Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kinect, Microsoft'a 56 Dolara Mâl Oluyor


 
     Amerika'da 150 dolara, İngiltere'de is 130 Sterlin'e satılan Kinect'in Microsoft'a maliyetinin 56 dolar civarında olduğu söyleniyor. UBM TechInsights tarafından yapılan araştırma sonucunda bu ilginç  rakam ortaya çıktı.
 
     Araştırmada cihazın içerdiği çiplerinin PrimeSense, Marvell Technology Group, Texas Instruments ve STMicroelectronics NV firmalardan alındığı söyleniyor.

    Temel olarak, Kinect'in gücünün İsrailli firma Prime Sense'in büyük tasarımından geldiğini söyleyen UBM TechInsights yetkilileri, Prime Sense'in görüntü işlemcisi, ses ve arayüz ile Kinect'in en yenilikçi bölümünü sağladığını söylüyor.
 
    Tabi ki Kinect'in 56 dolara mâl olmasını "Microsoft 56 dolara yapıp 150 dolara satıyor" diye algılamamak gerekiyor, çünkü reklam, pazarlama vb gibi bir çok etkeni de işin içine katmak gerek. Microsoft, Kinect'ten kâr ediyor, ama bu kârın ne kadar olduğunu sanırım hiç bir zaman bilemeyeceğiz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kinect Project Natal microsoft Xbox 360 Natal
Guillermo del Toro'nun Oyunu Bilim Kurgu-RPG mi? Xbox Live Günde Ortalama 3 Saat Kullanılıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jack Rabbit Slims

12.11.2010 17:56:10

0
İsterse 20 dolara mal olsun, söke söke hakediyor bu parayı.

Carcharot

12.11.2010 15:49:02

0
@desert_rain Zaten ilk prototip çok yüksek bir miktara mal olmuştu. Dediğin gibi asıl iş yazılımda.

desert_rain

12.11.2010 10:37:30

0
Asıl iş yazılımda. MS in yaptığı yazılım cidden çok harcama istiyor ve çok iyi iş çıkarmışlar. donanım bu tür projelerde çok önemli değil, kamera ve IR yi herhangi bir çinli üreticiye yaptırabilirsiniz. Kinect i çalışır yapan yazılımı. Para yazılıma gidiyor. Boyle bir oyun portalı sitede buna değinilmemesi ilginç. Reklama felan değinilmiş. Tamam onlarda etkiler ama Kinect bir yazılımdır aslında.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Kinect
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız