Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Rising'in Remaster Sürümü Duyuruldu: Yenilenmiş Grafikler

 
 
Capcom, Dead Rising'in yeniden yapım sürümü gibi görünen Dead Rising Deluxe Remaster'ı resmi olarak duyurdu. Duyuru ile beraber yeni sürümün hangi platformlarda yayınlanacağı ve çıkış tarihi henüz açıklanmadı.
 
İyileştirilmiş grafikler ve yenilenmiş sistemler
 
 
 
Dead Rising Deluxe Remaster sürümüYouTube'da kısa bir teaser videosu ile beraber duyuruldu. Fragman haricinde mevcut olan tek bilgi, videonun açıklamasında yer alan cümleler. Video açıklamasında şu cümleler yer alıyor:
 
“Merhaba? Bu şey açık mı? Ben Frank! Frank West! Orada kimse var mı? Kameranızı kapın ve Dead Rising Deluxe Remaster ile ilgili büyük habere hazırlanın. Yakında daha fazla bilgi sunulacak.”
 
Dead Rising, Remaster sürümü ile beraber büyük iyileştirmeleri beraberinde getirecek. Öte yandan 2016 yılında çıkış yapan oyunun orijinali ile yeni sürümü karşılaştıran görüntüleri aşağıdan görebilirsiniz.
 
Karşılaştırmalı ekran görüntüleri 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kısa fragman
 
 
 
Rmeaster sürümde neler olacak?
 
Aksiyon ve maceranın hat safhada aynı zamanda Zombilere karşı gelebileceğimiz bir hayatta kalma mücadelesini adım attığımız yapım tamamen yenilenmiş sürümü ile beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oyun Elbette eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı oldukça eski grafiklere ve yapılara bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Dolayısıyla yapım içerisinde şimdi remaster sürümüyle beraber daha iyi bir şekilde yer alabilecek ve akabinde Düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalacağız.

Her yerin zombi kaynadığı yapımda Elbette AVM'deki gizemli olayları araştırma ile beraber başladığımız yapımdan Frank adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber Düşmanların ve zombilerin üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz oyunda.

Elbette bir Foto Muhabiri oynadığımız yapımda yeni haberleri ortaya çıkarmak ve bu haberlerle beraber ön plana çıkmak tamamen bizim işimiz oluyor zaten temel amacımız habercilikle Foto Muhabiri yaparak burada istediğimizi gerçekleştirmek.

Bu sayede hem şanımıza şan katmak için ilerleyebiliyor düşmanların bitmek bilmeyen sürülerine karşı gelmek durumunda kalıyor ve aksiyon dolu yapım içerisinde aynı zamanda korku dolu unsurlarla da karşı karşıya gelebiliyoruz.

Alışveriş Merkezi içerisinde tam bir Hakimiyet sağlamak için elbette zombiler ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları kullanmak durumunda kalıyor ve farklı stratejiler belirlemek şart.

Dolayısıyla aksiyon dolu korku yapımı içerisinde kendi stratejimizi ön plana çıkarmaya çalışıyor burada kendi planlarımızı oyuna dahil ederek nasıl bir yapı ile karşı karşıya gelebileceğimizi belirleyebiliyor ve aynı zamanda burada yer aldığı süre boyunca istediğimizi gerçekleştirebilir ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil ederek diğer oyunculardan farklı olabiliyoruz.

Her yerin zombi kaynadığı bu yapımında 72 saatimizin olduğunu aktarabiliyor ve bu saat sonrasında Elbette ne yazık ki dilediğimizi gerçekleştirmek için çok geç olacağını vurgulamak gerekiyor.

Bununla beraber Oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi buna göre ayarlayabiliyoruz. Yapım içerisinde Elbette karakterimizin bittiğini düşünme sistemi bulunuyor ve bitkin düşene kadar düşmanlara karşı gelmeye çalışabiliyoruz. Alışveriş merkezinin güvenli bir kale olacağını düşünen ana karakterimiz burayı tamamen temize çıkarmaya çalışıyor ancak Düşmanların burada bitmek bilmeyen orduları sürekli olarak üzerimize gelmeye hazırlanıyor.

Düşmanları patlatabileceğimiz onları tek tek ortadan kaldırabileceğimizi hem yakın dövüş hem de menzilli silahlarla beraber yok edebileceğimizi yapıldı korkunç salgının arkasındaki gerçeği araştırmak durumunda kalıyor ve neden böyle bir salgının olduğunu ve insanların neden zombiye dönüştüğüne uğradığı anlamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber arka planda Aslında bu tarz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve hikayeye odaklı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Yapımca Elbette oldukça eski bir yapı olduğundan dolayı grafiklerin ve animasyonların oldukça hantal olduğunu görebilecek ancak yenilenmiş sürümle beraber Elbette tüm bunların üstesinden gelmeye çalışabilecek geniş ortamlara geçiş yapabileceğimiz Oyunda alışveriş merkezinin iç ve dış kısımlarına doğru ilerlemeye başlayabilecek ve keşfedilecek çok fazla yerin olduğunu söyleyebiliriz.
 
Burada yer aldığınız süre boyunca sürü teknolojisinin bir arada olduğuna göre görebilecek ve ekranda aynı anda benzeri görülmemiş çok farklı ve benzersiz Düşmanların olduğunu vurgulamak gerekecek. Dolayısıyla hiç bitmek bilmeyen düşmanlara karşı gelebileceğimizi alışveriş merkezindeki her şeyin ana karakterimize karşı geldiği yapımda yoğun ve kanlı bir savaşla karşı karşıya gelebiliyor ve elimizdeki tüm nesneleri ve unsurları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda Etraftaki nesnelere istediğim şekilde kullanabiliyor ve bu ortam içerisinde hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
Arka planda yer alan hikaye ile beraber Elbette hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve seri atışlarla beraber Düşmanlar ortadan kaldırabildiğimiz yapımda sadece silahlar değil aynı zamanda dikkat çekici unsurları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Bu nesneler arasında çim biçme makineleri kızartma tavaları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve bunlarla beraber Düşmanlar ortadan kaldırmak oldukça eğlenceli bir hal alabiliyor.
Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bunları kullanmak ve bunlarla beraber hayatta kalmak tamamen sizin işiniz. Gerçek zamanlı sistemlerle beraber Elbette önemli hikaye unsurları karşınıza gelebiliyor. Bununla beraber yer aldığınız süre boyunca farklı etkinliklerin oyun içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra ana karakterimizin Elbette foto muhabir yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber tüm bu çılgınlığı ve zombi kıyametini filme kaydedebiliyor. Çekimimiz ne kadar iyiyse o kadar ödül alma şansımız artabiliyor ve buna göre kendi stratejimizi belirleyerek Elbette filme kaydedebiliyoruz.

Bunun yanı sıra oyun içerisinde Elbette Etrafta bulunan npc'lerin bizlere yardım ettiğini, oyuncuları musallat olan zombileri ortadan kaldırmaya yardım ettiklerini görebiliyoruz.
Gizemleri çözebileceğimiz ve neden tüm kasabanın yaşayan ölüye dönüştüğünü bulabileceğimiz yapımda tüm bu unsurların cevaplarını bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve bununla beraber de Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor.
Dikkat çekici ortamlar ve alışveriş ortamları ile beraber yer alabileceğimiz yapımda gizemleri çözmek için elbette öncelikle sağda solda yer alan karakterlerle diyaloglara girebiliyor, etrafta bulduğumuz ipuçlarını okuyabiliyor ve akabinde ise biraz da mantık yürütmek gerekiyor.
Dolayısıyla yapımda böyle bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve buna göre kendi sistemlerinizi ortaya çıkarmak şart.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve aynı zamanda Düşmanlar ortadan kaldırabileceğimiz yapımda Elbette orijinal sürümde şu anda 4K ve üstü çözünürlük desteği bulunuyor. Yenilenmiş sürüm ile beraber bu desteğin sürüleceği ve aynı zamanda daha fazla detayın bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.

Değişkenlik gösteren karı hızı sistemleriyle beraber en iyi deneyimi elde etmek için elbette özelleştirilebilir ve yeniden bağlanabilir klavye ve fare ayarları bulunuyor.
Oyunda kullanabileceğiniz farklı silahlar bulunuyor. Bu silahlarla beraber en iyi deneyimi elde etmek için alışveriş merkezinde bulunan sistemleri kullanmak durumunda kalıyor ve buna göre etrafı keşfederek Etrafta bulunan silahları elinize alabiliyorsunuz.

Bununla beraber mağaza içerisinde farklı silahlar kullanabiliyor ve kızartma tavaları, yukarıda bahsettiğimiz gibi sopalar ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bunları en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyorsunuz.

Yapımda önemli Hikaye unsurları belirli zamanlarda karşımıza çıkıyor ve bu zamanlarıyla beraber burada neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyorsunuz.
Foto muhabirlik yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda deliliği filme kaydedebileceğiniz yapımda çekim ne kadar iyi olursa yukarıda bahsettiğimiz gibi o kadar ödülü ek olarak Burada yapabileceklerinize beraber daha fazla kaynağın sahibi olabiliyorsunuz.
Bu kaynaklarla beraber farklı silah kütüphanesinden çeşitli silahlar alabilir onları kullanabilir ve Zombilere karşı büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyorsunuz.

Oyuncular burada zombilerin musallat olduğu ve alışveriş merkezinde gezindiği sistemlerle karşı karşıya kalabilir ve aynı zamanda bu kısımlarda npc'lerin etrafta dolandığını ve onları korumak durumunda da kaldığınızı aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca sadece kendinizi değil aynı zamanda diğer karakterleri de düşünmek durumunda kalıyorsunuz.

Oyunun orijinal sürümüne bakacak olursak Elbette oldukça eski bir yapıya sahip olduğunu aktarabilir ve nostalji bir yapı ile karşı karşıya geleceğini söyleyebiliyoruz.
Bunun yanı sıra yapım içerisinde yenilenmiş sürümle beraber Elbette üst düzey bir grafiklerinin ve yenilenmiş sistemlerin bizleri sunacağını aktarabiliyoruz. Ancak şu anda yenilenmiş sürümle beraber nelerle karşılaşabileceğimiz sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor yani ilerleyen süreçte daha fazla Detay ve bilginin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.

Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımı söylemeden önce en iyi deneyimi elde etmek için elbette Alışveriş merkezinin içini ve dışını en iyi şekilde Değerlendirebilir buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken yoğun ve kanlı sistemlerle karşı karşıya gelebiliyor ve hiç bitmek bilmeyen Düşmanlarımız burada bizlere sergilendiğini söyleyebiliyoruz. Onları ortadan kaldırmak için burada keşfedilecek oldukça fazla silah kütüphanesinin olduğundan bahsedebiliyor ve alışveriş merkezi içerisinde yer alan tezgahları ve çevredeki etkileşimli unsurları en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Örneğin alışveriş merkezinde gezip tozarken şemsiye satan bir dükkana dalabiliyor, buradaki şemsiyeleri kullanabiliyor ve masa şemsiyeleri de dahil olmak üzere alışveriş merkezindeki tezgahlardaki unsurları burada düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Etkileşimli bir ortamın bizlere sunulduğunu ve buna göre yapacağını hamlelerle beraber sağlığınızı geri kazanmanın yollarını arayabileceğiniz yapımda Elbette bu sağlıkları Alışveriş Merkezi içerisindeki yiyecek kısımlarından kazanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde karakterinizin sağlığına dikkat etmeniz gereken ve buna göre de yapacağını hamleleri değerlendirmeniz şart.
 
Sürekli olarak zombileri ortadan kaldırabileceğiniz ve bu zombilerle beraber elbette neler yapabileceğinize karar verebileceğiniz yapımda oyunu istediğiniz gibi kaydedebiliyor ve 5 adede kadar kayıt desteğinin şu anda bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Ancak yenilenmiş sürümle beraber bu kayıt desteklerinin daha da fazla genişlemesi ve daha yeni nesil sistemlerle beraber bizlere sunulması ile bekliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda 4K çözünürlük burada neredeyse yenilenmiş sürüm içerisinde de yer almayı bekliyor ve buna göre kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunu sadece klavye ve fareyle değil aynı zamanda kontrolcüyle beraber de oynayabiliyor ve buna göre kendi deneyiminizi üst seviyeye çıkarabiliyorsunuz.
 
Son olarak aksiyon ve maceranın doruk noktasında, zombilere karşı mücadele edeceğimiz bu hayatta kalma oyununun tamamen yenilenmiş sürümü karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Eski bir yapıya sahip olan bu oyun, eski grafikler ve yapılarla karşımıza çıksa da remaster sürümü ile birlikte daha modern bir deneyim sunacak. Her yerin zombi kaynadığı bu yapımda, AVM'deki gizemli olayları araştırmaya başlıyor ve Frank adlı bir karakteri kontrol ederek düşmanların ve zombilerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bir foto muhabiri olarak, yeni haberleri ortaya çıkarmak ve bu haberlerle ön plana çıkmak temel amacımız. Hem şanımıza şan katmak hem de düşmanların bitmek bilmeyen sürülerine karşı koymak durumundayız. Aksiyon dolu bu yapımda, aynı zamanda korku unsurlarıyla da karşılaşıyoruz. Alışveriş merkezi içerisinde tam bir hakimiyet sağlamak için zombileri ortadan kaldırmak adına elimizdeki silahları kullanmak ve farklı stratejiler belirlemek zorundayız.
 
 
 
Bu aksiyon dolu korku yapımında, kendi stratejimizi ön plana çıkarmak, planlarımızı oyuna dahil etmek ve nasıl bir yapı ile karşılaşabileceğimizi belirlemek gerekiyor. Her yerin zombi kaynadığı bu oyunda, 72 saatlik bir zaman dilimimiz bulunuyor ve bu süre zarfında hedeflerimize ulaşmak için hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Aksi halde, dilediğimizi gerçekleştirmek için çok geç olacak. Oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir, kendi aksiyon sistemimizi oyuna dahil ederek diğer oyunculardan farklı olabiliriz. Her adımda dikkatli plan yaparak, düşmanların ve zombilerin üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumundayız. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
İlk Resident Evil Oyunu GOG Platformunda Satışa Sunuldu Orta Çağ Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Alkahest Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rexroth

27.6.2024 12:20:19

0
Capcom'unda Remake işini iyi yaptığını düşürsek, bu oyuna bence Remake yakışırdı. Çünkü baya eski bir oyun ve yeni dinamiklere ihtiyacı vardı. Eskiden evet oynaması keyifliydi ama yeni nesil, yeni donanımlarla insanlar daha gelişmiş dünyalar istiyor. Resident Evil 4 ile aynı dönemlerde çıkmış bir oyun bu ve Resident Evil 4 Remake herkes tarafından çok sevildi. Yani bu da yapılsa bu da çok iyi olabilirdi bence. Neyse artık hayırılsı.

BSC Misafiri

26.6.2024 21:37:15

0
ilk oyunu bitiremediğim oyunlardan biridir seriyi severim 3 favorimdir ama buda güzel duruyor umarım pcyede gelir. ve pek bilinmesede zeroyada bir remastered gelsin.

BSC Misafiri

26.6.2024 21:31:12

0
Frank'in sıfatı her ne kadar tuhaf gelsede Capcom'un seriyi unutmadığını görmek hoşuma gitti. Umarım tatmin edecek kadar satar da devamını görürüz, Capcom harıl harıl pişiriyor maşallah.

BSC Misafiri

26.6.2024 21:30:56

+1
Bu oyunda 7 gün boyunca hayatta kal achievement'ını almak için kuzenimle 15 saat boyunca kesintisiz televizyon başında geçirmiştik hey Allahım ya:d Şimdi çoluk çocukla böyle bir şeye tevessül etmek namümkün tabi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız