Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak

 
 
İlgi çekici aksiyon ve macera içeriği ile beraber yer alabileceğimiz ve aynı zamanda tuhaf düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapım genel olarak üçüncü şahıs bir aksiyon macera sistemini bizlere sunuyor ve elimizden geldiğince burada düşmanlara karşı kendi yeteneklerimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Saldırılardan korunmak için engelleyebileceğimiz, atlayabileceğimiz, yuvarlanabileceğimiz ve sağa sola hamleler yapabileceğimiz yapımda dikkat çekici parkur elementleri, akrobatik hamleler, canavarlar, zorlu dövüş unsurları ve daha fazlası yer alıyor.
 
Destansı bir macera içerisinde yer almaya hazırlandığımız bu yapım bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmak isteniyor. Dolayısıyla her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz gibi destansı bir macera desek de, elbette beklentilerinizi düşük tutmakta fayda var diyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda elbette animasyon veya çevre kalitesi oyuncuların istediği tarzda olmayabiliyor ve bununla beraber mutasyona uğramış canavarlarla kapışmak durumunda kalıyoruz.
 
Aynı zamanda elimizdeki farklı yetenekleri düşmanlara karşı kullanabilir, onların üzerlerine doğru birden atlayabilir ve elimizdeki kılıcı, kalkanı ve diğer unsurları kullanmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında oyunda ağaçlardan ağaca doğru atlayabilir, yukarılardan yani tepelerden düşmanların tepesine binebilir ve düşmanlara karşı bu şekilde farklı farklı kombolar gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gerçekten de güzel bir aksiyon deneyimi elde etmeye hazırlanıyor ve bu deneyimle beraber de kendinize özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yapım içerisinde ayrıntılı bir hikaye içeriğinin yer alacağı belirtiliyor. Dolayısıyla hikaye umuyoruz ki güzel bir detay ile beraber bizlere sunulur ve bununla beraber de merak edebileceğimiz unsurların ön planda olması ile beraber de oyunda yer almamız daha da artış gösterebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda hikaye içeriği ve yan unsurlar ne kadar çok dikkat çekici olursa o kadar çok oyuncular oyuna dahil olabiliyor ve zamanını bu oyunda geçirebiliyor. Mutasyona uğramış canavarların ve dönüşmüş korkunç lanetlerin bulunduğu yapımda ilgi çekici unsurları açığa çıkarmaya çalışırken diğer taraftan çeşitli kaynakları ortaya çıkararak ve aynı zamanda savaşçıları kendi safımıza katarak çeşitli maceralara atılabiliyoruz.
 
Kadim kutsal kristallerin yer aldığı bu yapımda elbette bu kristaller üzerinde ve bu kristallerin büyüleri üzerinde ustalaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda acemi bir savaşçı karakteri kontrol ediyor, bu karakterin gelişimini tamamen biz takip edebilir ve vahşi savaşçı rolüyle beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Oyunda elbette aksiyon sisteminin oldukça ön planda olduğunu aktarabilir ve bu sistemle beraber de hem akrobatik parkur sistemlerine doğru ilerleyebiliyor, istediğimiz gibi ağaçtan ağaca ve daldan da atlayabiliyor, düşmanların tepelerine yukarılardan binebiliyor ve daha fazla detay ile beraber de burada farklı kombolar gerçekleştirebiliyoruz.
 
Oyunda düşmanlara karşı yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebilir, istersek gizli istersek de oradan aksiyona dalış yaparak düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Umarız ki oyunda düşmanların yapay zeka kısımları güzel bir şekilde bizlere aktarılır ve bu konuda umarız ki dengeli bir sistem benimsenir. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber dengeli bir deneyimi bekliyor olacağız.
 
 
Kadim ve kutsal bir kristal yolculuğu içerisinde yer aldığımız süre boyunca oyunda ustalaşmamız gereken çeşitli beceriler bulunuyor. Becerilerimiz üzerinde ne kadar hızlı bir şekilde ustalaşırsak o kadar çok düşmanın üstesinden gelebiliyoruz. Burada düşmanlara karşı kullanabileceğimiz çeşitli yeteneklerimiz var. Bu yetenekleri kullanarak düşmanları sersemletebiliyor, kombo üstüne kombo yapabiliyor ve onları bu şekilde alt edebiliyoruz. Aynı zamanda korkunç lanetin kaynağını açığa çıkarmak için ilerleyebiliyor, farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve her bölge içerisinde uğraşmamız gereken bulmacalar, aksiyon içerikleri, düşmanlar ve daha fazlası bulunuyor.

Dolayısıyla 6 farklı büyünün bulunduğu bu yapımda bu büyüler üzerinde usta olmak için elbette çeşitli çabalar göstermek durumunda kalıyoruz ve aynı zamanda gezegenin yaratıklarını mutasyona uğramış şekliyle beraber burada görebiliyoruz. Bu mutasyona uğramış yaratıkları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve karakterimizin becerilerinden faydalanarak saldırıları engelleyebiliyor, düşmanlar tam bize saldırırken sağa sola doğru yuvarlanabiliyor, geriye doğru kaçabiliyor, taktıklar atabiliyor, zıplayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yakın dövüş veya menzilli dövüşlerle beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada her bir sistem üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu ustalıkla beraber hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor, düşmanlarının arkasından gizlice ilerleyerek onları gafil avlayabiliyor ve onlara tek atabiliyoruz.

Ustalaşmanız gereken ve aşmanız gereken çeşitli zorlukların ve yeteneklerin olduğu bu yapımda saldırıları engelleyebilir, düşmanların saldırılarına karşı gelebilir ve burada farklı canlılarla beraber kapışabilirsiniz. Oyunda hafif, ağır veya diğer saldırılar şeklinde çeşitli saldırı stilleri bulunuyor. Bu stilleri üzerinde istediğiniz gibi usta olmaya çalışabiliyor ve saldırıları engelledikten sonra istediğiniz gibi birden fazla silah yeteneği üzerinden yararlanabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda aynı anda 16'ya kadar donanımlı büyük kullanarak savaşları kazanmaya hazırlanıyor ve bu düşmanları tüm yeteneklerinizle beraber kolay bir şekilde alt etmeye hazırlanıyorsunuz. Oyunda aynı zamanda hafif saldırılarla beraber düşmanları yorabiliyor, onların saldırılarını kesmek için bu saldırıları kullanabilir ve daha sonrasında ise ağır saldırılarla beraber de düşmanlara ağır darbeler indirebiliyorsunuz.
 
 
 
Birden fazla yeteneğinizle beraber yer alabileceğiniz yapımda tüm bu yetenekleri birleştirebiliyor, çeşitli kombolar üzerinde ustalaşabiliyor ve düşmanlara karşı aman vermemek durumunda kalabiliyorsanız yakın dövüşlerle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda elbette farklı beceri ağacı ile beraber karşılaşmaya hazırlanıyor bu beceri ağacı içerisinde kedi benzeri yeteneklerin kilidini açabiliyor ve böylece kendinizi daha da güçlü hale getirebiliyorsunuz. Yakın dövüş becerileri üzerinde ustalaşabileceğiniz ve bu becerilerle beraber kendinize düşmanlara karşı kullanabileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi saldırıları engelleyebiliyor, yuvarlanabiliyor, ileriye veya geriye doğru atılabiliyor, düşmanlara saldırılarını saptırabiliyor ve daha fazlası ile beraber de ilerlemenize ilerleyiş ekleyebiliyorsunuz.
 
Heyecan verici zorlukların bulunduğu bu yapımda gizli bir şekilde ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi düşmanlara karşı nasıl saldırmanız ve onlarla nasıl mücadele etmeniz gerektiği tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu değişkenliklerle beraber elbette heyecan verici zorlukların üstesinden gelebiliyor, çevreyi birçok yönden analiz edebiliyor ve çevre unsurlarını da bu şekilde kullanabiliyorsunuz. Oyunda diğer taraftan benzersiz yetenekler kullanabiliyor ve bu benzersiz yeteneklerle beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi en iyi şekilde kombolar yapabiliyor ve daha fazla beceri setiyle beraber de oyunda ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.

Öncelikle oyun içerisinde karakter odaklı bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu yapı ile yeni becerilerin kilidini açabiliyor, yine yetenekler arasında geçiş yapabiliyor, bazı yetenekleri bir araya getirerek onları birleştirebiliyor ve zincir saldırılarla beraber de düşmanlara aman vermemek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken daha önce keşfedilen alanlarda yeni bölgelerin kilidini açabiliyor, bu bölgelere tekrar tekrar uğrayarak neler olduğunu görebilir ve daha fazla detay ile beraber de daha önce keşfedilen alanları tekrar keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisindeki ilerleme sistemi elbette bazı oyuncular için karışık gelebilir.
 
 

Ancak oyunda belli bir alan bulunuyor ve bu alanları kendinize göre keşfedebiliyor ve böylece siz de oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etrafı keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Yeni yollar bulabileceğiniz ve oyun için sinematiklerle beraber de dikkat çekici bir hikaye ile karşılaşabileceğiniz yapımda arka planda yer alan hikayeyi hem karakterler arası diyaloglara beraber hem de ara sahnelerle bizlere aktarılıyor. Bunun dışında oyunda arka planda büyüleyici bir film müziği bulunuyor ve bu film müzikleri ile beraber de kendinizi oyuna hızlı bir şekilde kaptırabiliyor ve diğer taraftan etraftaki ipuçlarını bularak ve çevreyi keşfederek de çeşitli yazılara rastlayabiliyorsunuz. Etrafta çeşitli günlükler bulunuyor ve bu günlükleri elinize alarak ve okuyarak neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz.

Diğer taraftan oyunda NPC karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle beraber etkileşime girebiliyor, etkileşimlerle beraber yeni hikaye içerikleriyle karşılaşabilir, onlardan görevler alabilir ve geçmiş olayların yaşandığı bu süreçte ara sahnelerle beraber de bu hikayeler bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde geçmiş olayları anlatan kısa sahneler bulunuyor ve bu sahnelerle beraber benzersiz olayların ve olay örgüsünün nasıl sunulduğu aktarılıyor. Oyunda etrafta kristal hafıza öğelerinin bulunduğunu söyleyebilir ve bu hafıza öğelerini bularak oyunda ara sahnelerle beraber buralarda neler yaşandığını görebiliyor, hikaye anlatma aracı genel olarak bu unsurlarla beraber açığa çıkmaya hazırlanıyor ve size etrafı keşfederek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek için bu hafıza unsurlarını toplayabilir ve çevreyi bu şekilde analiz edebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bunları toplayarak gayet güzel bir deneyim elde edebilirsiniz.
 
Genel olarak hızlı bir aksiyon sistemi ve parkur elementleri barındıran bu yapımda dallardan dallara atlayabiliyor, duvarları ve taşları tırmanabiliyor, zirvelere ulaşmak durumunda kalıyor ve duvardan sekerek diğer tarafa doğru erişebiliyorsunuz. Oyunda hem parkur elementleri hem de platform unsurları bulunuyor. Karakterimiz kedi tarzı ile karşımıza çıkıyor ve kedi becerileriyle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Karakterimiz çevik ve hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve yetenekleriyle beraber de bir hayli ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Bu yetenekleri kullanarak biz de oyunda hızlı bir şekilde yer alabilir ve yapacağımız hamlelerle gidişatı değiştirmek durumunda kalıyoruz. Oyunda genel olarak bu tarz bir aksiyon macera sistemi bulunuyor. Düşmanlara karşı pençe atabilir, farklı silahlar kullanabilir, elimizdeki silahları değiştirebilir, kılıç ve kalkanlarla ilerleyebilir ve daha fazla detay ile beraber de burada yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda teknoloji ağacı bulunuyor ve bu ağaçla beraber de yine becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabilir ve böylece biz de oyunda hızlı bir şekilde yer alabiliyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve oyun ilk çıktığı gün itibarıyla mail adresi size bildirim geliyor. Aynı zamanda oyunu hala satın almadıysanız indirime girdiği zaman da yine bildirim alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundan haberdar olmak için istek listenize eklemenize fayda var.

Oyun son olarak 2025'in 4. çeyreğinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yani önümüzde bekleyebileceğimiz uzun bir sürecin olduğunu aktarabiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız