GTA V ve Max Payne 3, Türkçe Olabilir mi?

Ersin Kılıç


     GTA V'i eminim benim gibi birçok oyun sever de merakla bekliyordur. Daha ilk videosunu geçin duyurusuyla bile ortalığı inleten ve oyuncuları büyük bir beklenti içerisine sokan GTA V'in yapımcısı Rockstar Games'ten özellikle Türk oyun severleri sevindirecek bir haber geldi.
 
     Oyun sektörünün en önemli firmalarından biri olan Rockstar Games, verdiği iş ilanında Türkçe lokalizasyonu için elemanlar aradığını belirtmiş. Firmanın Lincoln ofisinde çalışmak üzere "Türkçe bilen Tester" arandığı iş ilanında belirtilmiş. Rockstar Lincoln'un ana görevinin oyun yapımından çok firma oyunlarının çevirisini yapması ise bizi sevindiren bir başka detay oluyor.
 
     İş tanımına baktığımızda, işe alına kişinin daha çok lokalizasyon işiyle uğraşacağını görüyoruz. Yani işe alınan kişi oyunu oynayarak dil çevirisi ile ilgili hataları bulacak, İngilizce metinlerin Türkçe çevirisinde kalite kontrolü yapacak, gramer ve hatalar dışında dil lokalizasyonu için de uygun kelimeleri önerebilecek. Yani çok iyi derecede İngilizce, daha da önemlisi Türkçe bilmesi gerekiyor.
 
     Peki bu iş ilanı GTA V ve Max Payne 3 gibi firmanın popüler oyunları için olabilir mi? Bu konuda tabi ki henüz resmi bir açıklama yok. İş ilanında yer alan devasa metin ifadesi ise bu konuda önemli bir ipucu olabilir. Firmanın iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.
 
     2010 yılından beri firmanın desteklediği GTA Türk sitesinin ise bu konuda daha önce bazı girişimleri olmuştu. Site yetkilileri bu konuda Rockstar Games ile bağlantıya geçeceklerini belirtmiş. Bakalım Rockstar Games'ten sevindirici açıklama gelecek mi? merakla bekliyoruz.