk sırasında elbette tüm bu düşmanlara karşı elinizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve istediğiniz gibi silahları elinize alabiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yolculuğumuz sırasında bilinmeyeni keşfetmeye çalıştığımız ve akabinde ise dikkat çekici kalkanlardan silahlara, zırhlardan farklı unsurlara kadar kendi kombinasyonumuzu oyun içerisinde kendimiz yapabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimize oyun tarzımıza göre kendimiz adapte edebiliyor ve kendi oyun tarzımıza oyunu adapte ettikten sonra stratejimizi ve planımızı burada belirlemek durumunda kalıyoruz. İstersek güçlü bir savaşçı olarak fiziksel gücümüzü artırabiliyor, istersek de bir büyü ustası olarak da uzaktan yani menzilli dövüşlerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz. Dolayısıyla farklı istatistiklerle ve kombinasyonlarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyor ve burada her bir oyuncu farklı bir istatistik ile beraber ilerlemeye çalışabiliyor. Yapım içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve akabinde ise kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz.

Heyecan dolu bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz ve buralarda efsaneden esinlenilmiş destansı bir macera yaşayabildiğimiz yapımda parçalar halinde işlenen çok katmanlı bir hikayenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi hikaye kendini doğrudan bizlere açmıyor ve parçalar halinde etrafta bulduğumuz eşyalarla beraber bu hikayenin gidişatını görebiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğuna deneyimleyebiliyoruz. Karakterimiz çok çeşitli düşünceleriyle beraber destansı bir dünya içerisinde kendini bulabiliyor ve dolaylı olarak başkalarına bağlayan eşsiz bir çevrimiçi deneyimle beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz. Burada elbette tek oyunculu bir hikaye içeriği bulunuyor ancak diğer taraftan diğer oyuncularla da oradan etkileşime girebileceğimizle birlikte seyahat edebileceğimiz çok oyunculu modların da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Buna yazsana başkalarının varlığını hissetmenizi sağlayacak benzersiz ve eş zamansız bir çevrimiçi unsurunda burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekip böyle bir yola gitmiş ve bununla beraber de diğer oyuncularla belli noktalarda etkileşime girebiliyor ve bununla beraber de kendinizi yalnız hissedebiliyorsunuz.
 
 
 
İşlenen arka plandaki drama ile beraber yer alabildiğimiz ve gerçekten de kendimizi açık bir dünyada bulabildiğimiz yapımda karakterimizi oluşturabiliyor, dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve kendi maceramızı burada yaşayabiliyoruz. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bununla beraber elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Farklı kombolar gerçekleştirebildiğimiz, tatmin edici başarım hissiyatıyla beraber ilerleyebildiğimiz ve çok katmanlı bir hikaye ile karşı karşıya kaldığımız yapımda karakterimiz ile beraber büyük oranda bağ kurabiliyor ve karakterimizi sürekli olarak düşmanları keserken görebiliyoruz.
 
Bu düşmanları kestikten sonra elbette o başardığımız hissiyatı ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bununla beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve akabinde ise daha da güçlü düşmanlara karşı gelmeye hazırlanabiliyoruz. Yolculuğumuz sırasında bilinmeyenlerle karşı karşıya kalabiliyor, tatmin edici başarım hissiyatının yanı sıra elimizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve devasa bir açık dünya içerisinde gezip tozabiliyoruz. Elimizden geleni yapmaya koyulabildiğimiz arka planda yer alan hikayeyi çözmeye çalıştığımız ve akabinde ise karakterimizi özelleştirebildiğimizi yapımda her bir hamlemiz dünyaya etki edebiliyor ve dünya içerisinde güçlü bir savaşçı olmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
 

Farklı kombinasyonlar deneyebildiğimiz tek oyunculu bir hikaye içerisinde yer alabildiğimiz. Bunun yanı sıra etrafa binek hayvanımızla beraber gezebildiğimiz yapımda dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve buraları keşfetmek durumunda kalıyoruz. Etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok zevkli bir dünyada bulunduğumuzu görebiliyor ve sanat tarzının da gerçekten oyunda güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Crime Boss: Rockay City Steam Platformuna Geliyor Hunt: Showdown İçin PS4 ve Xbox One Desteği Sona Eriyor

BSC Misafiri

22.5.2024 23:55:01

0
Sanat tasarımları olağanüstü ama birde ne anlattığını anlayabilsek.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız