Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kovboy Temalı Çiftçilik Oyunu Cattle Country Duyuruldu

 
 
Yayıncılığını Playtonic Friends ve geliştiriciliğini Castle Pixel ekibinin üstlendiği kovboy temalı pixel grafikli yaşam simülasyon oyunu Cattle Country, resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun Steam platformu üzerinden PC için piyasaya sürülecek. Oyunun henüz bir çıkış tarihi açıklanmamış durumda.
  
Oyunda romantizmden aksiyona kadar çok çeşitli deneyimler bulunuyor
 
 
 
Cattle Country rahatlatıcı bir deneyim gibi gözüken çiftçilik unsurlarını beraberinde getiriyor. Ancak oyunda sadece simülasyon ve üretim unsurları yer almıyor. Bunun yanı sıra aksiyon ve macera deneyiminin de bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde oldukça fazla mekanik bulunuyor ve bunlar arasında madencilik, balıkçılık, zanaatkarlık ve çiftçilik gibi çok çeşitli detaylar karşımıza çıkıyor.
 
Tüm bu unsurların dışında diğer karakterlerle etkileşime girebileceğiniz ve romantizm yaşayabileceğiniz bir sistemin olduğunu aktarabiliyoruz. Ek olarak etrafı dolanabileceğiniz, gezintilere çıkabileceğiniz, haydut ve soygun hikayeleri ile karşı karşıya gelebileceğiniz bu yapım her oyuncuya hitap etmek istiyor.
 
Cattle Country için şu anda duyuru fragmanı yayınlanmış durumda. Bu içeriğe göz atarak oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve bekleyip bekleyemeyeceğinize karar verebilirsiniz.
 
 
 
 
Oyun nasıl bir yapıya sahip
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve piksel sanatıyla karşı karşıya gelebileceğimiz bu yapımda kendimize üst düzey bir yapı içerisinde hissedebiliyor ve dinlediğimiz gibi kendi çiftliğimizi korumak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Farklı bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz, etrafı keşfedebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda elbette sadece çiftçilik değil, aynı zamanda macera ve keşif unsurları ile de ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz.

Üst düzey yapılarla yer alabildiğimiz, kendimize çiftçilik deneyimine bırakabildiğimiz yapımda etrafı keşfedebiliyor, etrafı keşfederken yerleri kazabiliyor, yerlerin kazımı sonrasında elbette dikkat çekici olaylarla karşı karşıya gelebiliyor ve akabinde ise ormanlara yani sağa sola doğru yol alarak buralardaki ağaçları yıkabiliyor ve kendimize ait kaynak elde edebiliyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışabildiğimiz, kollarımızı sıvayıp kendi toprağımızı erişebildiğimiz yapımda gerçekten eğlenceli ve bir yandan da zorlu deneyimlerle karşı karşıya gelebiliyor ve kendi çiftliğimizi ve el işçiliği yapılarımızı burada dikmek durumunda kalıyoruz.

Karakterimizi kontrol ettiğimiz esnada elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgenin içerisinde yapılacak farklı unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve burada yeni kaynakların olması ile beraber de bu kaynakları elde etmek ve diğer taraftan hayretler ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. O gün sadece kafe dinlemek değil aynı zamanda bir aksiyon macera deneyiminin önümüze sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu aksiyon macera içeriğiyle beraber diğer haydutları ve tehditlere karşı kendimizi savunabiliyor, vahşi doğa ile beraber karşı karşıya kaldıktan sonra elbette onlara neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyor ve akabinde ise bu tarz detaylarla beraber sadece çiftçilik unsurları öyle değil aynı zamanda aksiyon dahilinde kendimizi bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve kendinizi bu yapıya da hazır olmanızı hissetmeniz gerekiyor.

Farklı oyun mekanikleriyle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve bu mekaniklerin içerisinde çobanlık, haydutluk, soygunlar, romantizm ve çok daha fazlasını yer alabileceği yapımda elbette tüm bunlarla beraber ilerleyebiliyor ve bu yapı ile beraber karşılaştığımız esnada Vahşi Batı temasıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Bunun yanında sıra elbette oyunda yan etkinlikler bulunuyor. Bu yeni etkinliklerle beraber balıkçılık yapabiliyor, sanatkarlık sistemi ile beraber karşılaşabiliyor, çiftçilik yapabiliyor, kendi çiftliğimizi burada kurup elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve akabinde ise bu çiftliğimizi geliştirmek ve kendimize ait bir yol düzenlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu ayrı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu deneyimle beraber ön plana çıkabiliyor ve bu deneyimlerinizi kendinize göre stratejik planlamalar dahilinde değerlendirebiliyorsunuz. Ek olarak burada evinize sadece korumakla kalmıyor diğer taraftan evinize süsleyebiliyor, dekore edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Evinizi burada istediğiniz yerde kurabiliyor ve isterseniz otlakların arasında, isterseniz nehir kenarına, isterseniz de doğrudan ormanların içerisine kurabiliyor ve bununla beraber oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve arka planda ufak bir hikaye kırıntısının olacağından da bahsetmek gerekiyor. Elbette burada bir şeyler inşa edebilir, inşaat deniz yapı ile beraber kendinizi rahatlatıcı bir deneyim içerisinde bulabiliyor, kafanızı dinleyebileceğiniz bir yapıyla beraber diğer taraftan kendinizi madencilik yaparken görebiliyor ve madencilik kısımlarını da elbette yapım içerisinde büyük yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra madencilikle beraber kendinize ait çeşitli kaynaklar çıkarabiliyorsunuz.
 
Bu çıkardığınız esnada bunları en iyi şekilde kullanabilir ve daha fazla detay ile beraber buradaki elinize alabiliyorsunuz. Kendi kasabanızı kurabileceğiniz, kendi bölgenize inşa edebileceğiniz, haydutlara karşı gelebileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda kendi yuvamızın değerini bilmek durumunda kalıyor ve en iyi şekilde burada ilerleyebileceğimiz yapılarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Haydutların hakkından gelmek için elbette bu arada elimize farklı şekillerde silahları alabilir, bu silahları en iyi şekilde kullanabiliyor ve yakın dövüş silahları ile beraber düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Bu sayede kendi bölgemizi koruyarak kaynaklarımızı korumak isteyebiliyoruz.
Yapım içerisinde sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi balıkçılık sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Balıkçılık sistemi bildiğiniz üzere atabileceğiniz oltanız ile beraber dilediğinizi tutmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber balıkçılıkla elbette geçiminizi sağlayabiliyor, yeme-içme konusunda oldukça hızlı bir şekilde ilerleme kat edebiliyor ve ek olarak burada yer aldığınız süre boyunca balıkçılıkla beraber çok fazla uğraşabileceğinizi aktarabiliyoruz. Çünkü hem acıktığınızda bu balıkları yiyebiliyor hem de istediğiniz şekilde etkinliklerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi zanaatkarlık mekaniğinin bulunduğunu söyleyebiliyor ve bu mekaniğin elbette her oyun içerisinde olması gerektiğine vurgu yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz çiftçilik oyunları içerisinde zanaatkarlık mekanikleriyle beraber topladığınız kaynakları birleştirebiliyor, bu kaynaklara daha farklı üretimler gerçekleştirebiliyor ve yararınıza çeşitli bonuslar kazanabiliyorsunuz. Ek olarak bu üretimlerle beraber elbette daha fazla kaynağa sahip olabilir ve işinize yarayacak bu aletleri en iyi şekilde bu zanaatkarlık mekaniği sayesinde ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Dolayısıyla sade bir şekilde yaşayabileceğiniz bir hayatın tadını çıkarabileceğiniz bu yapımda el işçiliği ortamlarında olduğundan bahsedebiliyoruz. Kendinize ait bir bölgenin bulunduğu bu bölgeye en iyi şekilde keşfedebileceğiniz, kendi bölgenizi kurabileceğiniz ve kendi bölgenize ait elbette burada bir tarla tapu sahibi olabileceğiniz yapımda dilediğinizce gerçekleştirmek için arka planda yer alan hikayelerle beraber çeşitli görevlere atılabiliyor ve oyunun mekaniklerine alıştıktan sonra elbette neler yapıp neler yapmayacağınıza karar verebiliyorsunuz. Oyunda yer alan arka plan hikayesi gidişatınıza ve seçimlerinize göre yer değiştirebiliyor ve buna göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirerek elbette oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz.
Tüm bunlarla beraber oyunda çiftçilik, sanatkarlık, balıkçılık ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bununla en iyi şekilde yer alarak elbette kendi deneyiminizi özelleştirip güzelleştirebiliyorsunuz.
 
Cattle Country, oyuncuları geniş ve verimli arazilerde kendi çiftliklerini kurup yönetmeye davet eden bir oyun. Oyunun hikayesi, ailesinin eski çiftliğini devralan genç bir girişimcinin etrafında dönüyor. Büyükbabasının ölümünden sonra çiftliği yeniden canlandırmak ve eski ihtişamına kavuşturmak isteyen ana karakter, bu süreçte hem tarımsal hem de kişisel zorluklarla karşılaşıyor. Oyunun hikayesi, yalnızca çiftlik yönetimiyle sınırlı kalmıyor. Çiftliğin etrafında gelişen çeşitli olaylar ve karakterler, oyuncuları derin ve karmaşık bir hikaye ağına çekiyor. Kasaba halkı ile etkileşimler, geçmişe dair sırlar ve kişisel keşifler, oyunun hikayesini zenginleştiriyor ve oyunculara daha derin bir deneyim sunuyor.
 
 
 
Çiftliğin etrafında gelişen olaylarla karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda, elbette evimizi istediğimiz şekilde modern yaşamdan uzak bir yerde kurabiliyoruz ve sabahtan akşama kadar kollarımızı sıvayıp burada neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Sığırlarla beraber ilgilenebileceğimiz hayvancılık yapabileceğimiz otlakları, hayvanlar için yem üretebileceğimiz kendi toprağımızı ve daha fazlasını barındıran bu yapımda, çiftçilik ve el işçiliği sisteminin olduğunu da görebiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca kendi mekanımızı oluşturmak için elimizden geleni yapmak durumundayız.

Oyunda elbette bir açık dünya bulunuyor. Bu açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Ancak oyunun arka planında piksel sanatlı bir sistem olduğundan dolayı, her bir oyuncu bu tarz sanat stilinden etkilenmeyebilir. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Oyunda elbette geniş yelpazeye ait bir sistem bulunuyor. Bu geniş yelpazelerle beraber kendinize ekimler ekerken, tohumlar biçerken bulabilir ve buna göre kendi zamanınızı ayarlayabiliyorsunuz. Hikayelerinizin yönünü değiştirebileceğiniz ve komşularınızla beraber iki lafın belini kırabileceğiniz bu yapım içerisinde, sadece siz değil aynı zamanda diğer karakterlerin de burada olduğunu görebiliyoruz. Kasaba halkı ile burada istediğiniz şekilde tanışabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve buralarda neler yapabileceğinizi siz karar verebiliyorsunuz. Aynı zamanda her bir karakterin burada arka plan hikayesi bulunuyor ve bu hikayelerle beraber elbette onların hikayelerine kulak verip vermemek tamamen sizin işiniz oluyor. Belki de onlara yardım eli uzatabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde etkileşimli bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve bu etkileşimli sistemle beraber kendi gidişatınıza yön verebilir ve onların görevlerini yaparak elbette daha fazla kaynağın ve sistemin sahibi olabiliyorsunuz. Buradaki insanlar elbette oldukça sert bir yapıyla karşımıza çıkıyor ve doğanın zorluklarına karşı gelme konusunda elbette üst düzey bir yapıyı sergiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de onların gösterdikleri çabadan ilham alacak ve ona göre kendi sistemlerinizi oyuna dahil edebileceksiniz. Dolayısıyla yapay zeka içerisinde bu tarz bir deneyim yer alıyor ve buna göre kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz.

Ek olarak, oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi haydutlar bulunuyor. Bu haydutlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Haydutların elbette kaynak çalması ve yaptığınız şeyi yıkması oldukça meşhur olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla sinsi kişiler haydut olarak çıkabilir ve onlara da oldukça dikkat etmeniz gerekebilir.
 
 

Oyunda diğer taraftan, yukarıda bahsettiğimiz gibi romantizm seçenekleri de bulunuyor. Bu romantizm seçenekleriyle beraber vahşi hayatta siz de arkadaş edinebiliyor ve daha farklı etkileşim unsurları ile beraber karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Hayat arkadaşı edinebileceğiniz bu yapımda, iyi günde kötü günde birbirinizin varlığını kabul etmek ve aynı zamanda birbirinize sahip çıkmak için elbette çeşitli sözler verebiliyor ve dolayısıyla birinin varlığını burada hissetmek oldukça önemli. Dolayısıyla birisiyle beraber yürüyebileceğiniz 10 dakika içerisinde farklı karakterlerle tanışabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre 18 farklı karakterden istediğinizi seçebiliyor ve onlarla diyalog haline girebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde romantizm seçeneklerinin bulunduğunu söyleyebiliriz ve hayatınızın aşkını burada bulmak sizin işiniz.
 
Kısaca toparlayacak olursak bu yapımda dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve piksel sanatıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Kendimizi üst düzey bir yapı içerisinde hissedebiliyor ve kendi çiftliğimizi korumak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Farklı bölgelere geçiş yapabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve daha fazla detayla karşı karşıya gelebiliyoruz. Yapımda sadece çiftçilik değil, aynı zamanda macera ve keşif unsurları da ön plana çıkıyor.
Üst düzey yapılarla yer alabildiğimiz, kendimize çiftçilik deneyimi sunan bu yapımda, etrafı keşfederken yerleri kazabiliyor ve dikkat çekici olaylarla karşılaşabiliyoruz. Ormanlara giderek ağaçları kesip, kaynak elde edebiliyoruz. Sabah akşam çalışabildiğimiz, kollarımızı sıvayıp kendi toprağımıza erişebildiğimiz yapımda, eğlenceli ve zorlu deneyimlerle karşılaşıyoruz. Kendi çiftliğimizi ve el işçiliği yapılarımızı burada dikmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Karakterimizi kontrol ederken, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölgede yapılacak farklı unsurlar olduğunu keşfediyoruz. Yeni kaynaklar elde etmek ve haydutları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun, sadece çiftçilik değil, aynı zamanda aksiyon ve macera unsurlarını da içeriyor. Diğer haydutlar ve tehditlere karşı kendimizi savunabiliyor ve vahşi doğayla karşı karşıya kaldıktan sonra ne yapacağımıza biz karar veriyoruz. Bu detaylarla beraber, sadece çiftçilik değil, aksiyon dolu bir deneyim de sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir yapının olduğunu söyleyebilir ve kendinizi bu yapıya hazır hissetmeniz gerektiğini belirtebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu yeni oyun 2024
Phantom Breaker: Battle Grounds Çıkış Tarihi Açıklandı Capcom Next: Summer 2024 Etkinliği Duyuruldu: İşte Detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız